https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pestro dogajanja ta konec tedna v Pomurju

10.08.2023 ob 17:50  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 11. avgust 2023 

Sočna vilica

Festival ulične kulinarike Sočna vilica se vrača na Slovensko ulico v središče Murske Sobote. Med 11. in 20. uro vas bodo tokrat razvajali Street bar Dvorec Rakičan, Trta gril, Mango Tree, Iskreno gostinstvo, Koru sladoled, Mojster Vafelj, Clef brewery in Herbersteinova klet. Druženje bo obogatila glasba, nastopila bosta Sanja Balažic in Žan Videc. 

Soboško poletje

Na Trgu kulture v središču Murske Sobote bo v okviru Soboškega poletja ob 20. uri nastopila istrska glasbena skupina Vruja. Skupina ostaja zvesta načelu enakovrednega predstavljanja ljudske glasbene dediščine celotnega istrskega polotoka in trem avtohtonim narodom, ustvarja pesmi v slovenskem, italijanskem in hrvaškem narečju. Petje spremlja instrumentalna glasba na ljudskih glasbilih, ki se jim po navdihu pridružijo tudi modernejša. 

Sobota, 12. avgust 2023

Soboško poletje 

Soboškega poletja na grajsko dvorišče ob 10. uri vabi mlajše in mlade po srcu, na predstavo z naslovom Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, avtorice Alje Bulič. Pripovedno-glasbena predstava govori o čarovnici, stari Ukanarki, ki živi sama sredi gozda in kuha čarobne napoje. Otroci in njihovi spremljevalci bodo lahko prisluhnili napeti in zabavni zgodbi, polni magičnih vragolij, ki jih zganja stara čarovnica, da bi pregnala lovce na zmaje. 

Skrito dvorišče

V sklopu Skritega dvorišča, ki se nahaja za Hranilnico prekmurskih dobrot v središču Murske Sobote, bo tokrat nastopila zasedba The Cover Girls z Dunaja. Tri sestre in "dekle pod krinko", ki občinstvo kar katapultirajo v bučna dvajseta leta džeza, svinga in čarlstona, bodo stopili na oder ob 20. uri. Prepustite se njihovemu šarmu in prefinjeni glasbi, ki vam bo pričarala nepozaben glasbeni večer. 

Vrtna veselica z ansamblom Tonija Verderberja

PGD Zbigovci prirejajo veliko vrtno veselico z ansamblom Tonija Verderberja, ki bo v Zbigovcih zaigral in zapel že dvajsetič. Hkrati pa bo to tudi njihov zadnji nastop na odrih gasilskih veselic. Poskrbljeno bo za hrano, pijačo in najmlajše. Organizirajo pa tudi bogat srečelov. Pridružite se jim ob 19. uri.

Občina Šalovci praznuje

Občina Šalovci avgusta praznuje svoj 19. občinski praznik, ob tej priložnosti so pripravili pester kulturni in glasbeni program, na katerem bodo nastopili otroci vrtca in učenci OŠ Šalovci, MPZ KUD Petöfi Sandor iz Domanjševec, vokalna skupina Aeternum in Tanja Žagar. Prireditev se bo odvila v poslovni coni v Šalovcih, z začetkom ob 16. uri.

16.00 Proslava s kulturnim programom
18.00 Koncert skupine Aeternum
19.00 Koncert Tanje Žagar

23. občinski praznik Občine Grad

Občina Grad praznuje svoj 23. občinski praznik, ki ga bodo obeležili z bogatim kulturnim in glasbenim programom. Nastopila bo skupina Poskočni muzikanti. Vabljeni v šotor pri nogometnem igrišču NK Grad ob 15. uri. 

Postavitev klopotca v Filovskem Gaju

Društvo Gaj vabi na tradicionalno postavljanje klopotca, ki bo ob 15. uri v Filovskem Gaju pri vinski kleti društva Gaj, Filovci 378. 

Festival buč v Moravskih Toplicah

V deželo buč prihaja etno-kulinarični Festival buč, ki bo še posebej zanimiv za družine. Prireditev, ki se bo odvila v okviru Poletja v Moravskih Toplicah, bo najmlajšim ponudila obilico zabave, saj bodo lahko na otroški delavnici ustvarjali z bučnimi semeni, njihovim staršem in ostalim obiskovalcem pa pestro kulinarično ponudbo in živo glasbo. Za sprostitev bodo poskrbeli člani glasbene skupine Plamen in Cvetje v jeseni, ki deluje v okviru Društva upokojencev Tišina. Pridružite se jim ob 19.30. 

