https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Nogometni klub Dokležovje obeležil okrogel jubilej

Dokležovje, 28.05.2023 ob 9:40  

Nogometni klub Dokležovje je v soboto, 27. maja, s slavnostno prireditvijo počastil 60. obletnico ustanovitve kluba.

V vaškem domu v Dokležovju so častitljivo obletnico obstoja in delovanja kluba obeležili s proslavo, katero so z nastopi popestrili otroci Vrtca Sonček Dokležovje in osnovnošolci POŠ Dokležovje. 

Začetki ustanovitve nogometnega kluba v Dokležovju segajo v leto 1962-63. Takrat se je okrog domačina, zidarskega mojstra Štefana Klemenčiča zbrala skupina nogometnih zanesenjakov, mladincev in njegovih delavcev z željo, da tudi v Dokležovju ustanovijo nogometni klub. Njihova želja se je uresničila. Ustanovili so iniciativni odbor in novoustanovljeni aktiv poimenovali kar Zidar. 

Vsa leta delovanje je klub načrtno deloval pri izboljševanju pogojev za tekmovanja. Zgradili so si lep športni objekt z vso pripadajočo infrastrukturo. 

"60 let neprekinjenega delovanja je spoštovanja vreden jubilej,"  poudari predsednik KS Dokležovje Dejan Klemenčič, ki se je v nagovoru sprehodil skozi zgodovino nogometa. 

Predsednik NK Dokležovje Janez Kreft pove, da je Nogometni klub Dokležovje v 60 letih postavil visoke standarde, tako na igrišču, kot v skupnosti. "Predstavlja nepogrešljiv dejavnik našega lokalnega življenja," poudari Kreft in se zahvali vsem za požrtvovalnost, ki so na kakršen koli način prispevali k uresničitvi uspešne zgodbe nogometnega kluba. "Nogomet ni le igra, ampak življenjski slog, ki združuje ljudi in jih poveže na najboljši možen način," pove. 

Ob tej priložnosti so bile podeljene tudi zahvale, ki so jih prejeli Občina Beltinci, Krajevna skupnost Dokležovje, MNZ Murska Sobota, NZS Slovenije, KTD Dokležovje, PGD Dokležovje, Športno društvo Dokležovje, DČD Dokležovje, DPM Dokležovje, Karitas Dokležovje, Rdeči križ Dokležovje, Župnija Dokležovje, NŠ Aluvar Beltinci, ND Beltinci Klima Tratnjek, NK Gančani, NK Lipa, NK Ižakovci, NK Veržej, ŠNK Bakovci, Vrtec Sonček Dokležovje in POŠ Dokležovje.

V prostorih tamkajšnjega vaškega doma je postavljena na ogled razstava "60. let nogometa v Dokležovju".

 Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.