https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tradicionalni sejem Agra prihodnji teden odpira svoja vrata

Pomurski sejem, 18.08.2023 ob 15:00  

Danes je v prostorih Pomurskega sejma potekala novinarska konferenca, na kateri so predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, izvršni direktor Boris Nicolas Erjavec, vodja projekta Sandra Sedmak in Marjan Špur iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota predstavili 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bo s številnimi odličnimi razstavljavci in bogatim programom dogajanja praznik kmetijstva, živilstva in prijateljstva od 26. do 31. avgusta. 


26. avgusta svoja vrata v Gornji Radgoni odpira 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA na katerem bo sodelovalo 1.700 razstavljavcev iz 35 držav. Sejemski prostor se bo razprostiral na skupno kar 70.950 m2 razstavnega prostora in bo ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo.

S strokovnimi razstavami živali bo predstavil vrhunske rejske dosežke in vabil s sonaravnimi praksami in strokovnimi nasveti v sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi in stanovskimi srečanji in nazdravil z najboljšimi kmetijskimi pridelki, prehrano in vini poslovno uspešnemu in prijateljskemu druženju.

Sejem AGRA bo ob prisotnosti številnih visokih domačih in tujih političnih in gospodarskih predstavnikov odprla ter goste slavnostno nagovorila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Letošnja dežela partnerica sejma je Indija z bogato tradicijo kmetijske pridelave in proizvodnje živilskih izdelkov. S skupnimi razstavnimi prostori se bodo na Agri predstavili še Bolgarija, Črna Gora, Severna Makedonija, Madžarska, Kosovo, Avstrijska Štajerska, Ukrajina in Senegal.

Vsebinski poudarki - Težišča sejma Agra 2023 bodo: Mednarodno leto prosa, mladi v kmetijstvu, inovacije in digitalizacija, kmetijstvo v prihodnosti, podnebne spremembe in vodni viri, hrana iz naše bližine, ekološko kmetijstvo, prehranska varnost, krepitev podeželskih območij, biotska raznovrstnost, gozd in les – naše bogastvo, prehranska in energetska samooskrba.

Pridelovalce, poslovneže, strokovnjake in potrošnike bodo poleg vrhunskih ponudnikov iz Slovenije in mednarodnega prostora povezovale najpomembnejše strokovne, gospodarske in stanovske organizacije na čelu z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. S predstavitvijo odnosa kmetijstva in območij Natura 2000 se mu letos na sejmu prvič pridružuje tudi Ministrstvo za okolje in prostor.

Zanimive predstavitve napovedujejo Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij GZS, Zavod za gozdove Slovenije, Čebelarska zveza Slovenije, Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine, združenja priznanih rejskih organizacij, rejcev in pridelovalcev, lokalne akcijske skupine in druge najpomembnejše organizacije, združenja in društva s področja kmetijstva, živilstva in turizma.

Najboljše tradicije in nove trajnostne prakse bodo predstavile strokovne razstave in predstavitve rejskih dosežkov s področja govedoreje, konjereje, prašičereje, reje drobnice in razstava avtohtonih pasem domačih živali s ponudbo izdelkov ARK kmetij. Organizirana bo državna čebelarska razstava. Z zanimivimi delavnicami, predavanji in praktičnimi nasveti bodo obiskovalce privabljali vzorčni vrtovi in nasadi.

Sejem bodo popestrile Agrina tržnica s ponudbo odličnih slovenskih lokalnih živilskih izdelkov, zanimive razstave, poslovna, strokovna in stanovska srečanja, tekmovalne, družabne in kulinarične prireditve in predstavitve najboljših izdelkov, ki bodo sodelovala na neodvisnih strokovnih ocenjevanjih pod okriljem sejma AGRA. Program pestrega dogajanja, ki ga ne smete zamuditi, si lahko pogledate tukaj

Spremljevalni in družabni program bodo zaznamovali sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v plesanju, prikaz vodenja teličkov s strani najmlajših rejcev, srečanje starodobnih traktorjev Steyr, tekmovanje v vlečenju vrvi in številna druga stanovska srečanja.

Letošnja nova pridobitev sejma je tradicionalen lesen kozolec toplar, ki zaznamuje slovensko kulturno krajino in je v smislu trajnostne in ekološke gradnje najbolj tipičen primer odnosa do narave in kmetijstva.

Na sejmu bo tudi letos bogata gostinska ponudba. Prav tako pa bo poskrbljeno za najmlajše obiskovalce.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2023 ob 19:26 gost

      Ta sejem si lahko privoščijo samo debeli kmeteki keri jočejo vsak dan kako njim gre slabo. Na sejmu pa samo oni sedijo v gostilnah z to drago ponudbo povrh sega jih pa se 10 komadov od ene familije. To so največje pijavke državne blagajne.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2023 ob 19:46 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.08.2023 ob 22:03 prekmurec gost

      Sejem AGRA bo ob prisotnosti številnih visokih - (nobeden ne bo manjši od 2, dva metra, tako bodo res samo visoki ) - domačih in tujih političnih in gospodarskih predstavnikov odprla ter goste slavnostno nagovorila predsednica republike Nataša Pirc Musar, ker je v Prekmurju do nadalnjega nezaželena !?

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2023 ob 23:16 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.08.2023 ob 23:57 nikolas gost

      kaj teva ritoliznika nikolas in njegov foter sta se vedno zraven??

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.