https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

17.08.2023 ob 17:00  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


Petek, 18. avgust

Odprtje razstave: Kakor zunaj, tako znotraj

Galerija-Muzej Lendava vabi vse ljubitelje umetnosti na odprtje razstave z naslovom Kakor zunaj, tako znotraj. Madžarska likovna umetnost 20. in 21. stoletja v zbirki Umetniške Fundacije Gáborja Kovácsa, ki bo v petek, 18. avgusta 2023, ob 19. uri na lendavskem gradu.

Soboško poletje 2023: ABBA MIA TRIBUTE

Na Trgu kulture v Murski Soboti bo v sklopu Soboškega poletja ob 20. uri nastopila zasedba ABBA Mia tribute, ki vas bo popeljala v zlato obdobje diska, v čas diskokrogel in svetlečih oblačil. 7-članska ABBA Mia je prva in edina skupina ABBA tribute v Sloveniji. Zasedba: Eva Pirnovar (Agnetha), Teja Demič (Frida), Andrej Pogorelec (Björn), Andrej Lobanov (Benny). Spremljevalna zasedba: Dario Plesničar (bobni), Ištvan Pajor (basovska kitara), Irena Lombar (spremljevalni glas).

Festival NINDRI INDRI 2023

MIKK Murska Sobota vabi na 2-dnevni festival NINDRI INDRI 2023, ki se bo od 20. ure odvijal na grajskem dvorišču. Organizatorji festivala: Društvo za razvoj elitne kulture - D.R.E.K. (GBTM Records), KUD Babadabing, Mladinski center Gornja Radgona, Mikk Murska Sobota, Kulturno alternativni klub Ormož.

Nastopajoči: MONIKAZE (LT), FRAU ZWEI (CZ), EZY-G (SI), DULA + TURTLE + PURI (SI), Dj BALANA (SI), Dj KATCHA (SI).

RADGONSKO POLETJE: Ana Pupedan + NEA boi nula

V petek se bo ob 20. uri na trgu pred Mladinskim centrom Gornja Radgona odvil zadnji dogodek v okviru Radgonskega poletja 2023. Večer bo v znamenju Ane Pupedan in Nea boi nula, dogajanje pa bo popestrila ustvarjalna tržnica, Unikatnica. Glasbeno ustvarjanje skupine Ana Pupedan bi lahko opredelili kot mešanico različnih glasbenih stilov, ki skupni imenovalec najdejo v rokerskih vodah.

Sobota, 19. avgust

100 let PGD Lipovci: Polkaholiki

Pgd Lipovci vabi na gasilsko veselico ob 100. obletnici prostovoljnega gasilstva v Lipovcih.

  • 𝟭𝟳.𝟮𝟬 - mimohod gasilcev in gasilskih vozil od gasilskega doma do ŠRC Lipovci
  • 𝟭𝟴.𝟬𝟬 - slovesnost ob 100. obletnici PGD Lipovci in sprejemu novega gasilskega vozila GVC-1 (na ŠRC Lipovci)
  • 𝟮𝟬.𝟬𝟬 - zabava s skupino 𝗣𝗢𝗟𝗞𝗔𝗛𝗢𝗟𝗜𝗞𝗜

7. pomurski galop

V soboto bo potekalo lendavsko predtekmovanje Madžarskega nacionalnega galopa s pestrim celodnevnim dogajanjem s svečanim odprtjem in mimohodom nastopajočih ob 11. uri, finalna dirka in podelitev nagrad bo na sporedu ob 18.30. Dogajanje bodo popestrile rokodelske delavnice, jahanje ponijev, vožnja s kočijo, tradicionalna kulinarična ponudba in sejem domače obrti ter degustacija in okušanje vin.

Jenamena fest 2023

Letošnji Jenamena fest bo dobrodelen, saj bo celotni izkupiček festivala šel v dobrodelni namen za oškodovane v poplavah. V celodnevnem dogajanju v športnem parku Črenšovci se bodo odvili številni športni dogodki (nogometni turnir, Jenamena rejli, balinanje, rokometno popoldne, odbojka), Jenamena senje (predstavitve starih obrti in rokodelstva na stojnicah), kulinarična ponudba “starih” jedi, program za otroke … Za Jenamena veselico bodo poskrbeli ansambel Aktual ob 13. uri in skupina Zlata žila ob 19. uri.

