https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Slavnostno odprli razgledni stolp na obnovljenem nasipu Bukovniškega jezera

Bukovniško jezero, 17.06.2023 ob 11:30  

Turistično društvo Dobrovnik je v petek, 16. junija, s slovesnostjo obeležilo 60. obletnico ustanovitve. Ob tej priložnosti so otvorili razgledni stolp na obnovljenem nasipu Bukovniškega jezera. 


Ob slavnostni otvoritvi razglednega stolpa ob obnovljenem nasipu Bukovniškega jezera je župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar dejal, da so z obnovo omogočili, da postaja Bukovniško jezero z okolico in svojo podobo eno najbolj obiskanih turističnih točk v Pomurju in v Sloveniji.

Sprehajalec po nasipu si lahko odpočije na klopeh, ki dopolnjujejo urejenost okolja. »Umeščanje objektov in naprav v to okolje je zelo odgovorna naloga in ocenjujem, da jo uspešno izvajamo. Razlog za današnje druženje je lep razgledni stolp, ki so ga snovalci krajine od ideje do izvedbe odlično izpeljali. Stolp omogoča obiskovalcu, da je nekaj metrov nad jezerom, preprosto uživa v razgledu na čudovito naravo, zanimiv pa je tudi za opazovanje ptic in kot foto točka. /…/ Vsi skupaj se moramo zavezati, da bomo složno, preudarno in modro razvijali podobo tega okolja v pravi smeri za nas in za naravo,« je sklenil župan.

Anton Kustec, vodja sektorja območja Mure je izpostavil, da je projekt delo preteklih dveh let. S sanacijo pregrade je poskrbljeno za varnost in zaščito pred škodljivim delovanjem voda, hkrati pa ima objekt turističen namen kot prostor, kjer se lahko obiskovalci spočijejo in naužijejo lepe, zelene in mirne narave.

Ob slavnostnem dogodku je zbrane nagovoril tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, ki je dejal, da je Bukovniško jezero ena izmed destinacij v Pomurju, ki je nobeni turisti ne zgrešijo in pomembno je, da je danes jezero zopet polno in da je projekt uspešno zaključen. Ob tem se zahvalil okoliškim županom, ki znajo pridobljena sredstva uporabiti v korist in razvoj regije. »V Pomurju je turizem tista točka, kjer lahko naredimo velik preboj, veliko nam še manjka, veliko kamenčkov še moramo sestaviti, ampak ta danes je eden ključnih,« je dejal minister.

Slovesnega dogodka se udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dejan Židan, ki je kot slavnostni govornik čestital članicam in članom turističnega društva Dobrovnik za izjemnih prvih 60 let delovanja.

V kulturnem programu so dogodek z glasbo popestrili cimbalist Andi Sobočan, otroški pevski zbor DOŠ Dobrovnik, ljudski pevci Dobronaki Nótázók in harmonikar Simon Somi. Po programu je sledilo družabno srečanje v prireditvenem šotoru pod nasipom.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2023 ob 12:56 gost

      Zelo lepo. Tukaj v Dobrovniku se razvija turizem z veliko hitrostjo. Sosednje občine pa grejo z razvojem 50 let v vzvratno. Samo e se pelješ skozi turnišče trava višje kot prometni znaki. Na tej ozki ulici,,,, cesti,,, kot ji oni pravijo niti enega človeka ni na vidiku. Da o turizmu ne govorim res sama žalost. Res selo iz kamene dobe.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2023 ob 15:00 gost

      Dobro napisano to je vse res samo je več tako zanemarjeni občin. Vse bi morali take občine zapreti. So pa tako ali tako občine samo same sebi namen in tistim keri tam imajo službe za nič dela pa velike plače.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2023 ob 9:09 tikvaš gost

      Pa dobro pa kakši turizem ima to dobrovnik ? Nazadnja kaj sem bil tam sem 3 € plačal za parkirninu na šodru ena gostilna tam pa krog narediš okoli jezera, to je te nekši turizem ? Kaj bi te naj Turnišče ponujalo turističnega ? sprehod okoli britofa ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2023 ob 9:50 Gost gost

      Atene se reče stolp

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.