https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO:V murskosoboški knjižnici predstavili potek dobrodelne akcije #podarizvezek

Pokrajinska in študijska knjižnica, 23.06.2023 ob 12:10  

V petek, 23. junija, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala novinarska konferenca, z namenom podrobneje predstaviti potek poletne dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek.

Z namenom, da bi otrokom in staršem iz socialno šibkejših družin olajšali vstop v novo šolsko leto, bo tudi letos potekala sedaj že tradicionalna dobrodelna akcija #podarizvezek, ki bo trajala do 15. avgusta 2023. V preteklih letih so organizatorji akcije zbrali šolske potrebščine za več kot 1.200 otrok iz Pomurja.

Na novinarski konferenci so sodelovali: Matejka Horvat, LRF za Pomurje (koordinator akcije); Alen Lončar, Klub prekmurskih študentov; Lea Cipot, Zavod korak naprej Murska Sobota, so.p.; Edita Predan, Zavod Vitica Gornja Radgona, so.p.; Sonja Šavel, Društvo Mozaik in Aaron Krajačič, Klub študentov Lendava.

Skupaj z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src, ki ima status humanitarne organizacije, je Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že 7. leto zaporedoma prevzela koordinacijo in komunikacijo dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek, je povedala v uvodu Matejka Horvat iz LRF za Pomurje. Pri tem je dodala, da so lani razdelili 257 šolskih paketov in zbrali 1.347,01 evra donacij.

Alen Lončar iz Kluba prekmurskih študentov je povedal, da se mu zdi odgovorno, da se udeležujejo akcij, kjer lahko pomagajo, saj se jim v Klubu prekmurskih študentov zdi dostop do šolskih potrebščin dejansko pravica vsakega šoloobveznega otroka. Kar poskušajo z njihovo udeležbo tudi omogočiti.

Aaron Krajačič iz Kluba študentov Lendava pa je dodal, da bodo v Lendavi imeli organizirano zbirno točko, kjer bodo lahko ljudje prinašali šolske potrebščine in bodo tudi iz svojega proračuna namenili nekaj sredstev tej akcij. Združuje pa jih moto, da se dobro z dobrim vrača.

Stiska ljudi se v Prekmurski pokrajini slabša iz leta v leto. Čedalje več je povpraševanja ne samo po oblačilih in opremi, ampak tudi po šolskih potrebščinah, ki jih vsekakor otroci potrebujejo v času šolanja. V naš prostor prihajajo ljudje, ki so v stiski in tem ljudem poskušajo pomagati preko vseh možnih kanalov, je povedala Lea Cipot iz Zavoda korak naprej Murska Sobota, so.p.

Sonja Šavel iz Društva Mozaik je povedala, da je pomembno, da se organizacije medsebojno povežejo, saj poznajo ljudi, ki so socialno šibkejši in poznajo njihove probleme. In s to omenjeno poletno dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek imajo možnost z malim prispevkom dosti spremeniti in nekomu pomagati. 

Zavod Vitica Gornja Radgona, so.p. se je dobrodelni akciji pridružil komaj letos. Pri njih je škatlica že pripravljena. Zbiranje bo potekalo od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro. Zbirali pa bodo vse šolske potrebščine, pove Edita Predan iz Zavod Vitica Gornja Radgona, so.p. 

Akcijo lahko podprete na različne načine

Postanite zbirna točka

Nakupite, šolske potrebščine in jih odložite na zbirnih mestih. Zbirajo se vse šolske potrebščine, ki jih otroci potrebujejo v šoli: pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezki, mape, peresnice, kalkulatorji, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copati idr. Koordinator sprejema tudi lepo ohranjene rabljene šolske torbe. Seznam z zbirnimi točkami se dopolnjuje in ga lahko najdete na spletni strani: www.lrf-pomurje.si/podarizvezek.

Organizirajte zbirno akcijo v svojem kraju

V času akcije lahko kadar koli organizirate zbirno akcijo bodisi v svojem podjetju, društvu ali v svojem kraju. Termin zbiranja si določite sami, Lokalni razvojni fundaciji za Pomurje pa ga predhodno sporočite. Zbirno akcijo lahko omejite na primer na 3 dni oziroma kakor sami želite.

Promovirajte akcijo na spletu

Če se odločite sodelovati v akciji, obelodanite svoja dobra dela tudi na družbenih omrežjih, pri tem pa uporabite ključnik #podarizvezek ali jih označite v svojih objavah.

Donirajte šolske potrebščine ali promocijski material

Če bi raje donirali šolske potrebščine ali promocijski material, primeren za šolarje, ga bodo z veseljem sprejeli.

Nakažite poljubni znesek preko svoje mobilne ali spletne banke.

Preprosto poskenirajte kodo in vpišite poljubni znesek, ki jim ga želite, donirati. Take donacije jim omogočijo nakup tistih šolskih potrebščin, ki se zberejo v manjšem številu manj in ki jih vedno zmanjka.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2023 ob 13:15 kilonja gost

      Podari staršem nasvet, kako priti do službe in potem kako spočeti toliko otrok koliko si jih sposoben sam vzdrževati . Socialni priveski večinoma z juga, itak ropajo državni proračun, potem jim bomo pa še zbirali za zvezke dena, oziroma zvezke ? Pa veste vi da imajo socialni problemi krito že vse, od zvezkov, učbenikov, šolskih portrebščin, prevoza, malice, kosila itd.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2023 ob 13:36 gost gost

        V murskosoboški knjižnici predstavili potek dobrodelne akcije #podarizvezek, da ne bodo otroci po končanem osnovnošolskem šolanju zaradi štrukljevih/kučanovih normativov in standardov ostali nepismeni !

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2023 ob 17:35 gost

        nasvet kako priti do službe, človek božji, dela je kolikor hočeš, če le hočeš delati

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2023 ob 19:41 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2023 ob 21:39 prekmurec gost

        nasvet kako priti do službe, človek božji, dela je kolikor hočeš, če le hočeš delati, celo je res, ampak dodaj še, da pogosto ne dosežeš praga revščine in da te redno seznanjajo kako je draga delovna sila, . . .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2023 ob 17:50 Gfd gost

      Sami mavrični na kupu

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2023 ob 11:02 Slava gost

      Potreboval bi izobraževanje za finančno pismenost, kako ravnati z denarjem?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2023 ob 16:13 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.