https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bralno značko za odrasle je letos osvojilo 70 bralcev

11.06.2023 ob 6:00  

V avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je sinoči potekala zaključna prireditev bralnega projekta Bralna značka za odrasle s podelitvijo priznanj in simboličnih daril. Letos je bralno značko osvojilo 70 bralk in bralcev. Večer so z gledališko predstavo Pet Pepelk popestrili učenci OŠ Bakovci.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota izvajajo številne bralne projekte, s katerimi poskušajo ljudi vseh generacij navdušiti za branje različnih zvrsti knjig, eden izmed njih je tudi Bralna značka za odrasle.

"Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah in branje je za duha to, kar je telovadba za telo. Kljub temu, da danes s pomočjo svetovnega spleta dobimo skorajda vse, je še vedno poseben užitek vzeti v roke knjigo in se z mislimi z njo preseliti v neki drug svet. Z vsako prebrano knjigo stopamo korak bliže spoznanju, da je branje potovanje, ki nas vodi do neizmernega razumevanja sebe in sveta okoli nas. Iskrene čestitke vsem prejemnikom bralne značke in ostanite zvesti dobri knjigi ter povabite v ta posvečeni klub bralcev še druge, da nas bo še več, in z njimi delite čarobnost besed," je uvodoma povedala direktorica knjižnice Klaudija Šek Škafar. 

Bralno značko za odrasle so v knjižnici organizirali že trinajsto leto zapored, z namenom širjenja bralne kulture med odraslimi in ozaveščanja bralcev, da posežejo tudi po kvalitetnejšem čtivu. Bralke in bralci so tokrat lahko izbirali med devetnajstimi proznimi deli tujih avtorjev, prevedenih v slovenski jezik, desetimi proznimi deli slovenskih avtorjev in petimi pesniškimi zbirkami domačih in tujih avtorjev.

"Izbor del smo opravili zaposleni v knjižnici ob pomoči nekaterih zunanjih sodelavcev in vas bralcev, ki ste nam s predlogi pomagali oblikovati seznam avtorjev in naslovov za letos. Prebrati je bilo potrebno osem del, od tega štiri prevedena prozna dela, tri prozna dela domačih avtorjev in eno pesniško zbirko. O vsakem delu ste bralci zapisali kratko oceno, misel, utrinek ali kritiko. Vsa ta vaša mnenja smo skrbno prebrali, saj so večinoma zelo izvirna, včasih tudi duhovita, spet drugič polna modrosti," je dejal Janez Horvat.

"Letos je bralno značko osvojilo 70 bralcev, od tega je 59 žensk in 11 moških. Kot zanimivost delež moških se iz leta v leto veča. Najbolj bran in tudi najbolje ocenjen roman tujega avtorja, preveden v slovenščino, je kriminalni roman Otroci zla avtorja Miodraga Majića. Med domačimi avtorji je na bralke in bralce napravil največji vtis roman Pes je lajal vso noč, avtorja Vinka Möderndorferja. Med pesniškimi zbirkami pa ste bili najbolj navdušeni nad poezijo mlade kanadske pesnice Rupi Kaur z naslovom Moje telo, moj dom," je zaključil.

Večer so popestrili učenci OŠ Bakovci, pod vodstvom mentorice Nuše Grah, z igro Žarka Petana Pet Pepelk. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2023 ob 8:07 Geza Mezga gost

      Jaz Geza Mezga slavnostno izjavljam, da sem tudi jaz osvojil bralno značko. Uspel sem prebrati zadnji Nepujsag.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2023 ob 21:30 eva gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2023 ob 1:10 Kaj pa sive volkove gost

        youtu.be/EuanqLJjhP0 youtu.be/RZJLo1mOpPo youtube.com/watch?v=xSKfo9l-BKE&pp=ygUSR3JhdWUgd29sZmUgdHVya2Vu

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2023 ob 8:07 Geza Mezga gost

      Jaz Geza Mezga slavnostno izjavljam, da sem tudi jaz osvojil bralno značko. Uspel sem prebrati zadnji Nepujsag.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2023 ob 10:17 gost

      Bralna značka za tiste ,ki v mladosti niso znali oziroma špricali branje ! Kot gospod--Golob ! Pri vsem zraven razen pri delu nikjer !!!!!!!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2023 ob 15:56 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.06.2023 ob 12:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Priporočam,glede na leta,naj čitajo Biblijo-Sveto pismo,za pripravo in trasiranje poti .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.