https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti se je odvil maraton vrtnega kegljanja

28.08.2023 ob 18:14  

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je v soboto, 26. avgusta 2023, pripravilo 12 - urni maraton vrtnega kegljanja za slepe in slabovidne osebe.


Na vrtnem kegljišču novih poslovnih prostorov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota je omenjena invalidska organizacija pripravila športni dogodek 12 - urni maraton vrtnega kegljanja za slepe in slabovidne osebe.

Na podlagi razpisa zgoraj imenovanega tekmovanja so k sodelovanju povabili vse ekipe tekmovalcev vrtnega kegljanja iz vseh medobčinskih društev slepih in slabovidnih v Sloveniji. Na dogodku je bilo tako prisotno okrog 50 oseb tekmovalcev, spremljevalci ter nujno potrebno tehnično osebje.

Začetek 12-urnega tekmovanja je bil v soboto ob 8. uri zjutraj, prisostvovali so mu podžupan Mestne občine Murska Sobota Jure Lang, predsednik Športne zveze Murska Sobota Goran Gutalj in mentor tekmovalcem iz MDSS Murska Sobota Zoran Kos. Prizorišče tekmovanja pa so zaradi vročine nekoliko prilagodili in ustvarili več sence. 

Tokrat se je med seboj pomerilo 8 ekip: Murska Sobota 1; Murska Sobota 2; Murska Sobota 3; Maribor 1; Maribor 2; Ptuj 1; Ptuj 2 in Kranj. Eno ekipo so sestavljali trije tekmovalci, sestave so bile lahko mešane, moške ali ženske. Prvo ekipo MDSS Murska Sobota so sestavljale Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanuša, drugo ekipo so sestavljali: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Danilo Kreslin, tretjo ekipo pa so sestavljali: Anton Gomboc, Silvo Vršič, Dušan Cigut. Vsak tekmovalec je imel na voljo 20 metov, seštevale pa so se točke.  

Najboljše ekipe so na razglasitvi, ki je potekala po 20. uri zvečer, prejele pokale. Prvo mesto je po 12 urah tekmovanja osvojila ekipa Ptuj 1 (954 točk), drugo Maribor 1 (879 točk) in tretje Murska Sobota 1 (870 točk). Druga domača ekipa je bila četrta (780 točk), tretja šesta (711 točk).

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.