https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Turnišču se je odvilo srečanje pevskih skupin »Pojemo za vas«

14.08.2023 ob 9:10  

Minulo nedeljo se je na parkirišču tovarne Planika odvilo srečanje pevskih skupin »Pojemo za vas.«

V Turnišču je potekalo že tradicionalno srečanje upokojencev, popoldne je obogatila pesem in glasba.

Na parkirišču Planike se je odvilo srečanje upokojencev občine Turnišče. Organiziralo ga je Društvo upokojencev Turnišče in občina Turnišče.

Dogajanje se je nadaljevalo s pevskim dogodkom »Pojemo za vas«, ki ga je organiziralo Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo Lendava in Zvezo kulturnih društev Lendava. 

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Turnišče Borut Horvat. 

V okviru srečanja pevskih skupin »Pojemo za vas« so nastopili: Kulturno društvo godcev in pevcev Vinski bratje Gederovci; Ljudski pevci KD Rdeči Zvonček Nedelica; Gomilički degaši-Ljudski pevci in godci KD Gomilica; Pevke Ružmarin iz Laslovega; Pevska družina Repenšek; Ljudske pevke Vrtnice TD Beznovci; Ljudski pevci KUD A.M.S. Renkovci in Pevke ljudskih pesmi KD Štefan Raj Turnišče.

V popoldanskih urah so pa obiskovalci lahko uživali v zvokih in melodijah Dalmacije.

Na Dalmatinskem popoldnevu sta nastopili klapa More iz Šibenika in pomurski tamburaški orkester.

Celotni program je povezovala Martina Vuk.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* FOTO: Tomaž Galič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2023 ob 9:35 gost

      Čista žalost. Ta klapa kera je bila edina svetla točka tega programa se je spraševala ali so prišli nastopat v 21 stoletje. Kajti tukaj vse deluje kot iz 1950. Ve okoli podrto kajti po 1 mesecu neurja še ni pokrita šola ne fabrika nobeden stanovanjski blok da ne govorim o hiši v centru kot iz horor filma. In to po 1 mesecu neurja. Sramota od občine.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2023 ob 12:37 Pohištvo gost

        Najhujše je, ka eni širijo nestrpnost po družabnih omrežjih. Hudo je, ka je kraj v razbitinah, v soboto večer na varaski noči vsi pijani, mladoletnim se toči alkohol, policije nikjer. Če je pa naravna nesreča pa kamera teče... Kelko od zaslužka dveh dni ide za sanacije pa pomoč?

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2023 ob 21:15 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2023 ob 9:44 gost

      To si dobro napisal. To se ni vse če greš po njivski poti do lipe imajo od neurja polomljeni križ pa ga še dosedaj 1 mesec po neurju nihče ni odstranil. Zato so pa odšli tisto pametni duhovniki iz te selendre. Sramota. Baje se ta župan samo zanima za tisto kaj lahko proda za vse ostalo ga pa boli,,,, k,,,,,,.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2023 ob 9:49 gost

      V tej zaostali občini ja šerif SDS. Zato ni drugega za pričakovati kot šeftanje ne zakonitosti. Že je naredil tovarno za električne avtomobile novo igrišče nov gasilski dom steze kolesarske renkovci Dobrovnik Beltinci Turnišče do črensvec pa še in še je obljubljal. Samo bla bla bla.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2023 ob 18:16 varašanec gost

        ve smo mejli gospou od lds-a, ve je pokazala ka zmore, pa ka zna, šef je pa bil njeni mouž

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2023 ob 18:58 ....... gost

      gospa je gradila kolesarsko stezo, katere traso sta oporekala župan in stric "se strinjam", ki pa sta jo le dokončala na prvotni trasi. Torej je njuno gobcanje bilo predvolilni "betek". Nista pa sposobna narediti prehoda do paradajza, torej pripelješ se po stezi, če bi se držali zakona ceste bi moral do Raščic, se tam obrniti in iti v paradajz. Malo smešno, ampak istinito. Kdorkoli je bil mož ali šef bilokaterega župana, takega nesposobneža še ni bilo, ne vem zakaj imate čudežni varošanci sploh občinski svet, ko vam odloča nekdo, ki ni bil v stanju v treh tednih počistiti kolesarske steze Turnišče - Renkovci (njegovo rodno selo). Graditi ja, vzdrževati ne??????????????????????

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2023 ob 20:05 gost

      Kaj si ti bedak varaški pijan sploh hotel povedati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.08.2023 ob 13:30 gost

      LJUDSKI PEVCI ne nosijo besedil v rokah !!!!! Lajnanje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.