https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj tokrat prodaja radgonska občina

10.08.2023 ob 6:00  

Občina Gornja Radgona prodaja nepremičnino v katastrski občini Plitvički Vrh. Rok za oddajo ponudb je 4. september 2023. 

Občina Gornja Radgona je na svoji spletni strani objavila namero o prodaji nepremičnine s parcelno številko 302/11 v katastrski občini 192 Plitvički Vrh, ki predstavlja stavbno zemljišče v izmeri 883 kvadratnih metrov, na katerem se nahaja dotrajani stanovanjsko gospodarski objekt s številko 151, v velikosti 176 kvadratnih metrov, ki ima tri etaže. 

Izhodiščna vrednost za predmetno nepremičnino predstavlja ocenjena vrednost nepremičnine ugotovljena na podlagi poročila o oceni vrednosti nepremičninskih pravic na nepremičnini z dne julij 2023 in znaša v neto vrednosti 18.700 evrov. Varščina pa znaša 1.870 evrov. 

Ponudniki morajo oddati popolno ponudbo z vsemi prilogami osebno na občino ali s priporočeno prednostno pošiljko najkasneje do 4. septembra 2023

V  izhodiščni ocenjeni vrednosti dajatve, davki, stroški za pripravo kupoprodajne pogodbe v obliki notarskega zapisa, stroški notarske overitve pogodbe, stroški vpisa pogodbe v zemljiško knjigo, izdelava poročila o ocenjeni vrednosti v višini 550 evrov, ki jih nosi kupec, niso zajeti.

Sestavni del kupoprodajne pogodbe oziroma notarskega zapisa bo tudi določilo o odkupni pravici za obdobje deset let v korist Občine Gornja Radgona, ki po svoji naravi ponudnikom preprečuje možnost nakupa nepremičnine z namenom njihove kasnejše prodaje po višji oziroma tržni ceni. Odkup se izvrši po ceni, ki je bila dosežena na javnem zbiranju ponudb.

Foto: Gurs

Pred sklenitvijo kupoprodajne pogodbe mora najugodnejši ponudnik podati izjavo, da ni povezana družba po 7. odstavku 51. člena zakona, kar se nato vnese tudi v sam tekst kupoprodajne pogodbe. Vse podrobnosti javnega zbiranja ponudb najdete tukaj.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2023 ob 8:50 Naravne nevarnosti gost

      bild.de/video/clip/news-ausland/keine-chance-gegen-die-flut-fluss-holt-sich-wohnhaus-

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2023 ob 22:11 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.