https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Soboškem jezeru se obeta nova turistična atrakcija

03.08.2023 ob 15:00  

Soboška občina je bila uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, ki ga je razpisalo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Projekt ureditve javne in skupne turistične infrastrukture na območju Soboškega jezera je tako dobil zeleno luč, so sporočili iz občine. 

V okviru projekta bo izvedena celovita nadgradnja turistične točke ob Soboškem jezeru, z vlaganji v izgradnjo javne in skupne turistične infrastrukture.

Projekt zajema

V okviru projekta bo med drugim vzpostavljena razgledna površina na pontonskem pomolu, urejena brežina v smislu površin za počitek in spremljevalnega prireditvenega prostora, poskrbljeno za počitek in nudenje sence obiskovalcem, omogočeno polnjenje elektronskih naprav na solarnih klopeh, prav tako tudi polnjenje steklenic in bidonov s pitno vodo, polnjenje električnih koles na polnilnih postajah, urejena tematska interpretacijska točka za otroke na temo Soboškega jezera in njegovih naravnih habitatov s taktilnimi elementi oziroma elementi senzorne poti.

Vzpostavitev nove javne in skupne turistične infrastrukture bo izvedena v navezavi na obstoječe in nove turistične produkte ter dodatno turistično ponudbo in storitve ob Soboškem jezeru.

Predmet in namen projekta 

Projekt Soboško jezero 2 predstavlja naslednjo etapo turističnega razvoja prej degradiranega območja in naslednji korak pri oblikovanju celovitega turistično-rekreacijskega centra ob Soboškem jezeru. Slednjega odlikuje tudi odlična dostopnost neposredno z avtoceste, povezovanje različnih potencialov in številnih deležnikov ter navezava na periferne mestne programe, prav tako pa je velikega pomena tudi neposredna bližina letališča v Rakičanu.

Vse predvidene projektne aktivnosti na območju Soboškega jezera, ki je lani na letni ravni privabilo 85 tisoč obiskovalcev, bodo pomembno prispevale h krepitvi trajnostnega razvoja skozi novo javno in skupno turistično infrastrukturo, nadaljnjemu dvigu kakovosti turistične ponudbe in s tem konkurenčnosti turistične destinacije.

S pripravo navezujočih turističnih produktov in dodatnih storitev pa bodo prav tako prispevali k višji kakovosti doživetij turistov in dvigu dodane vrednosti v turizmu. Prav tako je potrebno poudariti, da bo vsa predvidena turistična infrastruktura obiskovalcem Soboškega jezera dostopna prosto in brezplačno, in sicer skozi celotno leto. 

Ocenjena vrednost projekta je 498.126 evrov z vključenim DDV, odobrena višina sofinanciranja je 326.640 evrov. Izvedba projekta je predvidena v letu 2024 oziroma najpozneje do konca junija 2025. Več informacij najdete tukaj.

Foto: arhiv občine

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2023 ob 15:17 gost

      Budale ste res .Gramoznica kakšno jezero ,kje je dokumentirano ,da je jezero

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2023 ob 16:00 sobočanec gost

        Če župan tak pravi te je tak, pa nemaš kaj misliti in štenkati, proračunska sredstva je potrebno porabiti in pika.

        7 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2023 ob 18:01 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2023 ob 15:40 gost

      Velka pridobitev za kamešnico.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2023 ob 17:40 FUJ BUTALCI gost

      KAKO STE LAHKO TAKE BUDALE ? Na isti strani velika naslovnica "Bukovniško jezero" in "Soboško jezero" in nič vam ne pade v te zabite glave, kako moraš biti nor, da ne razlikuješ kaj je JEZERO in kaj je GRAMOZNICA - KAMENŠNICA. Pa jebenti pravopis vam nič več ne pomeni ali kaj pa kaj je res Slovenija tako v p......... m......... da več ne ločite gramoznice od jezera.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2023 ob 17:57 AAAAAAAAAAAAA gost

        FUJ BUTALCI pa ak ma veze či je jezero ali kamešnica. Lejko bi ga pimenovali sobški Atlantik te bi se tij razčesno.

        16 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2023 ob 10:21 voko gost

        Butalec si ti ka ne ločiš ka je nadpomenka pa ka je podpomenka. Snov 3 razrede osnovne šole. Jezero je jezero večja stoječa voda - gramoznica pa je pod pomenka na podlagi kere sklepamo kak je to jezero nastalo.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.08.2023 ob 17:46 gost

      Kaj se bo na teh stopnicah dogajalo. Nič. Kot se nič ne dogaja že sedaj ljudje pridejo pogledajo se obrnejo pa grejo ja kjer ni tako draga gostinska ponudba in kjer se nekaj dogaja. Tam si naj pogledajo Dobrovnik koliko imajo turistov in gostov v senci pr slaščičarni in pri lujzi kero je vredno obiskati kajti tam dobiš res vse kar si zaželiš. Pa še prijazni kot malo kje.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2023 ob 17:58 AAAAAAAAAAAAA gost

        Tij si še pri Expanoji nej bio ka či bim bio bi vido ka je ogromno gostov z vseh krajov Slovenije.

        8 13 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.08.2023 ob 18:24 Sobota 551 gost

      Vij znate ka kamešnica nima stalne višine vode ka niha ,letos je2metra višja kak pred enim leto, tak ka de vse to pod vodo ,ob nasledni viski vodi!!!! Čestitam za dosežke.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2023 ob 21:59 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.