https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Krajni potekalo regijsko tekmovanje oračev

Krajna, 17.08.2023 ob 15:00  

Minulo nedeljo so se orači na Krajni pomerili na 33. regijskem tekmovanju oračev Pomurja. Sočasno je potekalo tekmovanje za pokal Občine Tišina in pokal Kmetijsko živilskega sejma Gornja Radgona AGRA.

Na njivi Branka Buček na Krajni se je odvilo 33. Regijsko tekmovanje oračev Pomurja, pokal Občine Tišina ter pokal Kmetijsko živilskega sejma AGRA.

Orači so se pomerili v različnih kategorijah, in sicer s plugi krajniki, obračalnimi plugi, navadnimi plugi in s starodobniki. Potekala je tudi tekmovanje v spretnostni vožnji za ženske in moške.

Slavnostna govornica je bila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Ob kmečkem prazniku pa je potekala tudi razstava novih in starih kmetijskih strojev in mehanizacije ter prikaz obdelave tal.

Na regijskem tekmovanju oračev Prekmurja v kategoriji plugi krajniki je prvo mesto osvojil Matej Sinic, drugo Primož Sukič, tretje pa Darko Tibaut. V kategoriji obračalni plugi na regijskem tekmovanju oračev Prekmurja je prvo mesto osvojil Tilen Vogrinčič pred Štefanom Bakanom in Rokom Žižkom. V isti kategoriji v regijskem tekmovanju oračev Prlekije je slavil Aljaž Stajnko.

Na regijskem tekmovanju oračev Prekmurja in Prlekije je v kategoriji navadni plugi prvo mesto zasedel Peter Kramar, pred Mihom Sercem in Kolmanom Kosedarjem. V kategoriji starodobniki je na regijskem tekmovanju oračev Prekmurja in Prlekije slavil Boris Kerčmar, drugi je bil Branko Bauman, tretji pa Dominik Hajdinjak.

Na regijskem tekmovanju oračev Prekmurja in Prlekije je v spretnostni vožnji s traktorjem pri ženskah prvo mesto osvojila Marija Rožman, pred Alenko Hari in Sandro Karoli. Pri moških je prvo mesto zasedel Alojz Kos, drugo Štefan Panker, tretje pa Janko Horvat.

Na tekmovanju v oranju za pokal Občine Tišina je slavil Štefan Bakan, drugi je bil Miha Serec, tretji pa Koloman Kosednar. V spretnostni vožnji s traktorjem za pokal Občine Tišina je pri ženskah slavila Alenka Hari, druga je bila Sandra Karoli, tretja pa Metka Buček, pri moških pa je prvo mesto osvojil Alojz Kos, drugo Miran Rengeo, tretje mesto pa Miha Serec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2023 ob 15:17 gost

      Ge so kulaki na kupi se jej pa pij. Pa če zmanjka grejo v Ljubljano z trakturji vrednimi 300 tisočakov štrajkat in izsiljevat vlado. Janša njim pa drži šrangu pr tej svinjariji. 30 let pa nej za kmeteke,,, mrdnu,,, da bi njim bilo lažje. Čeprav njim je še preveč dobro.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2023 ob 18:49 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2023 ob 17:10 gost

      Kmeti so največje pijavke državne blagajne pa zdravniki keri delajo 24ure na dan ne spijo ne jejo pa potem tudi nič neserejo. So pa vsi spočiti debeli in vsi veseli kako le če vsi delajo 24 ure na dan.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2023 ob 23:11 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2023 ob 8:09 gost

        Ka te čakaš? Idi za kmeta, pa boš tudi tij lejko vleko državne pejneze! A ja na socialni si, pa pod pažđami maš beteg pa nemreš.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2023 ob 10:13 Boriel gost

        zdravniki uživajo razna sredstva, tudi opojna, da zdržijo, samo se o tem ne govori, zato bi bilo zelo prav, da bi se uvedla testiranja na droge tako pri njih kot pri politikih. šele slednji se drogirajo, saj če bi imeli čiste glave že ne bi delali take kikse kakršne delajo (s pravniki vred). za kmete pa samo tak mislite, da jim gre dobro, a žal so davki taki, da kar dobijo jim gre še enkrat ali celo dvakrat več za davke in nimajo glih dobička.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.