https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

24.08.2023 ob 17:30  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 25. avgust

Sočna vilica

Ulična avantura se nadaljuje. Tokrat bo z vami med 11. in 20. uro ponovno pestra ulična ponudba. Za razvajanje brbončic bodo tokrat skrbeli: Kodila Gourmet, Gostilnica Franc, Langoš Vinarium, Corallejo Bowls in Bake & Snack. Za sladokusce bosta vaflje, sladoledne rolice in ostale sladke dobrote pripravljala Mojster Vafelj in Locoroll, za žejne pa bodo poskrbeli v Pivovarni Krambrew in destilarni Beyond Mura Distillery. Na glasbenem odru bo nastopila zasedba Sandy Sandals, po 16. uri pa Taja & band.

Soboško poletje 2023: DUJE STANIŠIĆ - VEČER DALMATINSKE GLASBE

Na Trgu kulture v Murski Soboti bo ob 20. uri nastopil v sklopu Soboškega poletja eden najmočnejših 1. tenorjev Dalmacije in šolani operni pevec iz Zadra. Zasedba: Duje Stanišić (1. tenor, kitara), Mate Baušović (klaviature), Pave Ruić (basovska kitara), Karlo Dotur (kitara) in Ivan Ousenek (bobni). 

Predvečer prireditve Bogračfest 2023: Glasbena skupina Jazzperanto

Na Letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava bo ob 20. uri na predvečer prireditve Bogračfest 2023 nastopila Glasbena skupina Jazzperanto. Zasedba igra instrumentalno glasbo, ki združuje elemente jazza, rocka, latino in funky glasbe. Člani skupine: Borbála Bratka – saksofon, Zoltán Bubenyák – bobni, Károly Szabó – klaviatura, Balázs Galgóczi – kitara in Olivér Szalkó – bas kitara.

BREKA FEST XIV

Na Srednji Bistrici bo od 19. ure naprej potekal prvi dan BREKA FEST XIV. DRUŠTVO D.A.M.B. predstavlja: CYTOTOXIN (GER); PUTRID PILE (USA); MENSTRUAL COCKTAIL (BUL); Anime Torment (CZ); MATCH! (SLO); VULVATHRONE (SLO); DON GATTO (HU); GREIA (IT/SLO); ŽIVI ZID (SLO); SIRRUSH (IT); ERUPTION (SLO); WASSERDICHT (SLO); URBAN INSTINKT (BiH); DEFORMED CADAVER (GER); ČARNE MARJETICE (SLO) in DUO BLACK METAL (SLO). Vstopnina za en dan: 15 €. Vstopnina za dva dni: 25 €.

Vazz x RotorMotor in predskupina FRISHKI

Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti bodo z začetkom ob 20. uri poletje zaključili z vrhunskim glasbenim dogajanjem v družbi VAZZ, ROTORMOTOR in predskupino FRISHKI. Vstopnine ni.

Frejcejt fest #2: Standup večer - Martina Ipša in Matjaž Javšnik & Akustični koncert s Katarino Šebök in Davidom Kreslinom

Prleški Študentski Klub pripravlja v okviru FREJCEJT FEST-a, ob 20. uri v Mestni hiši Ljutomer Standup - Štajetsko navezo z Matjažem Javšnikom in Martino Ipšo. Vstopnina znaša za člane 5 €, redna cena vstopnice pa znaša 7 €. Ob 21:30 pa nato sledi še akustični koncert s Katarino Šebök in Davidom Kreslinom, ki zagotavljata, da se v njunem repertoarju najde komad skoraj za vsakogar. 

Sobota, 26. avgust

Soboško poletje 2023 - program za otroke: SOSEDSKA, LUTKOVNO GLEDALIŠČE PUPILLA

Na grajskem dvorišču v Murski Soboti bo potekala ob 10. uri otroška predstava SOSEDSKA v izvedbi Lutkovnega gledališča Pupilla. Igrata: Petra Kavaš in Vitomir Vratarič. Likovna podoba: Sabina Šinko.

Festival Vinarium: Bogračfest 2023 

V starem mestu Lendave se bo od 9:30 dalje odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča. Prireditev je pravzaprav festival kulinarike, kjer se ob bograču, tradicionalni vinogradniški jedi, ki jo pripravljajo v kotličkih na Glavni ulici tekmujoče ekipe, zvrstijo tudi ostale domače dobrote: lendavski pereci in ocvirkove pogače. In ob tej pestri kulinarični ponudbi ne smemo pozabiti niti na ponos vinogradnikov, na rujno vino, ki se zaiskri v kozarcih obiskovalcev Bogračfesta. Celodnevno dogajanje s kulinarično ulico, otroškim programom v sladki ulici in zabavo na mestnem odru v starem mestnem jedru letos zaključuje koncertni del na osrednjem odru pri hotelu Cubis, kjer bo poskrbljeno za glasbeno zabavo: skupina Zlata žila za ogrevanje, nato še koncert zvezde dalmatinskih melosov Mladena Grdovića. 

