https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Roglič je uradno kralj Gira

28.5.2023  

V Rimu se je končala zadnja etapa letošnje Dirke po Italiji, slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič pa je sedaj tudi uradno postal zmagovalec 106. dirke po Italiji. Zadnjo etapo v Rimu je pred Kolosejem varno končal v času glavnine in zadržal 14 sekund prednosti pred tekmeci, potem ko je včeraj po sijajni predstavi zmagal na Svetih Višarjah in oblekel rožnato majico vodilnega.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po prečkanju ciljne črte v času glavnine postal prvi slovenski zmagovalec Gira, Slovenija pa 17. država z zmago na italijanski pentlji. Slovenski kolesarji so s tem osvojili tudi vse tri tritedenske dirke na koledarju.

Zasavec je v Rimu slavil s prednostjo 14 sekund pred Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers). Ta je imel še v soboto 26 sekund naskoka v skupnem seštevku, nato pa je 33-letni Kisovčan kljub sneti verigi pred vrhom slavil s 40 sekundami naskoka in poskrbel za preobrat.

Tretje mesto je v skupnem seštevku osvojil Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), ki je bil tudi najboljši mladi kolesar Gira. Med ekipami je slavil Bahrain Victorious, sprinterska vijolična majica je pripadla domačinu Jonathanu Milanu (Bahrain Victorious), modra za najboljšega hribolazca pa Francozu Thibautu Pinotu (Groupama-FDJ).

Za Rogliča je bila današnja zmaga 74. v karieri. V tej sezoni je slavil še na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in po Kataloniji, s čimer je nadaljeval niz zmag na največjih enotedenskih preizkušnjah.

S četrto zmago na tritedenskih dirkah, pred tem je med letoma 2019 in 2021 trikrat zapovrstjo dobil še Vuelto, je na večni lestvici na 11. mestu ujel Švicarja Tonyja Romingerja, Španca Roberta Herasa in Italijana Vincenza Nibalija. Slovenija pa je s šestimi zdaj na osmem mestu v seštevku držav, potem ko ima Tadej Pogačar še dve zmagi na Touru (2020, 2021).

Danes je bila v italijanski prestolnici na vrsti le še formalnost in možnost za fotografiranje na ulicah Rima. Zadnji dan Gira pa je v sprinterskem zaključku pripadel Britancu Marku Cavendishu (Astana Qazaqstan). To je bila 162. zmaga v karieri za kolesarja z otoka Man, ki se bo po koncu leta upokojil, piše STA.

Foto: FB Slo cycling

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2023 ob 20:27 gost

      Bravo Primož!!! To kar si naredil včeraj je neverjetno!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2023 ob 8:11 Karel K. gost

        Primožje profesionalec in to mu je kruh. Je dober kolesar, na to kar je naredil pa se je pripravljal cele tritedne, vseskozi je Thomasa rinil v ospredje, da so narekovali kot ekipa tempo. Tako ga je počasi vzdržnostno izžemal in kot izgleda se je utrudil, saj je na koncu popustil. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi bil poleg Evenopol. Thomas ni bil tako velik favorit, tudi zaradi svoje starosti (37) let. Dobro kogar ni, se brez njega nadaljuje, zato zaradi Evenopola ne more biti Primožev uspeh drugorazreden. Ni pa to, kar je naredil predvčeraj in včeraj nekaj neverjetnega, je pa uspeh.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2023 ob 7:17 Karel K. gost

      Seveda čestitke Primožu, da je zmagal, čeprav je imel v teh treh tednih kar nekaj negativnih momentov. Morda malo zmago krni senca Evenopola, kateri je zaradi kovida moral zapustiti dirko. Ni pa bravo za slovenske politke, kateri si bodo spet ob ta uspeh kot ob predpražnik brisali umazane noge in roke zaradi svojih pogubnih odločitev za Slovenijo in slovenski narod. Tudi mediji, ki so tudi vsi v službi slovenske poliitčne elite lahko v povezavi s sloveniji posredujejo neko pozitivno in resnično novico. Ni jim treba lagati kot to morajo lagati o delu slovenskih politikov in o zgodovinskih dogodkih, saj se je to resnično zogilo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2023 ob 7:45 gost

      Karel mediji so na strani politike ,prav tako sodstvo , tožilstvo , policija. Dokazano z diktaturo teh vlaajočih vsaj še 3 leta , morda več.........

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.05.2023 ob 7:53 gost

      Lahko samo poslušamo , gledamo , pa če nam je prav ali ne !!!!!! Žalostno od slovenskih državljanov ,,,,,,, usodo so si spisali sami7:45

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.05.2023 ob 8:20 Karel K. gost

      Vse je v tokah politike 7.45. Slovenski narod si večinsko ne more pomagati, saj ima priraščen dodaten gen hlapčevstva in nestabilnosti. To pa zaradi že 80 letnega pranja možganov s strani titoistične bande katera ga drži v revščini ves ta čas in pod komando ter nenehno grožnjo z maščevalnimi ukrepi in podobno. Ravno zaradi dosegljivosti medijev iz tujine, da bi vedel kaj se dogaja tam, kako se ljudje obnašajo na volitvah in kako si predstavljajo pomen volitevZato ni nobeno presenečenje, večina slovenskega naroda voli, na temelju lažnive medijske propagande v Sloveniji. Še vedno udeleženci volitev širijo tisti rek "izpolnil sem državljansko dolžnost". To tudi lahko pomeni, da je šel na volitve in je volil tistega o katerem so mediji celo leto govorili in so ga ponujali, da je lep, ne pa da bi vedel sploh kaj ali koga je volil. Že neštetokrat v teh 32. letih je slovenski narod volil napačno ali vedno, saj ni imel druge izbire kot tudi 24.4.2022 ne. Saj so na ponudbo bili le tisti kateri so to državo v 32. letih zavozili in še vedno se naprej ponujajo isti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.05.2023 ob 8:23 Karel K. gost

      Zdaj se ponuja Logar vendar že na prvem koraku dela isto napako kot se je zgodila leta 1990. Vključuje titoista Pikala, ki mu ga titoisti podtikajo, da bo hromil njegova prizadevanja in bodo titoisti iz prve roke seznanjeni, kaj se bodo pogovarjali in kakšne načrte za spremembe bodo gradili. Torej ne obetajmo si nič koristnega, če si Logar ne bo izbral ekipe, nepovezane s to titoisitčno bando.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.05.2023 ob 14:09 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Pa ka blebečeš o politiki prispevek je od Rogliča.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2023 ob 15:54 Karel K. gost

        V Sloveniji je vse le politika katera zlorablja uspehe športnikov, da na ta način slovenski narod poneumlja, da dobro vodijo državo in pravi, da so se slovensci združili, poenotili.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.