https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Utroša: »Vsi gasilci bodite ponosni nase in hvala za opravljeno delo«

16.08.2023 ob 10:15  

Slovenijo je pred kratkim dosegla naravna nesreča z močnim deževjem, kar je povzročilo katastrofalne in izredne razmere. Tako so slovenski, med njimi tudi pomurski gasilci priskočili takoj na pomoč. Dušan Utroša je tako v ta namen včeraj na svojem Facebook profilu delil zapis, ki ga objavljamo v celoti.


»Gasilsko poslanstvo, poveljevanje, zahvala. Po več kot desetih dneh nepretrganega dela slovenski, med njimi tudi pomurski gasilci počasi zaključujemo intervencijo/sanacijo največje naravne nesreče v samostojni Sloveniji, ki je prizadela več regij v naši domovini. Gasilci smo tudi tokrat nosili levji delež pomoči, a tokrat so skupaj z nami izjemno delo opravili (delajo) tudi pripadniki slovenske vojske, policije, civilne zaščite, najvišje institucije v državi, lokalne skupnosti, ljudje in tuja pomoč.

Potem, ko smo takoj na začetku, 4. in 5. avgusta, v dveh kontingentih nudili pomoč Koroški regiji, smo svoje sile, sredstva in napore preusmerili v utrjevanje dotrajanih nasipov na reki Muri in na ostale naloge v naši regiji. Preko 5.400 gasilcev je ob pomoči pripadnikov civilne zaščite, policije, helikopterskih enot slovenske in hrvaške vojske, raznih podjetij, izjemnih posameznikov in prebivalcev pokrajine ob Muri več dni polagalo vreče in prečrpavalo vdor vode. In v kolikor bo potrebno in nam bo dovoljeno, se bomo zopet odpravili na pot.

Poveljniki, poveljujoči od prostovoljnega gasilskega društva, gasilskih zvez do nivoja gasilskih regij smo poveljevali. Da, poveljevali... V težkih okoliščinah, tudi v blatu, dežju, zmerjanju in neprespani. Delali smo to, za kar smo bili izvoljeni in usposobljeni. Zato imamo funkcijo in čin. Naše delo je načrtovanje, koordinacija, vodenje, poveljevanje, motiviranje, skrb za varnost podrejenih, dodeljevanje nalog, varovanje naše gasilske organizacije in sprejemanje težkih poveljniških odločitev. 

Po zaslugi pomoči navedenih organizacij in tudi z nekaj sreče smo na celotni trasi, od Gornje Radgone do Lendave obvarovali nasip in tako preprečili škodo neslutenih razsežnosti. In to kljub preboju nasipa v Dolnji Bistrici in rekordnemu, zgodovinskemu pretoku reke Mure. Zdržali smo oboji. Potem ko smo »opravili« z Muro, smo se ponovno odpravili pomagat v Koroško in Savinjsko šaleško regijo. Ponosen sem na zadnji odziv, 504 gasilcev in gasilk.

Da o stresu, ki pri tem nastaja niti ne govorimo. Gasilci v prvih »bojnih vrstah« enako v težkih okoliščinah, pa ob naših dodeljenih poveljih zmorejo naloge pogumno opraviti sami, saj so zato izobraženi in usposobljeni. Zato, vsi gasilci bodite ponosni nase in hvala za opravljeno delo. Poveljniki, poveljujoči in vodje, ki ste bili na čelu svojih enot in smo skupaj reševali, kar se je rešiti dalo, pa smo z našimi gasilci ponovno dokazali svojo operativno moč, na katero se državljani lahko zanesejo v nesreči. Skupaj zmoremo. Na pomoč« 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

FOTO FB Dušan Utroša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2023 ob 11:31 Mirko 55 gost

      Hitro pisite. Ka se vcasi komentari zaprejo

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2023 ob 12:16 Gevn gost

      Utroša rad komentera...ga je tau skoro stalo batin na Dolnji baje. Me zanimle vaše mnenje z vidika umikanja gasilcev v časi evakuacije na Dolnji. Je prav, ka so vsi gasilci v odbejzali ali bi naj čez noč resuvali nasip?

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2023 ob 12:47 gost

      Bravo gasilci in bravo vsi, ki pomagate na kakršen koli način! Hvala vsakemu dobremu loveku!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2023 ob 13:32 Bsn gost

      Utroša si nabira politične točke za poveljnika gzs. Nič drugega.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2023 ob 14:46 gost gost

      GOSPODJE KAK JE BILO Z MALICOV ZA PROSTOVOLJCE PA PRIŠLI SO SE EDNI SAMO KAZAT VSAKA ČAST GASILCEM ŠTERI SO SE MANTRALI HVALA

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2023 ob 16:22 Julaaa gost

      Ka de Utroša motau. Tudi v vojski si čine nabrau ka vsen v rit lezo tak ka čine ma vse po sinjeke

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.