18. Zelenjadarski dan na IVANCIH

Člani Društva za ohranitev naravne in kulturne dediščine Selenca z Ivancev pri prenovljeni stari šoli na Ivancih vsako leto pripravljajo Zelenjadarski dan, ki ga obeležijo z razstavo pridelkov in izdelkov iz zelenjave. Program: ob 16.30 uri: strokovno predavanje na temo: " PSIHIČNO ZDRAVJE IN PREHRANA." Sledi bogata DEGUSTACIJA zelenjavnih jedi in ponudba ostale hrane ter zabava z DUO NOSTALGIJA.

90 LET PGD Lipa in zabava s skupino POSKOČNI MUZIKANTI

PGD Lipa vas vabi ob 18:30 v Športni park Lipa, da skupaj z njimi proslavite 90 -letnico PGD Lipa. Pod šotorom v športno rekreacijskem centru Lipa vas od 21. ure naprej čaka gasilska veselica s POSKOČNIMI MUZIKANTI. Čaka vas tudi bogat srečelov, manjkala pa ne bosta tudi pravi liplenski LANGAŠ in POMFRI. 

OTROŠKI BOLŠJAK

Društvo NASMEŠEK vas vabi, da se jim pridružite v mestnem parku Murska Sobota, od 9:30 dalje, kjer boste lahko po simbolični ceni igrače in druge otroške stvari, kot so rolerji, skiroji, CD-ji, knjige, dežniki in podobno, kupili, jih prodali ali zamenjali.

Špor(t)het | Frejcejt fest #3 

Prleški Študentski Klub pripravlja v okviru FREJCEJT FEST-a, ob 9. uri celodnevno pestro kulturno, športno, kulinarično in zabavno dogajanje. V okviru Frejcejt festa bo izveden že tradicionalni ŠPOR(t)HET. V sklopu tega se bodo zvrstili številni turnirji, in sicer bo na Glavnem trgu potekal turnir v košarki, na Letnem kopališču Ljutomer odbojka na mivki in beerpong in na Tenis igrišču Ljutomer turnir v tenisu. Pri tem prleški študenti tesno sodelujejo s Košarkarskim klubom Ljutomer, s katerim bodo tudi letos izpeljali Basket na placi, s Tenis klubom Ljutomer, ki bo pomagal izvesti turnir v tenisu in Športno zvezo Ljutomer, ki pomaga pri izvedbi vseh turnirjev (prijave sprejemajo preko spletnega obrazca: https://forms.gle/1NJX153Ym9Cxobz47). Poskrbljeno pa bo tudi za osvežite na Letnem kopališču Ljutomer, kjer je Občina Ljutomer tudi letos, na dan dogodka, omogočila brezplačno kopanje za vse obiskovalce. Zraven zanimivega športnega dogajanja pa se bo v popoldanskih urah odvijalo tudi pestro kulinarično dogajanje. Na Glavnem trgu se boste tako lahko posladkali s Koru sladoledom, se okrepčali z okusnimi napolitanskimi picami Trta grila in z zdravim obrokom Corralejo bowlsa. Obiskala pa jih bo tudi Brina Robinik Kobal (Brinavkuhni), mlada ambiciozna kuharica, ki jo poznate iz znanega slovenskega kuharskega šova Masterchef in ki bo za vas pripravljala utrgan burger, s kar 18 ur kuhano svinjino. Pestro dnevno dogajanje se bo zaključilo z večernim koncertom, na katerem bodo nastopili DJ Tomy Vertigo, Koala Voice in Zmelkoow. Vstopnice so že v prodaji v London by Gaš. Vstopnina znaša za člane 7 evrov. Redna vstopnica pa znaša 10 evrov. Letos bo koncert v vsakem vremenu, pod šotorom. 

61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA   

To soboto svoja vrata v Gornji Radgoni odpira 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA na katerem sodeluje 1.700 razstavljavcev iz 35 držav. Sejemski prostor se razprostira na skupno kar 70.950 m2 razstavnega prostora in ponuja vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. Sejem bo trajal vse do 31. avgusta 2023. Odpiralni čas sejma za obiskovalce je od 9. do 18. ure. Cene enodnevnih vstopnic: spletni nakup – 7 €; odrasli – 9 €; upokojenci in starejši od 60 let – 7 €; družinska vstopnica (2 odrasla in 4 otroci do 18 let) – 18 €; učenci, dijaki, študentje – 6 €; skupine nad 20 oseb – 7 € in skupine nad 20 oseb (učenci, dijaki, študentje) – 5 €. Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno. 

