https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: S podelitvijo občinskih priznanj obeležili praznik Občine Šalovci

Šalovci, 13.08.2023 ob 9:30  

Občina Šalovci je obeležila 19. občinski praznik.


Občina Šalovci praznuje svoj praznik 11. avgusta, na dan, ko se spominjajo popolnega sončnega mrka, ki je bil leta 1999 najbolj viden na območju šalovske občine.  

V počastitev občinskega praznika so v soboto, 12. avgusta, pripravili tudi slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri so podelili občinska priznanja.

Šalovski župan Iztok Fartek se je v pozdravnem nagovoru ozrl na prehojeno pot občine in povedal načrte za prihodnost. "Občina je imela v preteklosti velike finančne težave, vendar smo kljub temu vlagali v investicije, ki so bile prioritetnega pomena. Za izgradnjo vodovodnega, kanalizacijskega in cestnega omrežja ter večjega dela optičnega omrežja in s sanacijo finančnih težav smo ustvarili zdrave temelje za načrtovanje nadaljnjih investicij, ki prinašajo dodano vrednost, nova delovna vrednost," pove uvodoma in med drugim doda, da so tik pred dokončanjem izgradnje primarnega vodovodnega omrežja od Šalovcev do Markovec. 

Po njegovih besedah želijo razvijati butični turizem, veliko pa si obetajo tudi iz Interregovih programov Slovenija - Madžarska in Slovenija - Hrvaška.

"Priča smo razvojnemu preobratu občine in vedno hitrejšemu, predvsem pa enakomernemu razvoju tako v geografskem smislu, kakor tudi v smislu krepitve pogojev za nadaljnji razvoj na različnih področjih," pove slavnostni govornik minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek. Kot navaja minister, na območju šalovske občine ni industrijskih obratov in večje obrti "imate pa novo ekonomsko poslovno cono, kjer bodo kmalu na enem mestu zaživele nove proizvodne dejavnosti, ki bodo prinesle delovna mesta in tehnologije, ki ne bodo onesnaževale okolja," pove. 

Podelili občinska priznanja

Podeljeni sta bili tudi dve priznanji občine, ki sta jo prejela Prostovoljno gasilsko društvo Budinci za 90 let delovanja na področju gasilstva ter Andrej Žido iz Markovcev za osvojeni bronasti medalji v kronometru in klasični dirki na evropskih igrah transplantiranih in dializnih bolnikov v Oxfordu. 

Priznanje župana Občine Šalovci je prejela Sanja Časar za odličen uspeh na poklicni maturi, kjer je bila zlata maturantka. Obiskovala je Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota. 

Priznanje župana Občine Šalovci je za vsestransko podporo čezmejnih odnosov prejela tudi Metka Lainšček, ki je pred nekaj dnevi končala svoj štiriletni mandat generalne konzulke v Monoštru.

V kulturnem programu so nastopili otroci vrtca Šalovci, učenci OŠ Šalovci, ljudski pevci KUD Petőfi Sándor Domanjševci in vokalna skupina Aeternum.

V večernih urah je obiskovalce pod velikim šotorom v poslovni coni v Šalovcih zabavala Tanja Žagar s skupino.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2023 ob 11:11 Pepa Pujsa gost

      Baje se je zbralo 3.201 ljudi??? Hudooooo!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2023 ob 21:51 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2023 ob 11:20 tonek101 gost

      Občine so za to da se vsako leto tavajo neka priznanja zaslužna in nezaslužna

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2023 ob 12:25 Gost 11 gost

      A Jevsek nima pametnejšega dela zaradi poplav, kot ,da hodi na Goričko ???!.Zrim itak ne ve, zakaj je v poslanskih klopeh in zanj bi bilo še za pričakovati in da se tam pojavi.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.08.2023 ob 13:07 gost

      Jožek Horvat je samo za Prekmurje vedel ko so bile volitve. Zdaj ga pa boli,,,, ku,,,, za Prekmurje. Njegov nadrejeni Januš grozni je bil več kot polovico od 30 let samostojnosti Slovenije na vladi in kaj je naredil proti poplavam,,,, drek,,,. Januš grozni je raje račune polnil oligarhom tajkunom lobistom. Ker zdaj z njimi hodi golf igrat se z njihovimi jahtami vozi hodi njihove vile na dopust itd.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2023 ob 11:46 gost

        Jožek Horvat je zrikto, ka se je cesta Sobota-Gederovci v l. 2021 začala delati, kda jo je ova švelđa prestavila v l. 2026!!!

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.08.2023 ob 18:33 gost

      V kratkih hlačah in japonkih na prevzem občinskega priznanja …🤮🤮🤮

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.08.2023 ob 18:35 Samo vprašam… gost

      Kaj Opecko povabijo ali pa kar sama pride na vsako pasjo procesijo v Prekmurju?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.