https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboške humanitarne organizacije prejele donacijo

03.08.2023 ob 14:30  

Elektro Maribor v Murski Soboti nadaljuje letošnji cikel že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam na oskrbnem območju družbe, so sporočili iz podjetja. 

Družba Elektro Maribor letos že dvanajstič s humanitarnimi organizacijami, ki delujejo na oskrbnem območju družbe, pomaga najbolj ranljivim v družbi. Današnje donacije, vsaka v vrednosti po 1.800 evrov, ki so jih podelili v Murski Soboti, pa so namenjene RKS OZ Murska Sobota, Škofijski Karitas Murska Sobota in Podpornici, Evangeličanski humanitarni organizaciji, so zapisali.

»Elektro Maribor svojo družbeno odgovornost udejanja s svojim delom, ki pa je vedno zelo povezano z ljudmi in okoljem. Vpetost naše družbe v svoje lokalno okolje se je v preteklih tednih ob intenzivnih vremenskih pojavih, ki smo jim bili priča, ponovno pokazala v sodelovanju z lokalno skupnostjo. Elektro Maribor tudi zato humanitarne donacije namenja organizacijam v lokalnih skupnostih, kjer deluje,« je povedal direktor Elektro Maribor OE Murska Sobota Uroš Kolarič.

»Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota je med večjimi v Sloveniji, lani smo tako razdelili kar 250 ton hrane tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Donacijo bomo namenili kritju najnujnejših stroškov, plačilu položnic, nakupu šolskih potrebščin in nakupu šolskega defibrilatorja za prikaz prve pomoči,« je dejala sekretarka RKS OZ Murska Sobota Aleksandra Rituper Rodež.

Škofijska Karitas Murska Sobota bo donacijo namenila projektu ljudske kuhinje, kjer dnevno zagotovijo tudi več kot 70 obrokov, materinskemu domu in pomoči družinam ter nekaterim drugim programom, ki jih izvajajo. Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornica pa bo z donacijo pokrila stroške dostave toplih obrokov na dom, izdaje bolniških postelj, pomoči za nakup pripomočkov ob začetku šole ter prehranskim paketom.

Foto: arhiv podjetja

    Fotogalerija