https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali pogodbo za gradnjo vrtca v vrednosti 2,5 milijona evrov

26.05.2023 ob 11:40  

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici bodo gradili nov 5 oddelčni vrtec s pripadajočimi prostori, ki bo povezan na obstoječi vrtec. Naložba je vredna dobrih 2,5 milijona evrov, predviden zaključek gradnje pa je 12. julij 2024.

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je z izbranim ponudnikom 24. maja v prostorih Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici podpisala izvajalsko pogodbo za gradnjo 5 oddelčnega vrtca s pripadajočimi prostori v višini 2.551.547,04 evra v vključenim DDV, ki se bo povezal z obstoječim vrtcem. Gradnja novega dela vrtca se bo predvidoma zaključila do 12. julija 2024, so sporočili iz občine.

Pogodbo sta podpisala župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel in direktor podjetja Makro 5 Gradnje Igor Hvastja. Za strokovni nadzor nad gradnjo bo skrbelo podjetje Uniprojekt svetovanje in naložbe.

Za izvedbo projekta ima občina sklenjeno pogodbo o sofinanciranju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje, v višini 1.172.667,07 evra, na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021 – 2024.

V kolikor bo ponovno odprt javni razpis Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev za gradnjo skoraj nič energijskih stavb splošnega družbenega pomena, bodo projekt prijavili tudi za pridobitev teh sredstev, so še zapisali. 

Foto: arhiv občine

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2023 ob 15:43 gost

      Le gdo bo hodil v te vrtce. Saj pa otrok ni bi pa lahko začeli graditi ene vrste vrtce za starejše. Kajti teh je več kot gob po dežju. Tako so kot ščurki vsak dan več in ne moraš se jih rešiti.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.