https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gaju je zaklopotal klopotec

20.08.2023 ob 9:15  

Društvo Gaj - Vinogradniško turistično društvo Filovci je v Filovcih postavilo klopotec.


Društvo Gaj – Vinogradniško turistično društvo Filovci je v soboto v lepem sončnem vremenu priredilo tradicionalno postavitev klopotca. Klopotec so letos postavljali že dvajsetič, da jim bo naznanjal prihod jeseni in bližnjo trgatev s svojim klopotanjem.

V pozdravnem nagovoru je predsednik društva Jožef Tratnjek pozdravil prisotne: Sašo Koca, podžupana Občine Moravske Toplice, Marcela Rousa, predsednika Krajevne skupnosti, Alojza Berdena predsednika vinogradniškega društva Filovci, Ladislava Sabotina predsednika vinogradniškega društva Prosenjakovci, Roka Mlinariča predsednika vinogradniškega društva Goričko, Štefana Olaja predsednika vinogradniškega društva Beltinci ter prijatelje vinogradnike iz Mardžarske iz Magyarszombatfa, člane društva ter turiste, ki so tam dopustovali. Po postavitvi klopotca, ki je na tem območju med večjimi klopotci, so vsi udeleženci prireditve ob prijetni kapljici in dobrih langaših, ki so jim jih pripravile članice Društva za kulturo, šport in turizem Žlaki iz Sebeborcev v naravi in prijetni družbi preživeli lep sobotni popoldan.

Klopotec je tudi slovenska kulturna dediščina. Društvo skrbi in je lastnik 230 let stare kleti, ki jo je društvo uredilo v vinogradniški muzej, glavna skrb in naloga društva je ohranjanje naravne in kulturne dediščine, so sporočili iz Društva Gaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

FOTO: Društvo Gaj - Vinogradniško turistično društvo Filovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.