https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jenamena fest letos v znamenju dobrodelnosti

10.08.2023 ob 12:00  

V sredo, 9. avgusta, je v sejni sobi Občine Črenšovci potekala novinarska konferenca, kjer so podrobno predstaviti program letošnjega dobrodelnega Jenamena festa.


Črenšovski "bovjaš" Mirko Šernek je slavnostno odprl konferenco in povabil vse v Črenšovce, kjer se marsikaj »godi.«

Predsednik Kulturno-turističnega društva Črenšovci Damjan Hozjan, poudari, da bo letošnji Jenamena fest, imel dobrodelno noto. Jenamena fest bo dobrodelen in bo potekal vpričo preteklih dogodkov v občini le en dan. Tako se bo festival rokodelstva, domače obrti, kulture in kulinarike odvil v soboto, 19. avgusta Športnem parku Črenšovci. Predsednik pove, da edino kar so se odločili, da izpeljejo v celoti so Jenamena počitnice.

Podpredsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci Andreja Sever pa v svojem govoru pove, da so se odločili, da finančno podprejo ljudi ter prebivalstvo pozovejo k dobrodelnosti in humanitarnosti. Stroške so tako skrčili in naredili enodnevno prireditev. Vendar so v ta en dan skušali strniti čim več vsebin. Letos bodo tudi vsi sodelujoči dobili brezplačno pogostitev, vendar bodo sodelujoče povabili k doniranju. Tako bi vsak sodelujoči prispeval prostovoljno 10 evrov, kar bi šlo v poseben sklad. Vsi obiskovalci na Jenamena festu pa bodo lahko prostovoljno prispevali v dobrodelne namene. V ta namen bodo postavili na prireditvenem prostoru dve hišici. Tako bodo ves izkupiček od festivala namenili v dobrodelne namene. Severjeva doda, da žrebanja za Jenamena Skiro, ki je bil namenjen mlajši generaciji letos ne bo. Saj bodo raje omenjena sredstva, ki so bila namenjena za njegov nakup raje namenili za dobrodelni namen. Podpredsednica pa na koncu doda: »Jenamena pomaga, želi pomagati in v tem smislu vabi starejše in mlajše od blizu in daleč, da se jim pridružijo v tej dobrodelnosti.« 

Tako bodo že od srede 16. avgusta pa do petka, 18. avgusta, v času od 9. do 14. ure za otroke na prireditvenem prostoru pripravili Jenamena počitnice. Gre za brezplačne dopoldanske delavnice, ki bodo otrokom prinesla veliko nepozabnega. V okviru dopoldanskih delavnic bodo otroci ustvarjali in se na drugačen način učili. K sodelovanju so povabili veliko zunanjih sodelavcev, zato bodo dejavnosti raznolike in otrokom zanimive. Zaradi lažje organizacije je potrebno otroke za Jenamena počitnice prijaviti do 15. avgusta, vsi zunanji izvajalci pa bodo vse delavnice izvedli brezplačno. Celoten izkupiček od Jenamena počitnic pa bodo tudi namenili v dobrodelne namene, saj starši donirajo prostovoljne prispevke zato da so otroci na omenjenih počitnicah.

Tibor Frančič, podpredsednik Kulturno-turističnega društva Črenšovci pa pove, da Jenamena kolonija letos žal odpade.V teh kolonijah nastanejo razna slikarska ter kiparska dela. Ker imajo še na voljo ogromno slikarskih del iz preteklih kolonij, so se odločili, da bodo po šotoru izobesili izdelke in naredili prodajno galerijo. Obiskovalce pa povabili k nakupu omenjenih likovnih del. Izkupiček pa bodo dali v dobrodelne namene. 

