https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kofola, katere del je tudi Radenska, kljub upadu trga ostaja znotraj načrtov

11.06.2023 ob 6:05  

Iz češkoslovaške Skupine Kofola so sporočili, da so k dobremu rezultatu v prvem četrtletju pripomogle stabilne cene energentov ter interna stroškovna disciplina, kot tudi vse večja priljubljenost svežih sokov in zdravih obrokov Ugo ter zeliščnih čajev Leros.

Prvo četrtletje je najmanj pomemben del leta za podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo pijač, kar zadeva celoletne rezultate. Skupina Kofola, ki že dlje časa izkazuje stabilno poslovanje, je tudi v letošnjem letu, kljub upadu trga, uspela doseči zastavljene cilje.

Kot je povedal direktor Radenske Adriatic Marián Šefčovič, so z rezultati prvega četrtletja v podjetju zelo zadovoljni in pa dodal:“Ob tem pa se zavedamo, da je to obdobje z vidika celoletnega rezultata najmanj relevantno, zato ne počivamo na lovorikah. Ta čas smo zato izkoristili, da smo se dobro pripravili na sezono in na uspešno proizvodnjo v poletnih mesecih. V prvem četrtletju smo se tako fokusirali na stabilizacijo poslovanja, na kontrolo naraščajočih stroškov, kot so stroški materiala, energije, transporta in plač, ter na uspešno in pravočasno lansiranje novih proizvodov.«  

»Čeprav smo na Češkoslovaškem po prodaji uspešnejši kot lansko leto, v litrih zaostajamo. To velja predvsem za maloprodajo, zlasti v segmentu vode. Po naših ocenah smo padec povpraševanja pričakovali, tako da naše načrte dejansko presegamo – tako v prodaji kot v litrih,« je povedal Daniel Buryš, direktor Kofole na Češkem in Slovaškem.

Kot pozitiven trend v prvem četrtletju se kaže splošno povečano zanimanje za zdrave pijače in gostinske storitve, kar potrjujejo Kofoline hčerinske družbe.

Skupina Kofola je ena od največjih proizvajalcev brezalkoholnih pijač z 11 proizvodnimi obrati na petih evropskih trgih. Skupno zaposluje več kot 2.000 ljudi. Leta 2015 je del skupine Kofola postala slovenska Radenska. V letu 2016 so portfelj, ki je prej obsegal tradicionalno mineralno vodo Radenska ter brezalkoholne pijače Ora in Oaza, razširile priljubljene hrvaške znamke Nara in Inka. Radenska je tudi proizvajalec in distributer pijač Pepsi, Mirinda in 7Up na slovenskem trgu, od leta 2016 pa tudi na Hrvaškem.

Foto: arhiv Pomurec, skupina Kofola

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2023 ob 8:24 gost

      To firmo vec ne jemljemo resno in je na zalost prisla na slab glas. Delavcem minimalec, zaposlujjejo prek agencije kariere in to ukrajince in ukrajinke ali pa kakega z zavoda pa se to samo sezonsko. Veliko ljudi v trgovinah ne kupuje vec njihovih izdelkov, tudi jaz ne. Ve se zakaj.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2023 ob 13:55 goričanec gost

        Glaven je dobiček, delovna sila je bistveno predraga, težko se prilagodi, da bi delala zastonj !

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2023 ob 21:29 eva gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2023 ob 9:32 Drago gost

        Prav imas. Jaz sem delal 40 let in tudi jaz Ne gledam, ce je Radenska ampak kaksna je Cena!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2023 ob 8:25 Pepa Pujsa gost

      Živela Jamnica!!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2023 ob 9:36 Vilmoš tkalec gost

      Avtor članka! Malo razgledanosti glede geografije ne škodi! Českoslovaška je razpadla 1993.....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2023 ob 15:59 gost

      Depolitizacija športne loterije tujcem - Kupček kopni in to zelo hitro . spremljevalka ima neverjetno sesanje . Bo treba popravit nov dotok . Kaj gazi to zemjo !!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.06.2023 ob 16:00 gost

      (zemljo )15:59

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.06.2023 ob 22:59 lendavčan gost

      Sama beda,še slatino nam tujci tržijo in dobro pokasirajo sramota za slovence.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.