https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Organizirajo terensko krvodajalsko akcijo v Rogašovcih

25.05.2023 ob 9:29  

RKS OZ Murska Sobota v sodelovanju s KORK Pertoča in Rogašovci ter Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor v Rogašovcih 29. maja organizira terensko krvodajalsko akcijo.

Območno združenje Murska Sobota ter Krajevni organizaciji Rdečega križa Rogašovci in Pertoča vabijo na terensko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala od 7.30 do 11. ure v Kulturni dvorani v Svetem Juriju v Rogašovcih. Krvodajalce prosijo, da se na darovanje krvi naročijo na telefonski številki 041 331 063 (Agica Recek) ali 031 466 603 (Marija Mekiš).

Terenske krvodajalske akcije so izjemnega pomena, saj se na ta način lahko še bolj približajo krvodajalkam in krvodajalcem. Krvodajalske akcije na Goričkem so bile do sedaj vedno zelo uspešne in z dobro udeležbo, tako pričakujejo vsaj 60 krvodajalk in krvodajalcev, je povedala Kavaševa.

Krvodajalstvo je izjemnega pomena za nemoteno preskrbo s krvjo tako bolnišnic kot zdravstva na splošno. Na Slovenskem je za zadostno preskrbo s krvjo potrebnih od 350 do 400 krvodajalcev na dan.

Samo za operacijo srca je potrebnih šest enot, ob komplikacijah pri porodu pet ali več, ponesrečenec v prometni nesreči pa potrebuje tudi 10 in več enot krvi. Krvodajalke in krvodajalci s svojim plemenitim dejanjem rešujejo številna življenja in omogočajo zdravljenje bolnikov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2023 ob 10:20 gost

      Darovanje krvi. Lepo in prav. Imajo pa samo korist tisti keri se stem odvzemom ukvarjajo da jo potem lahko dalje prodajajo in z njo služijo. Vsi keri se pa zato odločijo pa ne dobijo niti hvala za vaš prispevek.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2023 ob 11:03 gost

      in zdaj še povečanje penzij za 1,8 % .....Gre seveda za hudo žalitev in je pljunek v obraz upokojencem

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2023 ob 21:01 gost

      plačajte fejst pošteno, pa dam kolikor želite.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.