https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: »Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo«

01.06.2023 ob 14:53  

V RIS Dvorcu Rakičan so v okviru svetovnega dneva multiple skleroze, ki ga obeležujemo 30. maja, javnosti predstavili delovanje socialnovarstvenega programa »Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo« ter pripravili gibalno-sprostitveno delavnico in izdelavo vaz s servietno tehniko. 


V sodelovanju s prekmursko in radgonsko podružnico Združenja multiple skleroze Slovenije so v sredo, 31. maja, izvedli predstavitveno delavnico socialnovarstvenega programa »Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo«. Namen dogodka v Rakičanu je bil širši javnosti predstaviti omenjeni program z aktivnostmi, ki so v lokalnem okolju brezplačno na voljo osebam z multiplo sklerozo, njihovim svojcem ter morebitnim spremljevalcem ter predstaviti samo Združenje multiple skleroze Slovenije.  

»V sodelovanju z RIS Dvorcem Rakičan člani prekmurske podružnice obiskujemo različne delavnice, ki jih izvajajo, od sprostitvenih, kuharskih in ustvarjalnih. Menim, da je to zelo dobro za naše člane, da si malo zapolnijo svoj čas in da se družijo. V naši podružnici tudi izvajamo različne aktivnosti in programe. Tedensko imamo ure dežurstva, izvajamo skupine za samopomoč, pomagamo članom pri njihovih težavah, izvajamo ure telovadbe, člani pa imajo tudi možnost enkrat tedensko koristiti triurno kopanje v Zdravilišču Radenci in Termah Vivat. Prav tako organiziramo različna predavanja, piknike in druženja,« je povedala predsednica prekmurske podružnice Erika Mataj.

»Naše združenje v teh dneh praznuje 50. obletnico, ki smo jo obeležili preteklo soboto v Celju. V svojem združenju imamo 16 podružnic po vsej Sloveniji. Vsaka od njih skrbi, da se naši člani dobro počutijo, da so lahko čim dlje doma, zato imamo tudi 16 različnih programov. Pomemben program je obnovitvena rehabilitacija, ki se je člani lahko udeležujejo. V podružnicah organiziramo različne aktivnosti, od telovadbe do ročnih spretnosti, tisto, kar si člani želijo,« je pojasnila predstavnica radgonske podružnice Nada Tomanič.

V okviru programa "Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo" spodbujajo enake možnosti vključevanja oseb z multiplo sklerozo na vseh področjih življenja in ohranjanje socialne vključenosti. Program ponuja brezplačne skupinske aktivnosti, kot so: kulinarične delavnice, gibalno-sprostitvene delavnice (s pomočjo fizioterapevta), ustvarjalno-sprostitvene delavnice, lončarske delavnice, predavanja o raznih aktualnih tematikah, pogovorne skupine, delavnice s pomočjo konj ter individualna srečanja in pogovore.

Udeleženci so na dogodku uživali v gibalno-sprostitveni delavnici z izdelavo vaz s servietno tehniko. Druženje se je nadaljevalo s prijetnim kramljanjem ob prigrizkih.

Program je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vse aktivnosti so za uporabnike brezplačne.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2023 ob 20:11 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.