https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: To so zmagovalci 41. maratona Treh src v Radencih

Radenci, 19.05.2023 ob 17:40  

Kenijec Laban Cheruiyot in Hrvatica Jasmina Ilijaš sta zmagala v teku na 42 km na 41. maratonu Treh src v Radencih. Na 21 km sta zmagi odšli v Kenijo, naslova slovenskih prvakov pa sta osvojila drugouvrščena Anja Fink in Primož Kobe, ki je bil četrti.

Več kot 2500 tekačev

41. Maraton treh src je ponovno utemeljil svoj sloves ene najbolj kakovostno organiziranih športnih prireditev, ki jo je z odlično oceno prepoznala tudi Evropska atletska zveza. Letos so dodatno podkrepili z zavezo zeleni prihodnosti in ohranitvi čistega lokalnega okolja.

»Že lani smo izpolnili naš zeleni cilj – to je najmanj 90 % ločeno zbranih odpadkov. Verjamemo, da bo letos ta odstotek še višji, za kar se iskreno zahvaljujemo vsem ozaveščenim udeležencem, navijačem, društvu Ekologi brez meja in številnim prostovoljcem, ki so predvsem domačini in domačinke. Skupaj nam je uspelo, da nam bo po maratonu ostalo veliko lepih spominov, brez kupov smeti,« je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora 41. Maratona treh src.

»Zdi se mi, da je opazen napredek od lani, vsaj kar se tiče ločevanja odpadkov, ki so na dogodku. Smo pa tekom dneva že identificirali izboljšave za drugo leto, predvsem na področju preprečevanja odpadkov. Bodo pa rezultati po dogodku, torej tehtanje, pokazali ali smo zastavljene cilje dosegli. Tudi obiskovalci so letos ekološke otoke dobro sprejeli, za kar so zaslužni pridni dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer oz. naša Zelena straža,« je povedala Katja Sreš, predsednica društva Ekologi brez meja, ki je Maratonu treh src že lani podelilo naziv ZERO WASTE prireditve.

Maraton je dobil nove zmagovalce, Slovenija pa državne prvake

V tekmovalnem športnem programu se je letos skupno pomerilo 2500 udeležencev. Največ tekačev se je preizkusilo na 21-km. Za tek na 42 km se je odločilo skoraj 150 tekačev, najhitrejši je bil Laban Cheruiyot (KEN, 02:20:39), Matic Modic, s četrtim mesto, pa je bil najhitrješi Slovenec, zmagovalka  Jasmina Ilijaš (03:00:32) je po premaganih kilometrih povedala: »Bilo je naporno, saj so pogoji težki, v zraku je veliko vlage, je pa bilo lažje, ker je dogodek odlično organiziran, ob progi so me dodatno motivirali navijači.« Kraljevska disciplina je bila letos tudi prizorišče boja za državno prvenstvo Slovenske vojske, na 21 in 42km.  

Na polmaratonski progi sta slavila Kenijec Kennedy Kipkemoi Rono (1:05:03) in Kenijka Chepkwemoi Rebecca (1:15:01). Takoj za Kenijko je v cilj pritekla Anja Fink, ki je postala državna prvakinja. V moški konkurenci je državni prvak Primož Kobe, ki je v cilj pritekel četrti.

Kot državna prvaka v nordijski hoji sta slavila Karl Petelinšek in Mojca Šraj (01:18:57).

Število udeležencev letošnjega Maratona treh src se giblje v okvirih preteklih let. Povprečna starost tekačev je bila 31 let, četrtina tekačev pa se je odločila za skupinsko prijavo. Poleg dobre udeležbe v tekmovalnih disciplinah, ker se je pomerilo 2500 tekačev, je bila spodbudna tudi udeležba v netekmovalnih disciplinah. Pohoda treh src, ki je letos potekal po povsem novi trasi s čudovitimi razgledi, se je udeležilo kar 3000 ljubiteljev gibanja na prostem. Maraton pa je bil zanimiv tudi za »tekaški podmladek«, saj se je otroških tekov udeležilo več kot 1000 nadobudnih športnikov. Uspešno se nadaljuje tudi tradicija teka s kužki, ki je letos v Radence privabila 35 tekačev v družbi štirinožnih prijateljev. 

Preberite tudi: FOTO in VIDEO: Radenci v znamenju 41. Maratona treh src 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2023 ob 21:00 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.