https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Ljutomeru podelili Miklošičeva priznanja in nagrado

Dom kulture Ljutomer, 02.08.2023 ob 10:45  

Občina Ljutomer je v sklopu praznovanja občinskega praznika v torek, 1. avgusta, podelila Miklošičeva priznanja in Miklošičevo nagrado za leto 2023.

Občina Ljutomer podeljuje Miklošičevo nagrado in priznanja zaslužnim občanom, podjetjem in drugim organizacijam ter skupnostim, zavodom, krajevnim skupnostim in društvom v občini Ljutomer za njihove dosežke na področju kulture.

Miklošičevo nagrado in priznanja je podelila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Slavnostni govorec na prireditvi je bil Lojze Krajnčan, v kulturnem programu je nastopil glasbeni atelje Goslice.

Miklošičevo nagrado prejme posameznik, društvo ali skupina, ki z večletnim izjemnim delovanjem, uspehi in stvaritvami na področju kulturno-umetniškega ustvarjanja, pomembno prispeva k ugledu širše skupnosti in trajno obogati kulturno zakladnico občine Ljutomer. 

Miklošičevo nagrado za leto 2023 je prejel Ženski pevski zbor društva upokojencev Ljutomer za 40 let izjemno uspešnega delovanja na področju vokalne glasbe.

Ženski pevski zbor DU Ljutomer je bil ustanovljen januarja 1983. Tako zbor letos praznuje 40 let delovanja. Zbor je najprej vodila Romana Rek (7 let), nato je zbor do leta 2010 vodila Ljuba Laba. Od 2010 do 2019 ga je vodila Vlasta Vizjak, sedaj pa ga vodi prof. glasbe Tatjana Rožmarič Poštrak.

Zbor vsa leta sodeluje na Območnih srečanjih odraslih pevskih zborov in na revijah upokojenskih pevskih zborov Pomurja. Dvakrat so bili izbrani kot najboljši zbor Pomurja in so se udeležili Srečanja upokojenskih pevskih zborov Slovenije v Cankarjevem domu v Ljubljani. Sodelovali so tudi na revijah pevskih zborov v Zagrebu in Čakovcu ter še v mnogih krajih v Sloveniji. V letošnjem letu je bil ŽPZ DU Ljutomer ponovno izbran za najboljši zbor na Pomurski reviji upokojenskih pevskih zborov.

Ob 25. obletnici delovanja so prejeli Miklošičevo priznanje za dolgoletno delovanje in ohranjanje ter oživljanje slovenske pesmi. Prav tako je zbor prejel tudi jubilejno priznanje JSKD Območne izpostave Ljutomer. Za 30 let so prejeli občinsko priznanje, ob jubileju tudi državno priznanje ZDUS-a. Vse trenutno sodelujoče pevke so že prejele jubilejna Gallusova priznanja.

Skupina upokojenk deluje v različnih sestavah že 40 let. Pojejo za svoje razvedrilo in razvedrilo tistih, ki jim radi prisluhnejo. Najraje pojejo pesmi na ljudska besedila v priredbi slovenskih skladateljev ter pesmi s hudomušno vsebino. Ob petju se tudi družijo, kar je za tretje življenjsko obdobje zelo pomembno. Vsem generacijam so dober vzgled, da ljubezen do aktivnega kulturnega ustvarjanja ohranja optimizem in vodi k boljšim in srčnejšim odnosom.

Miklošičevo priznanje prejme posameznik, društvo, skupina, ki deluje na kulturno-umetniškem področju ter je s svojim umetniškim delovanjem in dosežki pomembno prispeval k ugledu širše skupnosti in bogati kulturno zakladnico občine Ljutomer.

Miklošičevo priznanje za leto 2023 so prejeli:

Ivanka Marko, za dolgoletno izjemno uspešno delovanje na likovnem področju.

Ivanka Marko je ljubiteljska ustvarjalka, ki ustvarja že več kot 40 let. V svojih delih raziskuje med tehnikami kolaža, akvarela in akrila na platnu. Leta 2016 je postala organizacijski vodja likovne sekcije. Z veliko predanostjo organizira likovne delavnice in kolonije ter poskrbi, da se likovna dela članov sekcije znajdejo na razstavah doma, na območju Pomurja in drugod po Sloveniji. S svojo odprtostjo, ljubeznijo do likovne umetnosti in pozitivno energijo privablja v sekcijo vedno več članov. Na svojem področju je zelo aktivna in pripravljena pomagati ljubiteljskim slikarjem pri ustvarjanju in organizaciji izpopolnjevanj na likovnem področju.

Tatjana Mihorič, za tvorno in uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Tatjana Mihorič je aktivna članica Kulturnega društva Cven 28 let. V začetku leta 2010 je bila skupaj z ostalimi člani društva med pobudniki, da so se pevci iz cvenskega in pristavskega zbora združili v Mešani pevski zbor Cven-Pristava. V letu 2014 je prevzela tudi delo organizacijskega vodja zbora, ki ga opravlja še danes. Je tudi članica upravnega odbora KD Cven kot predstavnica MePZ Cven-Pristava. Vedno pripravljena pomagati pri kakršnem koli delu v društvu in je človek, na katerega se lahko vedno zaneseš, da bo delo dobro in pravočasno opravljeno. Že od začetka ustanovitve Tamburaške skupine KD Cven igra tretji brač, sodeluje pa tudi pri pripravi igric za otroke vrtca in šole na Cvenu.

Bernard Rebernik, za uspešno delovanje na gledališkem in filmskem področju.

Njegovo ljubiteljsko ustvarjanje je na področjih filma, fotografije, likovne umetnosti in gledališča. Že v gimnazijskih letih je uprizoril avtorsko mono komedijo Prstani Apokalipse in dosegel regijski nivo. Leta 2017 je imel samostojno razstavo likovnih del v galeriji v Ljutomeru. Istega leta je napisal besedilo, scenarij in prevzel režijo za gledališko komedijo s filmskim introm Retro kaseta. Januarja 2018 je dobil 2. nagrado na foto natečaju »Utrip« za fotografijo Fokus.

Na Grossmannovem festivalu je doslej sodeloval z več kratkimi filmi. Bernard je 2019 odigral v mednarodnem filmu Moj dedi je padel z Marsa. Od 2019 igra glavno vlogo v komediji Hotel Opera. V času epidemije je ustvaril umetniške filme: Moj dan, Izzivi sodobnega časa in Revitalizacija svetlobe. Leta 2022 je posnel kratki pravljični film Zakleta Ana. Istega leta je režiral in zmontiral kratki film Ne moremo spati v sodelovanju z Majo Weiss in društvom ASPI iz Ljubljane, posnel umetniški video z razstave dijakov GFML. Njegov film Alter/nativno je bil nagrajen s posebno omembo na FLIF-u 2022. Trenutno Bernard igra tudi v komediji Dva pod režijskim vodstvom Gorazda Žilavca.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2023 ob 11:26 Prlek gost

      Čestitke

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2023 ob 19:32 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2023 ob 13:52 gost

      Županja ima najlepše noge !!!!!!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.08.2023 ob 21:16 gost

      Sramotno prazna dvotana😩

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.08.2023 ob 21:19 Prlekus gost

      Prosim, da ne pišete negativnih komentarjev za župenjo, ker bodo na pomurcu (namerno z malo začetnico) zopet uvedli cenzuro in prikrili komentarje ter onemogočili komentiranje. 🤮🤮🤮

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2023 ob 21:58 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.