https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Slavnostno obeležili 10. obletnico Vrtca Plavček pri OŠ Tišina

27.05.2023 ob 15:55  

Včeraj je Vrtec Plavček pri OŠ Tišina, ki ga vodi pomočnica ravnatelja Martina Žemljič, praznoval deset let delovanja. Slavnostne prireditve so se med drugimi udeležili tudi župan Občine Tišina Franc Horvat, direktorica občinske uprave Mateja Telkeš Krizmanič in predstojnica Zavoda RS za šolstvo soboške enote Darja Farič Klemenčič.  

Mineva 10 let, odkar so novim generacijam otrok in staršev odprli nov nizkoenergetski eko vrtec ter zagotovili vzgojno-izobraževalne pogoje za rast in razvoj otrok ter strokovnega kadra. "Naš Vrtec Plavček pri OŠ Tišina je dopolnil 10 polnih let, veseli smo, da ga lahko danes proslavimo z vami," je povedal ravnatelj OŠ Tišina Janko Durič. Za člane "Plavčkove družinice", kot se sami poimenujejo, je po besedah pomočnice ravnatelja in vodje vrtca "danes prav poseben dan, dan za slavje, veselje, pesem in smeh".

"Deset let je minilo, odkar smo odprli enega najlepših vrtcev, ki nam je lahko v ponos. Država je takrat imela posluh, da je sofinancirala večji del in smo lahko ta vrtec zgradili in ga tudi predali svojemu namenu. Upam, da bo država tudi imela posluh za večnamensko dvorano OŠ Tišina, da se bomo kmalu lahko veselili tudi te nove pridobitve," je povedal župan Občine Tišina Franc Horvat.

"Danes se z velikim veseljem udeležujem vaše prve okrogle obletnice, odkar ste vašim generacijam in staršem odprli nov svet. Pri tem pa ne smemo pozabiti dejstva, da s tem, ko ste dobili nov vrtec s tem še niste zagotovili srčnosti, ki jo posamezni vrtec lahko da. Danes ste to zagotovo pokazali. Kajti srčnosti, pozitivnih vrednot, razumevanja ter dobrih odnosov se ne da kupiti. Srčnost, ki smo jo danes videli tukaj, se poraja v sozvočju vseh zaposlenih, tistih, ki so željni razdajanja pridobljenega znanja, pozitivnih moralnih vrednot in seveda ljubezni," je povedala predstojnica Zavoda RS za šolstvo soboške enote Darja Farič Klemenčič.

Kulturnemu programu, ki so ga obogatili otroci vrtca in učenci šole, je sledila še zabavna animacija za otroke ter pogostitev lokalnih društev in prijetna glasba domačih glasbenih izvajalcev. 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2023 ob 20:08 Komedija gost

      Jaz pa pojdem, in zasejem, dobro voljo med ljudi.... Še kekec je prišo na proslavo v vrtec na Tišino🤣🤣🤣. Kako lepo se smegej...🙉

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.