https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

03.08.2023 ob 18:00  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 4. avgust 2023 

Pomurski poletni festival 2023 - ODPOVEDANO

V organizaciji Društva ŠTRK v Veliki Polani ta teden poteka Pomurski poletni festival. Petkovo dogajanje bo v znamenju rocka.

  • 19.00 Kuža pazi
  • High Voltag - Za ogrevanje bo poskrbel pomurski rock band High Voltage. Fantje s svojim opusom zajemajo širok spekter rock glasbe, ki zajema avtorske skladbe z dodatki starejših in novejših rock priredb. V sklopu PPF fantje pripravljajo popolno dozo rocka, ki bo ogrel ozračje na delovno temperaturo za popoln rock večer.
  • Big Foot Mama - Slovenska rock skupina Big Foot Mama je lansko leto praznovala 30. obletnico svojega delovanja. Le-to bodo na poletni turneji obeležili tudi v Veliki Polani. V 30. letih delovanja je band izdal osem studijskih albumov in razprodal največja koncertna prizorišča v Sloveniji. S surovim rokerskim zvokom, iskrenimi besedili in pristnim odnosom do »muzke« še naprej izražajo to, kar doživljajo. Življenje kot ga piše rock’n’roll.
  • Drugi oder Pomurskega poletnega festivala bo že tradicionalno obarvan v ritmih elektronske glasbe. Za elektonske ritme bosta poskrbela ČRT DJ in DJ Xenia

Cooltura Electronika - ODPOVEDANO

V sklopu praznovanja Občine Ljutomer se odvijajo številni dogodki. V petek bo v Mladinsko kulturnem centru Ljutomer potekal koncert elektronske glasbe. Od 20. ure bo za elektronske ritme poskrbela Cooltura Electronika.

Soboško poletje 2023: ANDREJ ŠIFRER - PRESTAVLJENO na četrtek 10. avgust 2023 ob 20. uri

Na Trgu kulture v Murski Soboti bo v sklopu Soboškega poletja ob 20. uri nastopil Andrej Šifrer. Andreja Šifrerja bo tokrat spremljala kantrijevska glasbena skupina The Riverbend iz Gorenjske. Kdor je že bil na koncertu Andreja Šifrerja, ve, da to ni le koncert, ampak tudi zabava za vse, ki imajo njegove pesmi za svoje, in trenutek premisleka za tiste, ki sledijo njegovim besedilom.

Za nocoj napovedan koncert Andreja Šifrerja, zaradi izrednih vremenskih razmer, prestavljamo na ČETRTEK, 10. avgust 2023, ob 20. uri. Koncert, ki bo tokrat izjemoma v četrtek, bo na Trgu kulture oz. v primeru dežja v Gledališču Park.

Sobota, 5. avgust 2023

Pomurski poletni festival 2023

  • 14.00 Kmečka olimpijada in turistična tržnica
  • Zlata Žila - energična skupina, ki letos praznuje svojo 10. obletnico delovanja. Denis Maver, Žan Hartman, Uroš Omar, Nina Brasseur, An Šiplič & Primož Zrim obljubljajo, da bo Velika Polana gorela od energije.
  • Dražen Zečić - hrvaški pevec in tekstopisec se po več kot 15 letih vrača v Veliko Polano. Zečić od devetdesetih let naprej osvaja nagrade za najboljše albume, glasbe, uspešnice leta, prejel pa je tudi nagrado Croatia Records za več kot 100 tisoč prodanih nosilcev zvoka. Velja za enega najbolj priljubljenih pevcev, ki poje čustvene pesmi.
  • Drugi oder Pomurskega poletnega festivala bo obarvan v ritmih elektronske glasbe. Za elektonske ritme bosta poskrbela ČRT DJ in DJ Xenia.