Jenamena fest se bo tako začel v soboto zjutraj ob 8. uri z »Jenamena nogometnim turnirjem.« Ob 9. uri bo se začelo »Jenamena senje INDA, GNJES (predstavitve starih obrti in rokodelstva na stojnicah).« Predstavitev starih obrti in rokodelstva na stojnicah, predvsem pa tistih, ki to bogato tradicijo že vrsto let s svojim srčnim delovanjem ohranjajo, je jedro Jenamena festa. Vsekakor so stojnice na Jenamena festu vsako leto znova raznolike in bogato založene ter tako obiskovalcem ponujajo posebno sejemsko doživljanje še posebej zaradi dejstva, da so njihovi gostje, umetniki in različni ustvarjalci, tisti, ki s svojo pristno človeško toplino nagovarjajo mnoge obiskovalce. Ob 10. uri sledi »Jenamena rejli kolesarjev starodobnikov.« Ob 11. uri sledi Gledališka predstava za otroke »Zapleši z damo Ano Banano v izvedbi Miškinega gledališča. Ob tem pa bo vzporedno potekal » Kulinarični kaut,« ki bo obiskovalcem ponudil priložnost degustacijske pokušine različnih jedi, ki jih bodo na prireditvenem prostoru pripravili njihovi gostje - društva in skupine iz Pomurskega okolja. Ob 12. uri sledi »Družabno srečanje starejših.« Ob tem bo potekal »Gibalni dan«, katerega organizirata Klub ŠTRK in Šola zdravja ČERENSA. Domača glasbena skupina Belmura pa bo tekom družbenega srečanja poskrbela za zabavo. 

Ob 13. uri sledi in »Rokometno popoldne (LOKALNE LEGENDE)« ter odbojka za otroke. Jenamena fest v tem popoldanskem času bo pod taktirko Ansambla Aktual. Ob 14. uri sledi »Jenamena balinanje,« ki vsako leto privabi lepo število tekmovalcev kot tudi obiskovalcev, ki pozorno opazujejo, kdo ima najbolj mirno roko in najbolj ostro oko. Nato pa ob 15. uri še vedno načrtujejo »Jenamena fuzbal,« katerega namen je predvsem srečanje »starih znancev«, ki bodo tvorili ekipe članov občinskih uprav, novinarjev in obrtnikov. Ob 18. uri si bodo obiskovalci lahko ogledali „Jenamena kaula – KULINARIČNA PONUDBA “STARIH” JEDI.“ Gre za predstavitev starih obrti in rokodelstva na stojnicah, predvsem pa tistih, ki to bogato tradicijo že vrsto let s svojim srčnim delovanjem ohranjajo. Ob 19. uri sledi žrebanje za »Jenamena Biciklin.« Vendar to žrebanje ne bo več brezplačno kot v preteklih letih. Sodelovanje za žrebanje za omenjeno kolo bo možno ob podpornem vplačanem znesku. Od 19. ure naprej pa sledi glasbeni večer različnim glasbenim skupinam. Zvečer pa sledi Jenamena veselica s skupino Zlata Žila.

Županja občine Črenšovci Vera Markoja pove, da občina podpira tak Jenamena fest in obenem upa, da se bo ohranil, saj je omenjen festival tudi namenjen druženju in vpliva na pozitivno vzdušje v občini, kar seveda vsi potrebujejo. Festival je namenjen tudi promociji občine in njihove dediščine. Ob tem doda, da je zelo hvaležna, da so se člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci odločili, da bo ta Jenamena fest dobrodelen. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2023 ob 13:27 gost

      Kako vsi jezno gledajo da bodo del dobička morali dati nekomu drugemu.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 18:30 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 18:30 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2023 ob 13:41 123 gost

      Vsako leto isto in brez pomena za razvoj podeželja

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2023 ob 15:01 gost

      Hja, bila je v Slo. Ursula von der Leyen,oseba,ki je bila obrambna ministrica

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2023 ob 16:14 gost

      Ka tij debil bluziš.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 22:20 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2023 ob 22:11 gost

      Kaj bo sedaj iz tega nastalo.Vse barve se skup mešajo rdeči,beli,modri.Jenamena.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.