https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Popoldne nas bo prešla nevihtna linija

06.08.2023 ob 10:30  

Danes bo sprva še občasno deževalo, sredi dneva in popoldne bodo tudi plohe in nevihte. 

Največ padavin na Sotinskem Bregu  

"Po kratkem nočnem obdobju brez padavin je proti jutru znova pričelo rahlo deževati. Dež se počasi umika proti vzhodu, na zahodu se postopoma jasni. Največ padavin je od 20. do 8. ure zjutraj padlo na Sotinskem Bregu - 13,8 litrov na kvadratni meter, več kot 10 litrov na kvadratni meter smo izmerili še na Rogli, v Zavodnjah in Ravnah na Koroškem," poroča Arso.

Napoved

Danes bo sprva večinoma oblačno, sredi dneva se bo oblačnost trgala. Občasno bodo še krajevne padavine. Popoldne bo naše kraje od severozahoda prešel pas ploh in neviht, ki bodo lahko tudi močnejše. Prehodno bo zapihal okrepljen veter severnih in zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 °C.

Zvečer se bo ozračje umirilo, dež bo povsod ponehal.

OPOZORILO

"Popoldne nas bo od severozahoda hitro prešla nevihtna linija z možnimi kratkotrajnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra.

Predvsem na Primorskem pričakujejo tudi nevihte z manjšo točo. Ob morju bodo močnejši sunki severnega vetra," opozarja Arso.

Reka Mura

"Reka Mura je v Gornji Radgoni zjutraj še nekoliko narasla. Njen pretok se je povečal iz 1380 na okoli 1450 m3/s, kar pomeni, da se je vodostaj na tem odseku povišal za okoli 10 cm. Pretok Mure je trenutno ustaljen in se danes čez dan še ne bo znatno zmanjševal," poroča Arso.

Obeti

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Čez dan bo pihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, v alpskih dolinah okoli 6, najvišje dnevne od 18 do 23 °C.

V torek zjutraj bo nekaterih nižinah megleno, sveže bo. Čez dan bo sončno. V sredo bo pretežno jasno in postopno topleje. Na severu lahko popoldne nastane kakšna ploha, navaja Arso.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.