https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Potapljaški mojster Rok Kovačič predstavil zmagovalne fotografije

Murska Sobota, 10.12.2011 ob 23:40  

Svetovni prvak v podvodni fotografiji, Rok Kovačič, je to soboto v grajski dvorani v Murski Soboti s projekcijo fotografij predstavil priprave ter samo svetovno prvenstvo, ki je potekalo v Turčiji. 13. svetovno prvenstvo je minilo v znamenju zadnje čase priljubljene tehnike selektivnega osvetljevanja.


Projekcijo z naslovom »Turčija – okus po zlatu« je organiziralo Potapljaško društvo Murska Sobota, ki vsako leto pripravi tradicionalno novoletno projekcijo podvodnih fotografij.

Slovensko ekipo so na prvenstvu sestavljali Borut Furlan, Irena Čok, Oskar Marko Musič in Rok Kovačič, ki se je med Slovenci odrezal najbolje in dosegel skupno tretje mesto.  

Kovačič premagal marskikaterega svetovno znanega fotografa

Na prvenstvo se je prijavili 50 vrhunskih fotografov iz 25 držav. Tekmovanje in priprave, pravi Kovačič, so bili naporni, vendar je bil po koncu tekmovanja zelo ponosen nase in ekipo: "Na tekmovanju sem srečal ljudi, ki sem jih prej spremljal samo preko spleta; v čast mi je, da sem jih spoznal ter jih gledal z zmagovalnih stopničk." Kovačič se sicer potaplja že več kot 10 let in ima za sabo že več kot 1000 potopov.

Pravila igre so bila stroga

O samih pravilih na svetovnem prvenstvu je Kovačič povedal, da so bila zelo striktna in da tekmovalci nikakor ne bi mogli goljufati. Na tekmovanje se je Kovačič skrbno in načrtno pripravil; z ekipo, ki mu je, pravi, veliko pripomogla k uspehu, so že vnaprej načrtovali, kakšne ambiente fotografirati, na kakšen način ipd. S štirimi od petih izbranih fotografij se je Kovačič uvrstil med najboljših 10, prvo mesto pa dosegel v kategoriji »Mikro«.

Ob iztekajočem letu je dr. Mitja Slavinec članom Potapljaškega društva zaželel vse dobro v novem letu, obenem pa izrazil zadovoljstvo, da so zaključno prireditev preživeli v družbi svetovnega prvaka v podvodni fotografiji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.