https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi podpisali dve pogodbi, vredni skoraj milijon evrov

24.08.2023 ob 6:40  

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja Legartis d.o.o Matjaž Hozjan sta v prostorih mestne hiše minuli torek podpisala izvajalski pogodbi za investicijsko vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja v letošnjem letu.


Investicijsko vzdrževanje infrastrukture je ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnih storitev in udobnega življenjskega okolja za vse prebivalce občine Lendava, je ob podpisu dveh pogodb, vrednih nekaj, manj kot milijon evrov povedal župan Janez Magyar in še dodal: »Danes smo dosegli pomemben korak v smeri zagotavljanja kakovostnih in zanesljivih storitev na področju oskrbe z vodo in odvajanja odpadnih vod v naši občini. Današnji podpis odpira pot k izvedbi potrebnih vzdrževalnih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, kar je ključno za ohranjanje infrastrukture v optimalnem stanju, saj se na Občini Lendava zavedamo, da je dobro delujoče vodovodno in kanalizacijsko omrežje temelj kakovostnega bivanja naših občank in občanov. Z izvajanjem teh del bomo zagotovili stabilnost oskrbe z vodo ter ustrezno ravnanje z odpadnimi vodami, kar je nujno za naše vsakodnevno življenje in zaščito okolja.«

V okviru pogodbe za vzdrževanje vodovodnega omrežja bodo dela potekala v treh sklopih: Rudarska ulica v Petišovcih (zamenjava cevi), Trimlini (navezava priključkov) ter obnova vodovoda v naselju Kapca. Vrednost gradbenih del znaša dobrih 500 tisoč z vključenim DDV-jem. 

Vrednost pogodbenih del za obnovo kanalizacijskega omrežja znaša dobrih 420 tisoč evrov z vključenim DDV-jem, dela pa bodo potekala na treh odsekih v mestu Lendava: Panonsko naselje, Spodnja ulica ter Trg ljudske pravice ob RTV. Rok za dokončanje del je predviden za sredino meseca novembra 2023, so sporočili iz Občine Lendava. 

FOTO: Občina Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2023 ob 11:53 gost

      Spet deli

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2023 ob 11:54 gost

      Oligarhi in tajkui si manejo roke. Ko lendavski šerif deli.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2023 ob 17:05 gost

      Spet bo veselo v Lendavi tajkui so v vrsti. Vse bo dogovorjeno na bogračijadi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.