https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi ta konec tedna pestro dogajanje v Pomurju

06.07.2023 ob 17:30  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 7. julij

28. Ajdova noč

ŠRC Odranci vabi na tradicionalno Ajdovo noč, ki bo letos poskrbela za dva dni nepozabne zabave. Na njihov oder prihaja eminentna glasbena zasedba, vključno z enim najboljših in najbolj popularnih izvajalcev iz sosednje Hrvaške. V petek bodo na glavnem odru nastopili Petar Grašo in Parni Valjar - Parni Valjak tribute band, za plesne ritme bo na elektronskem odru poskrbel DJ Kiki MC.

Radenska noč 

Petkov večer Radenske noči bo v znamenju hip hopa, nastopili bodo Leopold I. & Drügi, Klemen Klemen in Edo Maajka.

Soboško poletje

Tudi to poletje bodo v Murski Soboti gostili mnogo imenitnih glasbenih in gledališko-lutkovnih dogodkov. Na Trgu kulture bodo v petek ob 21. uri v sklopu Soboškega poletja nastopili Prekmurska godba Bakovci in Društvo prekmurskih mažoretk Bakovci. Vabi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Sobota, 8. julij

28. Ajdova noč

Tudi drugi dan Ajdove noči bo poskrbel za pestro dogajanje za vse generacije:

  • od 16. ure naprej popoldansko druženje z ansamblom Kringer in nastop društva godbenikov in mažoretk Odranci
  • ob 17. uri tradicionalno tekmovanje v kuhanju ajdove kaše (v organizaciji odbora za družbe dejavnosti občine Odranci),
  • ob 18. uri Gledališka predstava za otroke "BOBI- prav poseben kuža" (izvaja gledališče Ku-Kuc)
  • ob 19. uri bo na glavnem odru z mešanico narodnozabavnih in zabavnih melodij nastopila skupina Zaka pa ne

Prevzem gasilskega vozila in zabava s Tanjo Žagar

Prostovoljno gasilsko društvo Gornji Slaveči vabi na svečani prevzem novega gasilskega vozila GVC-2 s pričetkom ob 17. uri pri tamkajšnjem gasilskem domu. Svečanemu prevzemu sledi zabava s Tanjo Žagar.

Soboško poletje

Soboško poletje prinaša tudi pestro dogajanje za otroke, ki se bo odvijalo na grajskem dvorišču. V soboto ob 10. uri vabljeni na predstavo Mala morska deklica, Gledališča iz desnega žepka, v kateri igrata Lucija Ćirović in Boštjan Štorman.

Skrito dvorišče

V sklopu Skritega dvorišča bosta v soboto ob 21. uri na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot nastopila Dejan Berden in Urška Centa, ki bosta pričarala nepozaben večer glasbe in plesa. Na koncept popolne improvizacije zvoka in giba vabi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Festival bezga

V Moravskih Toplicah se poletje začenja s festivalom bezga. Etno-glasbeno prireditev tematsko opredeljuje zdravilni bezeg in z njim povezane aktivnosti. Najmlajši bodo ustvarjali na otroških delavnicah, na voljo bo pestra kulinarična ponudba na stojnicah, prihaja tudi glasbena sprostitev in zabava s skupino Avantura & Lariso Sreš. TIC Moravske Toplice vabi, da se jim pridružite od 19.30 na prireditvenem prizorišču v središču Moravskih Toplic.

Radenska noč

Tudi sobotno dogajanje v Radencih bo na Radgonski noči pestro. Za mešanico rocknrolla bo poskrbela glasbena skupina Orlek, za njimi bodo oder tresli Alo!Stari.

Nedelja, 9. julij

Nedeljski popoldnevi v RIS Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljske popoldneve v RIS Dvorcu Rakičan, kjer so pripravili pester program za vsakogar. Med 16. in 19. uro preživite popoldan v družbi grajskih konj. Za vas so pripravili vožnjo z malo in veliko kočijo ter jahanje ponijev in večjih konj. Med 16. in 17.30 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine. Hkrati pa boste lahko uživali na sončni terasi dvorca in se razvajali z domačimi langaši in ocvrtimi miškami.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2023 ob 18:48 gost

      Kak su pa pozabili na špelir v Tornišci. Baje du meli povorku od Grab do parkirplaca pri fabriki. Samu upam ka nedu gasilci in gasilke pod kakim vplivom alkoja. Kajti v tem primeru se bo pot vlekla do cerkve. Pa še sonček njim bo pomagal da bodo upravičeni za tuširanje po poti.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2023 ob 19:33 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2023 ob 18:57 gost gost

      Program za povaliti je edino na radenski noči- bravo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2023 ob 19:43 gost

      Tudi jaz se strinjam. Splača se iti edino na Radensko noč in to v soboto, ko bom tudi šeč, skupini Orlek in Alo Stari bosta pritegnili veliko množico. Sicer je pa v soboto tudi zbor motoristov na Gajševskem jezeru,. Igrajo Pero Lovšin z Španskimi borci in Atomsko sklonište. Tudi v Lendavi v soboto zvečer kuhanje Riblje Čorbe in zabava. Toda, kot sem omenil Radenska noč izstopa, tam je vsako leto odlično vzdušje, veliko ljudi in predvsem dobri rokerski slovenski bendi. Še enkrat bravo za Radenske študente, ki to organizirajo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2023 ob 20:52 Pol88 gost

      20€ ste zmejšane 🤣🤣🤣

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.07.2023 ob 20:56 Pohorčan gost

      Kuj sen čuja da bo na Soboškem poletju nastopa san veki mađioničar Robertino Celenzio. Je še kdo druge tude čuja to????

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.07.2023 ob 23:03 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.