16. Ivanocyjev pohod in spominska slovesnost ob 110-letnici smrti narodnega buditelja dr. Franca Ivanocyja

TKŠD Ivanovci vas vabi na 16. tradicionalni Ivanocyjev pohod z začetkom ob 9. uri izpred cerkve Sv. Benedikta v Kančevcih, ob 13. uri pa na spominsko slovesnost ob 110. obletnici smrti dr. Franca Ivanocyja. Program: 8.30 zbiranje, prijava, 9.00 sveta maša, 9.30 pohod, 13.00 spominska slovesnost ob 110. obletnici smrti dr. Franca Ivanocyja, druženje. Prijava in startnina, ki zajema topel obrok in pijačo, znaša za pohodnike 9 evrov in se bo sprejemala pol ure pred pohodom. Vljudno vabljeni.

Skrito dvorišče 2023: NUBIRA

V sklopu Skritega dvorišča za Hranilnico prekmurskih dobrot bo ob 20. uri nastopila zasedba NUBIRA. Zasedbo sestavljajo: Nils Rošker (glas), David Petek (kitara), Timotej Volavšek (bas), Kristjan Vuk (kitara, glas) in Luka Arčon (bobni).

RADGONSKA NOČ 2023  

Vljudno vabljeni od 20. ure dalje na Trg svobode v Gornji Radgoni na RADGONSKO NOČ 2023. Letos bo za vročico Radgonske noči poskrbel Ansambel Saše Avsenika. Pred njimi pa bodo, kot predskupina nastopili skupina Metulj. Vstop je prost. ANSAMBEL SAŠE AVSENIKA je slovenska narodnozabavna glasbena skupina, ustanovljena leta 2008 v Begunjah na Gorenjskem. Danes so poleg vodje Saša Avsenika na harmoniki v zasedbi še basist Aleš Jurman, kitarist Matic Plevel, trobentač Denis Daneu, klarinetist Tommy Budin ter pevca Luka Sešek in Lucija Selak. Večino besedil jim napiše Ivan Sivec, nekaj pa tudi Tone Fornezzi – Tof. Glasbena skupina Metulj pa prihaja iz Črenšovcev in ima že več kot 30 let izkušenj. Njihov glasbeni žanr je raznolik.

Zavod Ton in Panovci 9 predstavljata: Koncertni cikel »Zvočne barve« v Panovcih

Tokrat boste lahko od 19. ure naprej prisluhnili zasedbi GOLI NA ODRU. Zasedbo sestavljajo: pianist Joži Šalej, violinistka Jelena Ždrale, bobnar Blaž Celarec, basist Nino de Gleria in vokalistka Janja Majzelj. Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki za nadaljnji program so dobrodošli.   

Zaključek Poletja v Moravskih Toplicah: DJ ENIS

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil pestro poletno dogajanje na zelenici v središču Moravskih Toplic. Tokrat bo ob 19:30 ob zaključku Poletja v Moravskih Toplicah z vami na odru DJ Enis, ki bo poskrbel za vročico sobotne noči.  

Nedelja, 27. avgust 

Festival Vinarium 2023: Romski etno večer

Na Letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava bo ob 18. uri potekal Romski etno večer. V okviru katerega bodo obiskovalci lahko prisluhnili skupini Romano Glauso. Ne bo manjkalo niti romskega plesa in vedeževanja. V okviru kulinarike pa boste lahko poskusili črni hamburger in »hot dog.« Organizator dogodka je Romsko kulturno društvo Romnji.  

Nedeljski popoldnevi v RIS Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljske popoldneve v RIS Dvorcu Rakičan, kjer so pripravili pester program za vsakogar. Med 16. in 19. uro preživite popoldan v družbi grajskih konj. Za vas so pripravili vožnjo z malo in veliko kočijo ter jahanje ponijev in večjih konj. Med 16. in 17.30 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine. Hkrati pa boste lahko uživali na sončni terasi dvorca in se razvajali z domačimi langaši in ocvrtimi miškami. 

»INDA JE TAK BILOU«  

Kulturno društvo Gomilički dégaši, vas vljudno vabijo na 2. prireditev »INDA JE TAK BILOU.« Prireditev se bo odvila Vaško-gasilskem domu Gomilica z začetkom ob 15. uri. Pridite in podoživite ta nedeljski popoldan v vzdušju, kako je bilo nekoč. Ne bo manjkalo babičinih dobrot, ki bodo obarvane z Ljudskimi godci s Tišine, Cvetje v jeseni in Gomiličkimi Dégaši.

61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA   

Vabljeni v  Gornjo Radgono na 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA na katerem sodeluje 1.700 razstavljavcev iz 35 držav. Sejemski prostor se razprostiral na skupno kar 70.950 m2 razstavnega prostora in ponuja vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. Sejem bo trajal vse do 31. avgusta 2023. Odpiralni čas sejma za obiskovalce je od 9. do 18. ure. Cene enodnevnih vstopnic: spletni nakup – 7 €; odrasli – 9 €; upokojenci in starejši od 60 let – 7 €; družinska vstopnica (2 odrasla in 4 otroci do 18 let) – 18 €; učenci, dijaki, študentje – 6 €; skupine nad 20 oseb – 7 € in skupine nad 20 oseb (učenci, dijaki, študentje) – 5 €. Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno.  

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2023 ob 20:05 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2023 ob 0:28 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.