POLETI V LENDAVO 2023: BALLADERO

Na letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava se bo v sklopu Poleti v Lendavi 2023 v soboto ob 20. uri odvil koncert klavirskega kantavtorja Dominika Bagole, ki ustvarja pod umetniškim imenom Balladero. Z unikatnim avtorskim slogom že desetletje uspešno združuje navdušujoči klavirski indie-pop, udarne rokovske rife in prefinjene klavirske balade, njegove skladbe pa odlikujejo tudi odlična osebnoizpovedna in družbenokritična besedila. Zasedba: Dominik Bagola – Balladero: klavir, klaviature in vocal; Boštjan Gradišek: bobni; Luka Vinko: bas kitara; Martin Lunder: električna kitara in Amadej Herzog: harmonika.

90. PGD TRDKOVA

Pgd Trdkova vabi na gasilsko veselico ob 90. obletnici prostovoljnega gasilstva na Trdkovi.
16:15 - Zbiranje gasilcev
16:45 - Formiranje ešalona
17:00 - Začetek parade in svečane prireditve
Po končani slovesnosti sledi gasilska veselica s pevko Marino Huber in ansamblom DONAČKA. 

Festival ajde: Skupina STOP in Cvetje v jeseni

TIC Moravske Toplice že četrto leto zapored prireja festival ajde, ki se bo odvijal v soboto od 19.30. Festival ajde bo v znamenju prekmurske tradicije razvnemal vse vaše čute; kulinarična ponudba z avtentičnimi jedmi iz ajde in drugimi prekmurskimi dobrotami bo razvnemala brbončice, glasbeni izvajalci pa vas bodo zabavali z ljudsko in zabavno glasbo. Pričakujejo vas na festivalskih stojnicah z lokalnimi dobrotami. Za glasbo bodo poskrbeli Cvetje v jeseni (DU Tišina) in skupina STOP.

Skrito dvorišče 2023: TORI TANGO

V sklopu Skritega dvorišča, ki se nahaja za Hranilnico prekmurskih dobrot v središču Murske Sobote, bo tokrat nastopila zasedba Tori Tango – prvi slovenski tango. Jure Tori ustvarja in igra glasbo, ki diši po vinu in zemlji, poeziji in plesu ter hkrati hrepeni po soncu, kadar je ujeta v temnih rudniških rovih. S svojim avtorskim pečatom riše zgodbe, ki si jih ni težko predstavljati. Mednarodni kvintet Tori Tango poleg Jureta Torija sestavljajo avstrijski violinist Kurt Bauer, kitarist Matjaž Stošić, argentinska pevka Gabriela Alarcón ter avstrijski kontrabasist Wolfram Derschmidt.

Festival NINDRI INDRI 2023

MIKK Murska Sobota vabi na 2-dnevni festival NINDRI INDRI 2023, ki se bo od 20. ure odvijal na grajskem dvorišču. Nastopajoči: Repetitor (SR), DARLA SMOKING (SI), Moving as a Giant (SI), Showdare (SI).

Nedelja, 20. avgust

Nedeljski popoldnevi v RIS Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljske popoldneve v RIS Dvorcu Rakičan, kjer so pripravili pester program za vsakogar. Med 16. in 19. uro preživite popoldan v družbi grajskih konj. Za vas so pripravili vožnjo z malo in veliko kočijo ter jahanje ponijev in večjih konj. Med 16. in 17.30 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine. Hkrati pa boste lahko uživali na sončni terasi dvorca in se razvajali z domačimi langaši in ocvrtimi miškami.

Dalmatinski večer na Hotizi

Turistično društvo Hotiza vabi vse ljubitelje dalmatinske glasbe in hrane v nedeljo od 15. ure na prireditveni prostor pri brodu na Hotizi, na razvajanje z okusi in melodijami Dalmacije. Svoje brbončice boste lahko razvajali s pestro kulinarično ponudbo, za ljubitelje koktajlov bo poskrbel Rollingbar.si, v večernih urah pa boste lahko prisluhnili dalmatinskim pesmim kvinteta Aeternum.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2023 ob 18:48 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2023 ob 23:11 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.