https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška občina prostovoljstvu prijazna občina

25.05.2023 ob 6:05  

Na Slovesnem dnevu prostovoljstva je Slovenska filantropija v Domu II. slovenskega tabora Žalec razglasila prejemnike nazivov naj mentorica in mentor prostovoljcev, najboljša prostovoljska zgodba in najboljši projekt medgeneracijskega prostovoljstva. Znano pa je tudi katere šole in dijaški domovi se lahko pohvalijo z najboljšo organizacijo prostovoljstva in katere občine ga najbolj aktivno spodbujajo.

Za spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom so naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdili 42 slovenskim občinam, med njimi je tudi soboška občina. Naziv sta prejeli še Občina Gornja Radgona in Občina Velika Polana.

Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa so naziv Prostovoljstvu prijazna občina prvič pridobile 4 občine.

Mestna občina Murska Sobota je naziv ponovno potrdila za stalno podporo razvoju prostovoljstva in prostovoljskih organizacij na vseh nivojih delovanj, aktivno kontinuirano sodelovanje pri nacionalnih prostovoljskih akcijah in izvedbo tradicionalne prireditve Naj prostovoljec. Priznanje je v imenu Mestne občine Murska Sobota prevzel podžupan Jure Lang.

Foto: FB Slovenska filantropija

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.