https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Beltincih s slavnostno sejo počastili občinski praznik

Beltinci, 15.08.2023 ob 6:00  

Občina Beltinci praznuje 27. občinski praznik.

V ponedeljek, 14. avgusta, je v beltinskem grajskem parku potekala slavnostna seja občinskega sveta Občine Beltinci s podelitvijo priznanj. Obenem so zaznamovali tudi prihajajoči praznik dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Beltinski župan Marko Virag je v slavnostnem govoru uvodoma spomnil na hude poplave, ki so prizadele našo državo. "Žalost, nemoč, sočutje, solidarnost in upanje, je le nekaj besed na vrtiljaku čustev," pove in doda, da nas življenje sooča z izzivi in vseh se ne da predvideti, a nekatere izzive lahko premagamo zgolj kot skupnost. "Včasih pomislim, da nas naravne nesreče morda preizkušajo v tem, ali smo še skupnost, ali še znamo skupaj delati in stopiti skupaj. Menim in prepričan sem, da ja. Kot skupnost dobrih in nesebičnih ljudi smo se s poplavami soočili tudi v naši občini," pove in v nadaljevanju izpostavi, da se strinja z župani ostalih pomurskih občin ob Muri, da je treba protipoplavno zaščito urediti v najkrajšem možnem času.

Župan pove, da so minuli mesec prejeli sklep ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport o sofinanciranju novega mlina na Otoku ljubezni v Ižakovcih. "Delamo odločne korake k obnovi obeh simbolov pokrajine ob reki Muri. Mlin in brod sta del slovenske kulturne dediščine, nepogrešljiva elementa turistične ponudbe naših krajev," je dejal in v nadaljevanju spomnil, da so pred dnevi zaključili tudi izgradnjo zelene poslovno industrijske cone Beltinci. "To je korak k cilju, da postanemo ena najbolj razvojno ambicioznih občin v regiji in širše," pove in doda, da postajo drzni ter ambiciozni tudi pri pripravi transnacionalnih razvojnih projektov.

V nadaljevanju so podelili občinska priznanja in plakete ter naziv častnega občana.

Častni občan Občine Beltinci je postal Vlado Kreslin.

Plakete so prejeli Anton Petek iz Ižakovcev za 20-letno predsedovanje PGD Ižakovci in več kot 40-letno delovanje, PGD Ižakovci ob 100-letnici delovanja in PGD Lipovci ob 100-letnici delovanja.

Občinska priznanja so podelili Moškemu pevskemu zboru Gančani za 40 let delovanja, Kulturnemu društvu Lipa za 40 let delovanja, Ljudskim pevkam iz Lipovcev za 60 let delovanja ter PGD Lipa za 90 let delovanja.

Županova priznanja so prejeli Tamburaška skupina KUD Beltinci, Vokalna skupina BeleTinke, NK Gančani, Turistično društvo Beltinci in NK Dokležovje.

Nagrade so prejeli še štirje dijaki, ki so srednješolsko izobraževanje zaključili z izjemnim uspehom. Zlati maturantje so bili Niko Pozderec in Boško Kuzma, oba iz Beltincev, Jaka Kouter iz Melincev in Ema Kovač iz Dokležovja. 

Slavnostno sejo je z nastopom popestrila skupina Sp!cy, ki jo sestavljajo vokalistka Nika Titan, kitarista Timotej Tivadar in Dino Kralj, basist Mikhail Medvedev ter bobnar Vitja Rodež.

Pred slavnostno sejo je potekalo druženje ob prekmurskih kulinaričnih dobrotah krajevnih skupnosti občine Beltinci. Ob 20. uri je sledil koncert glasbene zasedbe Prašnati z gosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija