https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Pušči zasadili lipo

18.08.2023 ob 13:00  

Krajevna skupnost Pušča, Mestna občina Murska Sobota in Prostovoljno gasilsko društvo Pušča so danes pripravili »Poletni dan na Pušči.« Poseben vrhunec dogodka pa je bil, ko so v drevoredu sožitja posadili skupaj lipo. 


Tako so na Pušči pripravili dogodek, ki je združil šport, izobraževanje, kreativnost in dobro druženje v idiličnem okolju Pušče. 

Pripravili so pestro paleto dejavnosti, ki so navdušile vse generacije in poskrbele za nepozaben dan. Na dogodku so gostili kar 12 različnih institucij, organizacij in društev, ki so pripravila raznolike športne igre, izobraževalne delavnice ter informativna srečanja.

Za tiste bolj ustvarjalno naravnane pa so bile na voljo tudi kreativne delavnice, kjer so se lahko preizkusili v različnih umetniških tehnikah.

Obiskovalci so se lahko tudi preizkusili v nogometu na vodi, ulični košarki za mlade.

Obenem pa so bile na volje predstavitve različnih možnosti izobraževanj in vpisov. Izvedli so tudi promocijo izobraževanja in zdravja ter promovirali kako zdravo na zabavo.

Poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo.

Zbrane je v uvodu nagovoril Darko Rudaš predstavnik romske skupnosti, ki pove, da je današnji dogodek potrditev, da je danes Pušča ne samo najboljši primer na Slovenskem, ampak tudi v evropskem prostoru, saj gre za okolje ki odraža delo, povezanost, solidarnost in seveda vključenost v to okolje, v katerem sobivajo.

Mestna občina Murska Sobota je vzorčen primer sožitja ter sobivanja več narodnosti. Pušča je ena izmed enajstih krajevnih skupnosti, ki jo obravnavajo povsem enakopravno. Zdaj ravno potekajo na Pušči največje investicije. Gre za izgradnjo pomurskega vodovoda v vrednosti 500 tisoč evrov in ureditev ulic v vrednosti 350 tisoč evrov. V luči zadnjih poplav pa se bo s te strani uredilo tudi odvajanje vode, kar bo prispevalo k večji poplavni varnosti krajevne skupnosti, pove župan Mestne občine Murska Sobota, Damjan Anželj.

Janez Doltar, v. d. direktorja urada Republike Slovenije za narodnosti, pa pove, da se je danes z veseljem odzval vabilu. Gre za lep del naše Slovenije, ko vidiš, da se vse da narediti. Tako se vidi že 60 let dela na vseh področjih. 

Poseben vrhunec dogodka pa je bil, ko so župan Mestne občine Murska Sobota, Damjan Anželj, Janez Doltar, v. d. direktorja urada Republike Slovenije ter Darko Rudaš, predstavnik romske skupnosti v drevoredu sožitja posadili skupaj lipo. To je bil simboličen trenutek, ki je zaznamoval prihodnjo podporo Mestne občine Murska Sobota, romskemu naselju Pušča. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.