https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Paradi učenja v ospredju spretnosti

Murska Sobota , 24.05.2023 ob 16:00  

Danes, 24. maja, po celotni Sloveniji potekajo Parade učenje in nič drugače ni v Murski Soboti. Predstavljajo se številne institucije, zavodi in društva, ki delujejo na področju izobraževanja. 

Ljudska univerza Murska Sobota v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) organizira tudi Parado učenja, ki velja za najodmevnejši dogodek v času TVU in se letos odvijala v 20 različnih krajih po Sloveniji.

"V Murski Soboti se na Trgu kulture predstavlja več kot 30 izvajalcev na 25 stojnicah. Letošnje leto je evropsko leto spretnosti, ki je tudi osrednja tema TVU 2023. Na Ljudski univerzi Murska Sobota smo posebej naslovili tudi mednarodno leto prosa, zato na naši stojnici ponujamo knjižico receptov jedi iz prosa," pojasni glavna organizatorka Parade učenja Darja Blagić.

Po uvodnem pozdravu in nagovoru župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja ter direktorja Ljudske univerze Murska Sobota Dejana Dravca je sledila pisana telovadba pod vodstvom Simone Kolarič, Inštitut gibanja.

V programu so nastopili učenci Osnovne šole 3 Murska Sobota, Osnovne šole Bakovci in Glasbene šole Murska Sobota, nastopila je tudi Ženska vokalna skupina Zarja.

Tržnica znanja

Na stojnicah so potekale predstavitve izobraževalnih programov, ustvarjalni, bralni in gibalni kotički ter delavnice za spodbujanje zdravega življenjskega sloga, medgeneracijsko in večkulturno povezovanje ob izmenjavi receptov in okušanju jedi iz prosa.

Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.