https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Voznik e-skiroja povzročil prometno nesrečo

25.05.2023 ob 11:05  

Pomurski policisti so v sporočilu za javnost pojasnili okoliščine včerajšnje prometne nesreče s hudo telesno poškodbo. 

Pomurski policisti so bili včeraj ob 16.32 obveščeni o prometni nesreči v naselju Krajna, v kateri sta bila udeležena lahko motorno vozilo (e-skiro) in voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši mladoletnik vozil e-skiro, na katerem je prevažal tudi sopotnico, v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila ter trčil v bočni del vozila.

Po trčenju sta oba potnika e-skiroja padla po vozišču. Voznik e-skiroja je bil v prometni nesreči lažje, potnica pa huje telesno poškodovana. Oba med vožnjo nista uporabljala zaščitne varnostne čelade. Zoper mlajšega mladoletnika sledi kazenska ovadba na ODT Murska Sobota.

"Na naših ulicah je čedalje več e-skirojev, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj. Priljubljeni so zlasti v lepem in toplem vremenu, vendar pa je vožnja z njimi lahko tudi nevarna. E-skiroji se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, so bolj nestabilni, zaradi majhnih koles pa obstaja večja verjetnost padcev na neravnih površinah. Hitro lahko pomenijo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarno pa je, če njihovi vozniki ne upoštevajo predpisov. Najpogostejša vzroka za nastanek prometnih nesreč sta namreč neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti," sporočajo iz PU Murska Sobota.

Več nasvetov policistov in pravila, ki jih morajo upoštevati vozniki e-skirojev najdete tukaj.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2023 ob 17:38 bmkk gost

      tak tak lejcejo kak njin pase pa ge njin pase.. se tak cuda ka nega vec nesrec z tejmi skiroji

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.