https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Golob o hitrejši pomoči po naravnih nesrečah

24.07.2023 ob 18:00  

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes sestal s predstavniki pristojnih resorjev za odpravo posledic nedavnih neurij po državi.

Po sestanku je predstavil ključne spremembe Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Izredne vremenske razmere, ki smo jim vse bolj priča, na eni strani terjajo preventivno delovanje, po drugi strani pa spremembe zakonodaje, ki bo omogočila, da ob naravnih nesrečah država lahko učinkovito pomaga. Kot je povedal premier, bodo občine na podlagi predhodnega sanacijskega načrta po novem tako upravičene do 20 % vnaprejšnjega plačila za nujne ukrepe. “Zelo pomembno je, da se bo izvajala delna ocena stroškov. Ne bomo čakali na celotno oceno škode. Ko bomo imeli podatke o oceni stroškov na posameznih področjih, bomo lahko nadaljevali z ukrepi,” je izpostavil predsednik vlade dr. Robert Golob.

Premier dr. Golob je poudaril tudi, da bodo pridelovalci, ki bodo imeli 100 % poškodovan pridelek, po sistemu de minimis upravičeni do hitre povrnitve škode. Gre za škodo, “ki bo šla po posebnem postopku v skladu s spremembami zakonodaje, in bo na razpolago še letos”, je povedal predsednik vlade. “Če smo se kaj naučili iz odziva na naravne nesreče v preteklem letu, je, da žal ljudje čakajo na povrnitev teh stroškov zelo dolgo,” je izpostavil dr. Golob. S spremembo zakonodaje želimo pospešiti postopke za tiste ukrepe, za katere to dovoljuje evropski okvir. "Zato, da bomo odzivnost merili v mesecih in ne več v letih. Verjamemo, da kdor hitro da, dvakrat da. In zato želimo tako lokalnim skupnostim kot tudi pridelovalcem v kmetijstvu pomagati čim hitreje”, je sklenil premier, so sporočili iz Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

* FOTO: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2023 ob 20:11 gost

      Ali ni pred nekaj meseci obljubil, da ne bo več obljubljal.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2023 ob 23:06 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2023 ob 20:17 A. gost

      Ali mu v grlo teče voda ? Glavno ,da obljubiš , tudi to je nekaj oziroma bomo videli so rekli slepi !

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2023 ob 20:29 gost

      Da ni hitrejši v jeziku kot v glavi !!!!!!!!!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2023 ob 20:44 gost

      Namesto hitre pomoči obljublja spremembo zakonodaje, pa kaj je temu človeku. Po kakšni zakonodaji pa so dodeljevali pomoč doslej. Šolani nakladač in manipulator.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2023 ob 20:47 gost

        Glavno je ,da nakladaš , maniplirašin in daješ upanje ! Po nečem si ga pa bomo le zapomnili !

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2023 ob 20:48 gost

      (manipuliraš 20:47)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.07.2023 ob 5:44 gost gost

      EVROPA POMAGA KA PA VI AJA NEGA ZAKONA DOZDAJ JE BIL VEJ PA NEGA PEJNES KA BI KANALI POKOSILI NEJ PA POMAGALI SIROMAKOM GASILCI SO DOBILI ALI NEJ

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.07.2023 ob 8:07 gost

      Kakša pomoč, zaj so nutrije važne....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.