https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pester nabor aktivnosti za osebe z multiplo sklerozo

30.05.2023 ob 16:10  

V RIS Dvorcu Rakičan je v okviru programa "Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo" na voljo pester nabor aktivnosti za osebe z multiplo sklerozo.


V okviru socialnovarstvenega programa "Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo" v RIS Dvorcu Rakičan potekajo številne aktivnosti namenjene osebam z multiplo sklerozo, njihovim svojcem in morebitnim spremljevalcem. Program je namenjen ohranjanju socialne vključenosti uporabnikov ter spodbujanju enakih možnosti vključevanja oseb z multiplo sklerozo na vseh področjih življenja. Več o programu TUKAJ.

Številni člani Prekmurske in Radgonske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije so že uporabniki programa. Skupinske aktivnosti potekajo ob sredah v prostorih RIS Dvorca Rakičan, individualna srečanja pa po vnaprejšnjem dogovoru vsak delovnik. 

Organizirane so številne aktivnosti, skladne z izraženimi željami in potrebami uporabnikov. Udeleženci se srečujejo ob gibalno-sprostitvenih aktivnostih pod vodstvom fizioterapevtke. Toplejši meseci omogočajo izvedbo gibalno-sprostitvenih aktivnosti pod prijetno debelo senco tulipanovcev rakičanskega parka.

Organizirane so tudi raznolike ustvarjalno-sprostitvene, zeliščarske aktivnosti, sproščanje ob družabnih igrah ob čemer tečejo tudi raznoliki pogovori ter debate, letni piknik, delavnice s konji, vožnja s kočijo, interaktivna predavanja ipd.

Vključitev v program je prostovoljna in aktivnosti so za vse uporabnike brezplačne. Program sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Za namen predstavitve programa in delovanja Prekmurske in Radgonske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije bo v RIS Dvorcu Rakičan v sredo, 31. maja 2023 s pričetkom ob 13. uri potekala predstavitvena delavnica za javnost: Gibalno-sprostitvena delavnica ter izdelava vaz s servietno tehniko.

Delavnica poteka z namenom obeležitve današnjega svetovnega dne multiple skleroze.

Več informacij je dostopnih preko:

  • spletne strani: www.ris-dr.si in tukaj,
  • tel. št.: 02 535 18 93 ali
  • elektronskega naslova: tadeja@ris-dr.si (Tadeja Horvat, strokovna delavka programa).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2023 ob 19:25 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.