https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Današnje stanje na območju reke Mure

07.08.2023 ob 8:00  

Po vremensko katastrofalnem koncu tedna bodo danes poplavne površine vztrajale med drugim ob Muri, Dravi in Savi. 

Pretok Mure se je v Gornji Radgoni začel v nedeljo zvečer počasi zmanjševati in razmere ob reki se postopoma umirjajo.

Poplave grozijo naseljem Hotiza in Kot

Potem ko so v nedeljo sanirali vodni nasip na območju Dolnje Bistrice, so se ljudje z ogroženih območij lahko vrnili na svoje domove. Pristojne službe tam danes še dodatno utrjujejo nasip, poplave pa zdaj grozijo naseljem Hotiza in Kot, zato tam pospešeno prečrpavajo vodo.

 Vir: Arso

Danes zjutraj ob 7. uri je imela reka Mura v Gornji Radgoni pretok 854,8 kubičnih metrov na sekundo, včeraj zvečer 1419. Da bi preprečili katastrofo, morajo nasipi zdržati vsaj še en dan, je dejal hidrolog Janez Polajnar.

Vir: DHMZ

Pretok Mure v Murskem Središču je bil ob 7. uri 1387,92 kubičnih metrov na sekundo, včeraj ob 19. uri pa 1358,64. Državni hidrometeorološki zavod Hrvaške poroča, da je vodostaj ob 7. uri znašal 540 centimetorv, včeraj ob 19. uri je bil 537, rekordno visoko vrednost pa je dosegel danes ob 5. uri, ko bil vodostaj 543 centimetorv. 

"Hidrološke razmere se tudi v Pomurju, Podravju in ob reki Krki postopno umirjajo.

Reka Mura je v Gornji Radgoni v zadnjih urah pričela hitreje upati, poplavljene površine znotraj protipoplavnih nasipov se v zgornjem toku zmanjšujejo. V srednjem toku, tudi na območju poškodovanih nasipov, bo Mura pričela upadati popoldan, v spodnjem toku pa zvečer," poroča Arso.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.