https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Slavnostno počastili 24. praznik Občine Veržej

Kulturna dvorana Janeza Ferenca, 29.05.2023 ob 6:00  

Občina Veržej je v soboto, 27. maja 2023, v Kulturni dvorani Janeza Ferenca s slovesnostjo zaznamovala 24. občinski praznik.

Župan Občine Veržej Drago Legen je ob praznovanju občinskega praznika povedal, da ga prevzema nostalgija izpred četrt stoletja, ko so spoznali, da je bolje biti prvi na vasi kot zadnji v mestu in da je samostojna občina ena izmed najboljših rešitev. Poudari, da je vsaka naložba v občini terjala veliko usklajevanja z državnimi institucijami, dobrega sodelovanja z občinskim svetom in občinsko upravo in številnimi domačini, ki so velikokrat dali zeleno luč za za izvedbo marsikaterega projekta in ni tako vse samo po sebi umevno, kot se zdaj nekomu zdi.

Po besedah župana je bilo ob nastopu mandata potrebno aktivno nadaljevati delo. V začetku izvajanja je njihova največja naložba v zgodovini občine, to je gradnja novega vrtca. Katerega pogodbena vrednost gradbenih in obrtniških del znaša več kot 2,7 milijona evrov. Ob tem pa doda, da so pred pripravo proračuna ugotovili, da bo za kompletno dograditev in opremo vrtca treba zagotoviti približno 3 milijone evrov. Rok za dokončanje del in za pridobitev uporabnega dovoljenja je 31. januarja 2024. Na račun vsesplošnega varčevanja in ob iskanju rešitev zaprtja finančne konstrukcije tako v občini letos in naslednjemu letu ne bo možno izvajati nobenih drugih naložb razen financiranja tekočega vzdrževanja in zakonskih obveznosti.

Sledila je podelitev občinskih priznanj ter najvišjega častnega prizanja Občine Veržej.

Pisno priznanje Občine Veržej je prejela slaščičarna Beis, za dolgoletni prispevek na področju gostinstva in turistične ponudbe v občini Veržej.

Priznanje z denarno nagrado Občine Veržej je prejel Marijan Božič, za izjemno vpetost v delovanje lokalne skupnosti in nesebično pomoč na vseh področjih.

Častni občan Občine Veržej pa je postal Slavko Petovar, za izjemne dosežke življenjskega dela za dobrobit občine Veržej in njenih občanov. Slavko Petovar je velik del svojega življenja posvetil razvoju lokalne skupnosti in družbenega življenja v občini. Pri razvoju Občine Veržej je bil zraven tako rekoč pri začetku postavljanja njenih temeljev. Danes se lahko Občina Veržej postavi ob bok tudi drugim bolj razvitim občinam, saj imajo vse kar imajo velike. Vsega tega pa ne bi bilo zagotovo, če ne bi bilo naporov, truda in požrtvovalnosti, ki jih je vložil pri svojem delu za dobrobit njihovih občanov in občank, so napisali v obrazložitvi.

V svojem govoru nato Slavko Petovar pove, da je v vseh 24. letih bila njihova stranka občina Veržej, vsi so delali za občino Veržej in vsi so skupaj, so zaslužni za to nagrado, za katero se vsem najlepše zahvali.

V kulturnem programu je nastopila Vokalna skupina Leščeček.

Po osrednji prireditvi je sledila glasbena prireditev v počastitev skladatelja Slavka Osterca, na kateri je nastopilo Kulturno društvo Pihalni orkester Ljutomer pod taktirko dirigenta Boštjana Lašiča.

Po slovesnosti pa je sledilo odprtje nove stalne razstave o zgodovini območja Občine Veržej, ki so jo poimenovali "Sredi Kolača."

Direktor Pomurskega muzeja Murska Sobota dr. Branko Kerman pove, da je zgodovinski spomin kot drevo s trdimi koreninami, ki živi v vsakem kraju skozi zavedanje o lastni pretekli zgodovini. Omenjena razstava razširja prvotni spominski sobi in predstavlja zgodovino kraja od prvih arheoloških najdb in prazgodovine, rimskega obdobja vse do vdorov turkov, cerkvene zgodovine kraja ter vse do prve svetovne vojne. Posebej so na razstavi predstavljena tudi društva, gospodarstvo občine in sama Občina Veržej. Posebno zgodovinsko mesto pa prestavljajo znane osebnosti Občine Veržej. Avtorica razstave pa je zgodovinarka in muzejska svetnica Metka Fujs.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2023 ob 15:11 necov gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…..> https://www.pay.salary49.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2023 ob 19:03 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.