https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Vojašnica Murska Sobota odprla svoja vrata za obiskovalce

Murska Sobota, 27.05.2023 ob 13:30  

Dan odprtih vrat Vojašnice Murska Sobota, ki poteka danes, 27. maja, privablja obiskovalce v murskosoboško vojašnico.

Vojašnica Murska Sobota je za obiskovalce odprta med 9. in 17. uro. Za obiskovalce so pripravili dinamično predstavitev (reakcija na napad), katero so izvajali v dveh terminih. Istočasno je na voljo strelišče za streljanje z zračno puško in prevozi z bojnima voziloma Svarun in Valuk. Na različnih delovnih točkah je moč dobiti informacije o enoti, njenem delovanju in sredstvih, katere imajo v uporabi.

Uprava za obrambo deli informacije o možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko. Iz prve roke, od pripadnikov na prostovoljnem služenju vojaškega roka, obiskovalci lahko dobijo informacije tudi o le-tem. Za najmlajše je pripravljen otroški poligon in otroški kotiček.

Hkrati na dnevu odprtih vrat sodelujejo še: Slovenska policija, Civilna zaščita Mestne občine Murska Sobota, murskosoboški gasilci,  častniške in veteranske organizacije, skupaj s strelskim klubom (SK M 48) in Termami Banovci, ki se predstavljajo v kulinariki.

Strelski klub Skakovci in M 48 prikazujeta razno oborožitev. AMD Štefana Kovača je pripravil otroški poligon in podaja informacijami o prihajajočem državnem prvenstvu v motokrosu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.