https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Legendarni ameriški režiser častni gost letošnjega Grossmannovega festivala

21.05.2023 ob 6:00  

Letošnja 19. edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo potekala 19. in 20. junija v Ormožu, nato pa od 21. do 24. junija v Ljutomeru. Obiskovalce ponovno čaka prav poseben izbor celovečernih, kratkih in dokumentarnih filmov, ki se bodo potegovali za festivalske nagrade – hude mačke. Poleg filmskega, pa se bo tudi letos na Grossmannu zvrstil bogat spremljevalni program.


Častni gost 19. festivala Grossmann, prejemnik častnega hudega mačka, bo legendarni ameriški režiser John McTiernan.

Vir: FB John Mctiernan Newspage

McTiernan je svetovnimi uspešnicami, kot so Predator, Umri pokončno, Umri pokončno brez oklevanja in Lov na Rdeči oktober na novo postavil pravila akcijskega filma v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Na letošnjem festivalu bo tudi predsedoval žiriji za nagrado hudi maček, ki jo prejme najboljši celovečerec.

John McTiernan je po prvem celovečercu, atmosferični grozljivki Nomadi (Nomads, 1986) s Pierceom Brosnanom v glavni vlogi, dosegel svetovno slavo s svojim naslednjim filmom Predator (1987), edinstvenim spojem akcije, znanstvene fantastike in grozljivke z Arnoldom Schwarzeneggerjem v glavni vlogi. Predator je prerastel v ogromno franšizo, sestavljeno iz štirih nadaljevanj in prequela ter neštetih knjig, stripov in video iger, da dodatne franšize Alien proti Predatorju sploh ne omenjamo.

Leta 1988 je režiral še večjo uspešnico, akcijski blockbuster Umri pokončno (Die Hard), ki je iz Brucea Willisa naredil svetovno zvezdo in dobil še štiri nadaljevanja. Umri pokončno je bil večkrat razglašen za enega najboljših akcijskih filmov vseh časov s strani revij, kot so Empire, Entertainment Weekly in The Guardian. Leta 2001 ga je ameriška Kongresna knjižnica izbrala za ohranitev v okviru Narodnega filmskega registra zaradi njegove »kulturne, zgodovinske ali estetske vrednosti.« McTiernan je leta 1995 posnel tudi tretji film franšize, Umri pokončno brez oklevanja, kjer je ponovno pokazal svoje mojstrsko obvladanje žanra.

Med njegove bolj znane filme sodijo še vohunski triler Lov na Rdeči oktober (The Hunt for Red October, 1990) s Seanom Conneryjem, akcijska komedija Zadnja velika pustolovščina (Last Action Hero, 1993) z Arnoldom Scwarzeneggerjem, akcijska pustolovščina 13. bojevnik (The 13th Warrior, 1999) z Antoniem Banderasom in kriminalni triler Afera Thomasa Crowna (The Thomas Crown Affair, 1999) s Pierceom Brosnanom.

Na letošnjem festivalu se mu bodo poklonili s posebno retrospektivo njegovih filmov. Izvedel bo tudi posebni javni pogovor, na zaključni prireditvi pa bo prejel nagrado častni hudi maček.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2023 ob 6:03 Marko gost

      In maškarada bo sper tu. Blatenje prazne slame v Ljutomeru,da bo vse spet pijano in ...

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2023 ob 21:14 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2023 ob 7:22 gost

      Samo ti bedak doma sediš in piješ sam sabo. To pa je res pod nivojem ko sam sabo piješ in se opijaš pa misliš da si pameten. Bedak.,,,,,,

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2023 ob 8:57 goat gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝗪𝘄𝘄.𝗽𝗮𝘆.𝗵𝗶𝗿𝗶𝗻𝗴𝟵.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2023 ob 9:28 Lendavski nadvojvoda original gost

      Dragi glupi narod, lahko vam je zal vsem, ki niste vceraj zvecer prisli na pederske orgije v moje gorice. Vceraj so me porivali crnci pa bosanci, srbi z leve, desne in sredine. Sicer me zdaj zelo rit pece a se je splacalo za te uzitke. Zdaj sem si z vlazilno kremo rito namazal, da ne bo tak pekoca.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2023 ob 21:32 Ne smemo biti maumarni gost

        hurriyet..tr/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-gaziantepte-onemli-aciklamalar

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.05.2023 ob 10:07 Lendavčan gost

      Jaz sem bil tudi in bilo je zeloooo ok!!!!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.05.2023 ob 10:34 gost

      Zelenski priznal izgubo Bahmut

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.05.2023 ob 10:55 lepec gost

      Sranje za usrat se, posrat, ukenjat se......

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.05.2023 ob 15:49 Mateja gost

      Grossman pod nivojem, a ne vidite,da nimate ničesar v Ljutomeru? Maškarada je 1.sram vas je lahko. G. GROSSMAN se v grobu obrača,kaj ste naredili iz njega, skropocalo, ki mu ni para,kaj ima ta horor z Ljutomerom,edino to,da se ve kdo vlada. Horor

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.05.2023 ob 17:39 Franc gost

      Grosman je isto sranje,kot LAS Prlekija z gospodom Šosterjem. Za svojo rit in nič drugega

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.