https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na murskosoboški osnovni šoli je potekala Tržnica dobrih praks

Osnovna šola III , 02.06.2023 ob 9:30  

V okviru Zavoda za šolstvo Območna enota Murska Sobota so v četrtek, 1. junija 2023 v prostorih OŠ III Murska Sobota izvedli Tržnico dobrih praks na področju inovativnih pedagoških praks formativnega spremljanja pouka in spodbujanju dejavnosti na področju varnega in spodbudnega učnega okolja ter krepitvi duševnega zdravja na pomurskih šolah.

Zavod za šolstvo Območna enota Murska Sobota je kot zaključno srečanje triletnega razvojnega projekta na Osnovni šoli III, pripravil Tržnico dobrih praks VSUO in FS zaključno srečanje obeh stez.

Na tržnici je sodelovalo 16 šol. Od tega tudi dve srednji šoli znotraj Pomurja.

Predstojnica območne enote Murska Sobota Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Darja Farič Klemenčič je v uvodu zbrane nagovorila z besedami, da se danes predstavljajo primeri dobrih praks znotraj dveh stez razvojne naloge Ustvarjanje učnih okolij za 21. stoletje. Ob tem pa doda, da je danes poseben dan, ko lahko vsi člani šolskih delovnih skupin obeh razvojnih nalog pokažejo, kako dobre stvari in kako dobre pedagoške pristope izvajajo znotraj njihovih učilnic. Pri tem poudari, da so se vsi učitelji v treh let na obeh stezah veliko naučili. Saj so učitelji tisti, ki so dolžni, da naredijo za učence spodbudno in varno okolje in uvajajo v njihov pedagoški proces sodobne pedagoške pristope poučevanja.

Predstavnica Osnovne šole III Murska Sobota Suzana Varga pove, da se na njihovi šoli zavedajo, kako pomembno je medsebojno povezovanje, sodelovanje in izmenjava idej. Danes so vsi prisotni dobili priponko, na kateri so otroške rokice njihovih prvošolčkov in zapis "SKUPAJ NAM BO USPELO." 

Varga doda, da priponka nosi sporočilo, da samo skupaj lahko gradijo močno skupnost ter si pri tem prizadevajo za trajnostno rast in razvoj. Tako imajo na Tržnici dobrih praks priložnost spoznati različne pristope različnih šol in posameznike, ki so našli svojevrstne načine za izboljšanje svojega delovanja, poučevanja oziroma pristopa in da je prepričana, da bodo našli danes veliko navdihujočih se primerov dobrih praks, in tudi odnesli s seboj nova znanja. Pri tem pa bodo morda odkrili tudi nov pristop, ki jih bo navdihnil za spremembo pri svojem delovanju v razredu ali ga pa bodo uporabili in ga prilagodili v svojem delovnem okolju. 

Šole so na dogodku pripravile razstavne mize, učitelji praktiki pa so predstavili primere dobre prakse znotraj dveh stez razvojne naloge Ustvarjanje učnih okolij za 21. stoletje.

 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.