Skrito dvorišče 2023: DANIEL CACCIA & ORGAN TRIO

V sklopu Skritega dvorišča za Hranilnico prekmurskih dobrot bodo ob 20. uri nastopili Daniel Caccia & Organ trio. Caccia je večkrat nagrajeni izjemni glasbenik ter nominiranec za prestižno nagrado echo jazz awards za pevca leta. Najbolj znana ameriška džezovska revija Downbeat ga je razglasila za najboljšega mladega pevca, prav tako je dobitnik hrvaške nagrade porin za džezovski album leta 2000. Daniel se bo v Murski Soboti ustavil v sklopu hrvaško-slovenske turneje, posvečene hrvaškemu kantavtorju in piscu besedil Ivu Robiću. Nastopil bo s svojim novim orgelskim triom, ki ga sestavljajo priznani evropski džezovski glasbeniki. Zasedba: Daniel Caccia (glas), Renato Chicco (orgle, klavir), Ratko Zjaca (kitara), Jože Zadravec (bobni)

Dan odprtih vrat razstave PreŽiveti z netopirji

V nekdanji šoli v Kančevcih je v sodelovanju z Župnijo Kančevci nastala prva stalna razstava o netopirjih v Sloveniji. V soboto od 10. ure pripravljajo dan odprtih vrat. Obiskovalci razstave se boste lahko med obiskom udeležili vodenega ali prostega ogleda prve stalne slovenske razstave o netopirjih in izvedeli več o teh neverjetnih živalih.

23. sejem starih stripov

Mladinski informativni in kulturni klub (MIKK) Murska Sobota V sodelovanju s Striparno Oblaček tudi v letu 2023 nadaljuje z organizacijo stripovskih sejmov. 23. sejem starih stripov bo potekal v soboto med 10. in 13. uro v MIKKovi dnevni sobi.

Soboško poletje 2023 - program za otroke: PUJSKI SO ZAKON - ODPADE

Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti bo v sklopu Soboškega poletja ob 10. uri na sporedu lutkovno igrana predstava Pujski so zakon, v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje. Scenarij za predstavo je nastal po motivih knjige Rozi in Tufko avtorice Katje Reider, ki ga je za predstavo priredila režiserka Alice Čop. Igra in animira Noemi Čop


Poletje v Moravskih Toplicah: Sladoled fest in glasbena skupina Plamen

V sklopu poletja v Moravskih Toplicah bo v soboto ob 19. 30 nastopila skupina Plamen, ki letos praznuje jubilejnih 20 let delovanja. Igrajo vse glasbene zvrsti in nastopajo na koncertih, veselicah in porokah. Večer bo popestril sladoled fest - osvežujoč dogodek tega poletja za ljubitelje sladoleda in sladkih dobrot, ki združuje ponudnike domačega sladoleda. Na sladoled festu boste lahko uživali v široki paleti okusov sladoleda z lokalnim pridihom in okusi iz Prekmurja. Užitek za brbončice bodo domači sladoledi – jabolčni, vaniljin z bučnim oljem, bezgov. Običajni okusi sladoleda bodo tokrat dobili prekmurski priokus. Proizvajalci z najboljšimi lokalnimi sladoledi vas pričakujejo na stojnicah.

Poleti v Lendavo 2023: LUSTERDAM

Na letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava bodo v soboto ob 20. uri nastopili Lusterdam, ki so šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki (in filmarji): gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in priznani režiser Ven Jemeršić (bas). Organizator: Knjižnica – Kulturni center Lendava.

Nedelja, 6. avgust 2023

XXII. sodobne rimske igre

V sklopu praznovanja Občine Ljutomer se bo v nedeljo odvil dan dediščine. Ob 15. uri bodo pred gasilskim domom Mekotnjak potekale XXII. sodobne rimske igre v organizaciji turističnega društva Stara Cesta.

Nedeljski popoldnevi v RIS Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljske popoldneve v RIS Dvorcu Rakičan, kjer so pripravili pester program za vsakogar. Med 16. in 19. uro preživite popoldan v družbi grajskih konj. Za vas so pripravili vožnjo z malo in veliko kočijo ter jahanje ponijev in večjih konj. Med 16. in 17.30 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine. Hkrati pa boste lahko uživali na sončni terasi dvorca in se razvajali z domačimi langaši in ocvrtimi miškami.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2023 ob 21:56 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2023 ob 21:58 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2023 ob 21:58 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.