https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vlado Časar je častni občan Občine Gornji Petrovci

20.08.2023 ob 6:00  

Občina Gornji Petrovci je praznovala svoj 26. občinski praznik. Ob tej priložnosti so v kulturnem domu v Stanjevcih pripravili svečano sejo občinskega sveta, na kateri so podelili občinska priznanja in zahvale. Slovesnosti pa sta se med drugimi gosti udeležila tudi poslanec Jožef Horvat in državna svetnica Jasmina Opec Vöröš.

Svečano sejo občinskega sveta Občine Gornji Petrovci ob 26. prazniku občine je že tradicionalno odprl podžupan Ernest Kerčmar, ki je pozdravil vse zbrane nato pa besedo predal županu Francu Šlihthubru. Ta je v svojem nagovoru izpostavil, da je ponosen na to, da imajo v občini zgrajeno vodovodno in širokopasovno omrežje do vsake hiše, prav tako pa tudi da ima občina ljudi, ki skrbijo in omogočajo njen razvoj. Pozdravnemu nagovoru župana je sledil osrednji del svečanosti, podelitev priznanj in zahval.

Priznanja Moja dežela - lepa in gostoljubna za leto 2023

Predsednik odbora Moja dežela - lepa in gostoljubna Stanko Lepoša, župan Franc Šlihthuber in podžupan Ernest Kerčmar so občanom in občankam podelili priznanja za najlepšo hišo in najlepši balkon v občini ter se jim zahvalili za njihov prispevek k lepšemu in bolj urejenemu videzu Občine Gornji Petrovci.

Občina Gornji Petrovci je v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna za leto 2023 podelila naslednja priznanja: priznanje za 3. mesto za najlepšo hišo v občini je prejela Nina Hozjan, priznanje za 2. mesto za najlepšo hišo v občini sta prejela Srečko Špilak in Štefka Banko Špilak, priznanje za 1. mesto za najlepšo hišo v občini sta prejela Valter Kutoš in Melita Kučan Kutoš, priznanje za 3. mesto za najlepši balkon v občini je prejela Breda Časar, priznanje za 2. mesto za najlepši balkon v občini je prejela Brigita Hari in priznanje za 1. mesto za najlepši balkon v občini je prejela Jožica Balek. 

Prejemniki občinskih priznanj 

Občinska priznanja za leto 2023, ki sta jih podelila župan in podžupan, so prejeli predsedniki treh prostovoljnih gasilskih društev, to so Neradnovci, Stanjevci in Košarovci, ki letos praznujejo okrogle obletnice delovanja. 

V Občini Gornji Petrovci, kjer skoraj ni vasi, v kateri ne bi delovalo gasilsko društvo, so se tako s podeljenimi priznanji vsi občani in občanke zahvalili za njihovo nesebično opravljanje dela, ohranjanje tradicije in širjenje znanja med mladimi.

Priznanja Občine Gornji Petrovci na področju kulture so prejeli Kulturno umetniško društvo Goričko Gornji Petrovci, Kulturno umetniško društvo Srebrni breg Martinje in Ženski pevski zbor Primož Trubar Križevci za njihov doprinos k ohranjanju kulturne dediščine.

Priznanja so prejeli še Društvo žena Kukeč, Športno društvo NK Križevci za 60 let uspešnega delovanja na področju športa, Društvo za aktivno preživljanje prostega časa in razvoj Bumerang Sreče, Posestvo Mala Rosa za uspešno delovanje na področju turizma, Drago Abraham za ohranjanje starodobne tehnike in Nikolaj Beer za dosežke na področju likovne umetnosti.

Častni občan Občine Gornji Petrovci je postal Vlado Časar iz Adrijanec

Naziv častnega občana je za vsestransko življenjsko delo in prispevek k razvoju in ugledu občine prejel Vlado Časar. Vlado Časar, rojen v vasi v Lucovi, je osnovno šolo najprej obiskoval v Šulincih, nato v Gornjih Petrovcih, nazadnje pa v Kančevcih, kjer se je leta 1959 tudi priključil gasilcem.

Z veliko osebne volje in lastne angažiranosti je v Murski Soboti uspešno zaključil poklicno šolo za strojnega ključavničarja in opravil vajeniški izpit. Leta 1968 si je v vasi Adrijanci uredil majhno delavnico, kjer je kot samostojni obrtnik popravljal kmetijsko mehanizacijo in izdeloval razne kmetijske pripomočke.

Delal je v obrti in pomagal domačim pri kmetovanju. Nikoli ni nikomur odrekal pomoči. Preizkusil se je tudi med lovci. Kot vaški predsednik se je zavzemal za dobrobit ljudi, vasi in širše skupnosti. Tudi sedaj kot upokojenec ima za gasilce in soljudi v občini še vedno veliko posluha.

Prejemniki zahval župana

Občina Gornji Petrovci je ponosna na dosežke svojih učencev, dijakov in študentov. Zahvale župana za uspešno zaključeno izobraževanje v letih 2022 in 2023 so tokrat prejeli: Matic Novak, Saša Črnko, Tjaša Bohar, Anja Micevski, Kaja Šimon, Valeria Kučan, Leon Kutoš, Nives Celec, Sanja Svetec in Matjaž Horvat. 

Slovesnost, ki jo je spremljal bogat kulturni program, so zaključili s podpisom o sodelovanju med občinama Gornji Petrovci in Sadovje iz Poljske. Po končani svečani seji je v Športnem centru Stanjevci sledilo še družabno srečanje s pogostitvijo. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2023 ob 7:48 gost

      Kaj pa nečastni občani kdaj pa oni dobijo priznanja?.Veste kaj s temi priznanji smešite sami sebe.To je sedaj trend nasploh občin po Sloveniji proslave in podeljevanje nekih kao brezveznih priznanj,vse ostale projekte,pa k..c gleda bravo res ste fantastični.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2023 ob 8:24 gost

      Kje pa je lanskoletni nagrajenec, županov pajdaš Mörec? Drugače pa čestitke najlepši občini in sposobnenu vodstvu, ne glede na zadolženost in brez razvoja. 0

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2023 ob 15:07 skiro gost

      lanskoletni nagrajenec morec je vse spokradno,delavce skoraj na cesto spravo,iste lopov kak šlihthuber,oba lejko svoje glave v pesek porineta ka samo sramoto delata .

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.08.2023 ob 20:47 gost

        Občani bi se morali vprašati, kdo in kdaj bo reševal najbolj zadolženo občino. Na dražbah se prodaja pod ceno premoženje, ki so ga sami in njihovi predniki ustvarili. Priznanje si vsekakor zaslužijo akterji ki so poleg neštetih občinskih nepremičnin uspeli na licitacijah prodati dom Pindže in celo občinsko zgradbo.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2023 ob 9:59 Ernest gost

      Med Mörcem in zupanom je velika razlika prosimo ne mesejte.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2023 ob 15:24 gost

        Ja Mörec nima podžupana pa niti več blokiranega računa, drugače pa drži zgoraj navedeno in se enkrat srečata tam kjer jim je mesto.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2023 ob 17:20 Gost gost

      Kje je in kdo je v komisiji Kutoš Valter isto kot obcina vsem izvajalcem nikomur ni plačal ali pa skregal z vsakim zakaj se skriva na slikah mogoče mu občina da nagrado 500 eur za en račun Sramota obcine

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.