https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Občina Lendava bo oddala ponudbo za nakup Nafte Geoterm

Lendava, 14.12.2011 ob 8:29  

Lendavski svetniki so se na včerajšnji izredni seji občinskega sveta odločili, da občina danes do 12. ure, torej do konca za teden podaljšanega razpisnega roka, odda zavezujočo ponudbo za nakup Nafte Geoterm.

Na Občini Lendava so vsebino ponudbe razkrili že pred njeno oddajo. Kot smo poročali pred časom, občina Lendava smatra poizkus nakupa družbe za strateško pomembnega za svoje občane in širšo regijo. Župan Anton Balažek je med drugim dejal, da je bila družba Nafta zaradi takšnih in drugačnih političnih interesov vedno izkoriščena in je na ta način izgubila več kot 800 delovnih mest.

Nakup družbe si je občina zamislila nekako takole: iz letošnjega občinskega proračuna so pripravljeni odšteti 500.000 evrov, naslednjih 500.000 evrov so pripravljeni odšteti, če vsaj 80-procentov tega zneska pridobijo s črpanjem evropskih sredstev, zadnjih 500.000 evrov pa na podlagi neplačanih služnostnih pravic za zemljišča, na katerih so geotermalne vrtine, oz. je pod njimi zgrajen toplovod.

Poleg občine naj bi bil kandidat za nakup družbe Nafta Geoterm tudi Petrol, kot možni kupec pa se, kot smo prav tako že poročali, omenja še angleško podjetje Ascent Resources.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.