25. Kmečki dan na Gornjih Slavečih

Občina Kuzma vabi na že 25. kmečki dan na Gornjih Slavečih. Vabljeni pred vaško gasilski dom ob 9. uri na druženje in izobraževanje. 

Zvočne barve v Panovcih: ZOC

Zavod Ton in Panovci 9 predstavljata koncertni cikel »Zvočne barve« v Panovcih. To soboto se bo ob 19. uri odvil koncert zasedbe Zoc. V Zocu ni solistov in spremljevalcev, so le tisti, ki muzicirajo. Zasedba je fluidna, a je to spričo počasnega življenjskega toka zasedbe težko opazno. Na tokratnem koncertu - svojem prvem v Prekmurju - bo Zoc nekoliko drugačen in celo malce povečan: Blaž Celarec - bobni, tolkala, klarinet, Chris Eckman – kitara, Boštjan Gombač – vse, Andraž Mazi - kitare, itn., Žiga Golob - (kontra) bas (kitara).

Nedelja, 13. avgust 2023

Občina Beltinci praznuje

V okviru praznovanja 27. občinskega praznika Občine Beltinci bodo v beltinskem gradu ob 19. uri nastopili člani ansambla Štirje kovači in Sladki greh

33. Regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije

Na Krajni na njivi Branka Buček se bo odvilo 33. Regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije, pokal Občine Tišina ter Pomurskega sejma AGRA. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi razstavo novih in starih kmetijskih strojev in mehanizacije z demonstracijo. Otvoritev tekmovanja bo ob 9. uri. 

Tour de Lotmerk

Kolesarjenje "Tour de Lotmerk" bo tokrat potekalo z dobrodelno noto. Poplave v preteklih dneh so med drugim zalile tudi objekt ŠD NK Veržej, zato bodo vse zbrane prispevek oziroma prijavnine donirali športnemu društvu za sanacijo. Organizirajo tri trase, družinsko 15 kilometrov, MTB 40 in cestno 80 kilometrov. Start in cilj je letno kopališče Ljutomer. Vabljeni, da se jim pridružite ob 7.45. Start pa je ob 8. uri. Popoldan bodo na letnem kopališču potekale tudi XI. kopališke igre "Lotmerk na vodi", za tem pa še prikaz reševanja utopljenca iz vode. 

Otvoritev novega razglednega stolpa na Sotinskem bregu

PGD Sotina organizira tradicionalno peko vola na žaru na Sotinskem bregu, ki bo letos prav posebno, saj bodo uradno odprli tudi nov razgledni stolp. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, prav tako pa tudi za zabavo. Nastopila bosta Blue Planet in skupina Vrhovi. Pridružite se jim ob 11. uri. 

Nedeljski popoldnevi v RIS Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljske popoldneve v RIS Dvorcu Rakičan, kjer so pripravili pester program za vsakogar. Med 16. in 19. uro preživite popoldan v družbi grajskih konj. Za vas so pripravili vožnjo z malo in veliko kočijo ter jahanje ponijev in večjih konj. Med 16. in 17.30 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine. Hkrati pa boste lahko uživali na sončni terasi dvorca in se razvajali z domačimi langaši in ocvrtimi miškami.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2023 ob 18:29 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2023 ob 18:29 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2023 ob 18:34 Sale bale še idnouk gost

      www.mikk.si/wp-content/uploads/2023/08/357537765_810660940846308_1054250390876084481_n.jpg

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2023 ob 18:35 Sale bale svetuje gost

      Skopejraj zgoraj link za slikico dogodka...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 22:19 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2023 ob 19:31 Dx7 gost

      Kako ste lahko pozabili na VARAŠKO NOČ? Jao moj dragi Pomurec …………

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2023 ob 9:38 gost

      Varašku noč so pozabili z razlogom. Kajti tam bo 50 hlapcev občinskega šerifa 50 gasilcev pijanih pa vsi pijani kao fuzbaleri. Njihove familije od vseh naštetih keri se najejo in napijejo zastonj in to je to. Zato se ne omenja varaš ka noč. Edino pametno v varasi je bila cerkev kera je delovala več kot normalno pa še to so varasanci dovolili da se zapre v 750 letih,,,, prvič,,,,.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2023 ob 21:11 ....... gost

      Turnišče, sramota škofije kot središče, varošanci niso sposobni pospraviti oziroma obnoviti cerkvenega znamenja (križ) ki jim ga je uničilo neurje 13 julija. Peljem se delat, pa še vedno križ z Marijo polomljen med njivami. Nimajo dušnih pastirjev, nimajo cerkvenega dostojanstva, ki ni samo v tem, da se hodijo k maši šopirit in kazat, vera je malo več, med drugim tudi spoštovanje do tistega, v kar veruješ. Sramota.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.