https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ureditev v središču mesta se nadaljuje

27.06.2023 ob 6:00  

Imo-Real sporoča, da je začel s prodajo stanovanj in poslovnih prostorov v Zelenem dvoru. Zeleni dvor je inovativna stanovanjsko poslovna stavba z notranjim zelenim dvoriščem v središču Murske Sobote, s katero bo mesto pridobilo nova stanovanja in poslovne prostore.

Lokacija nepremičnine velja za eno izmed ključnih lastnosti, ki vplivajo na vrednost nepremičnine in to investitor kot eno izmed glavnih lastnosti tudi izpostavlja – bližina vsega, v neposredni bližini na peš dostopu so vse stavbe vsakdanjih opravil (vrtci, osnovne in srednje šole, trgovine, banka, pošta, lekarna, tržnica, kavarne in restavracije, avtobusna postaja, mestni park, zdravstveni dom in druge javne ustanove).

V šestih etažah stavbe so predvideni različni programi - v kletni etaži so parkirni prostori, shrambe in arhivi. Vsak parkirni prostor ima predvidene električne vtičnice za počasno polnjenje, na voljo pa bodo tudi hitre polnilnice za avtomobile. V pritličju so poslovni in tehnični prostori, stanovanja pa so v štirih nadstropjih nad pritličjem. Stavba je zasnovana zaokroženo po obodu parcele z zelenimi površinami v notranjem dvorišču. Te bodo stanovalcem približale izkušnjo narave v mestu, prispevale k kvaliteti bivanja, mikroklimi, varnosti in bodo dostopne izključno stanovalcem. Zasnova stavbe ponuja ugodne pogoje orientacije stanovanj, saj ima večina stanovanj bivalne prostore obrnjene na jug oziroma zahod, kar zagotavlja najboljšo osvetlitev z dnevno svetlobo.

Od prvega do četrtega nadstropja so na voljo dvosobna, trosobna in štirisobna stanovanja različnih tipov in velikosti – od 50 m2 do 115 m2. Dostop do stanovanj je predviden iz stopniščnega jedra z dvigalom preko pokritih zunanjih hodnikov v predprostor posameznega stanovanja. Tlorisi stanovanj so moderni in praktični - bivalni del je odprt in povezan ter vsebuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo z dostopom na prostorno ložo. Loža je zasnovana kot zunanja »dnevna« soba saj je zaradi velikosti primerna za aktivno preživljanje časa zunaj. Iz dnevno bivalnega dela hodnik vodi proti spalnim in servisnim prostorom kot so spalnica, sobe, kopalnica, wc prostor ter poseben utility oz. tehnični prostor. V pritličju je predvidenih devet poslovnih prostorov, ki se glede velikosti lahko prilagodijo potrebam uporabnika.

Zeleni dvor bo zelen predvsem zaradi energetske učinkovitosti in ozelenitve znotraj, zunaj in tudi na strehi stavbe – tam so predvidene površine za vrtnarjenje, kjer bodo stanovalci v visokih gredah lahko sredi mesta pridelali lastno zelenjavo ali sadje. Na strehi je predviden tudi prostor za sončne panele, s katerimi bodo stanovalci lahko pokrivali del potrošene energije.

S kombinacijo uporabe kakovostnih materialov ter naprednih tehnologij ogrevanja, hlajenja in prezračevanja bo zagotovljena nižja poraba energije in nizki stroški za končnega uporabnika. Vsako stanovanje bo imelo lastno toplotno črpalko za ogrevanje, talno gretje, lasten klimatski sistem za hlajenje, vsaka soba pa bo imela rekuperacijski sistem, ki zagotavlja svež in čist zrak v notranjosti stanovanja ter zvišuje kvaliteto bivanja.

Izjava investitorja: »Gre za enkratno priložnost življenja na vrhunski lokaciji v središču mesta. Vsi, ki iščejo novo energetsko učinkovito stanovanje z lastnim parkiriščem, nizkimi mesečnimi obratovalnimi stroški in si želijo stika z naravo sredi mesta, nas naj čimprej kontaktirajo. Veliko povpraševanja imamo že pred začetkom uradne prodaje.« Stanovanja bodo vseljiva predvidoma do konca leta 2025. 

* Foto: Imo-Real

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2023 ob 12:27 vse poznano gost

      edino cene zamolčane, predvidevam, da pod 100. 000 UER ZA DVOSOBNO ne bo, torej. če na kredit je to 145.000 EURkar pomeni 400 EUR mesečno (30 let) plus 250 eur ostali stroški (vsakomesečni) . Kaj se med dobo plačevanja spremeni, ne ve nihče. Torej ponovno stanovanja za mafijo, par z 1600 EUR neto plače in dvema otrokoma to ne more kupiti, edino če bo 360 mesecev preživel med temi stenami in v službi.. Zato na pomoč babice in dedeki in mašnico odpreti. In potem si v Murski Soboti, ki je od septembra do aprila mrva točka za življenje mladih, je res, da obstaja bunkeretina, toda to je nula.Kinodvorane pa itak nikogar ne zanimajo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.06.2023 ob 12:47 še več gost

        Kolega ji pri njih zanimal za ceno in je cena za 2 sobno čez 200.000 evrov brez parkirišča, to si niti družina z povprečno plačo ne more privoščiti.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.06.2023 ob 18:07 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.06.2023 ob 13:13 gost

      Preveč si popil ! Leži pa se strezni .... Pa ne popivaj , če ne preneseš.. ali pa je prepih v tupači ......Lendavski

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.06.2023 ob 13:29 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.06.2023 ob 13:30 gost

      V Turnišču se tudi prodajajo stanovanja na nekih pasikah. Lepa kao narava mir ptički žvrgolijo ves naj, naj, naj. Samo so pozabili omeniti da imaš zastonj vojn podeželja piščančje farme. Keri pa to idilo vse lepo povozi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.06.2023 ob 17:24 gost

      spet samo stanovanja za elito

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.06.2023 ob 17:42 gost

      Kje se pa še zida za reveža. Danes je vse samo posel z elito in za elito. Tajkuni lobisti oligarhi itd pa še prejšnja vlada njim je pomagala to pa zato da zdaj znijmi Janša igra golf se z njimi na jahta vozi in drka ku,,,,,.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.