https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednica Pirc Musar odprla 61. sejem AGRA

26.08.2023 ob 10:30  

V soboto, 26. avgusta, ob 10. uri je v Gornji Radgoni odprl vrata že 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bo trajal vse do 31. avgusta. Odprtje sejma je potekalo ob svečanem nagovoru predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar.


Na sejmu se letos predstavlja 1700 razstavljavcev iz 35 sodelujočih držav, država partnerica sejma pa je Indija. Sejem na skupaj 70.950 m2 razstavnih površin ponuja vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali predstavlja vrhunske rejske dosežke in vabi s sonaravnimi praksami in strokovnimi nasveti v sejemske vrtove.

Sejem AGRA je v prisotnosti številnih visokih domačih in tujih političnih in gospodarskih predstavnikov odprla ter goste slavnostno nagovorila predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, je v nagovoru izpostavila pomembno vlogo kmetijstva pri iskanju trajnostnih rešitev, tudi pri obnovi po poplavah. Poudarila je, da kmetijstvo ni zaviralec sprememb, ampak je akter napredka, zato verjame v vodilno vlogo kmetov in kmetic pri iskanju trajnostnih rešitev in prilagoditev na posledice podnebnih sprememb. Odprava posledic poplav in obnova pa morata teči z roko v roki s trajnostnim razvojem in vključevati ukrepe za prilagoditev na podnebne spremembe ter mora temu slediti tudi država in pri tem pomagati ljudem in lokalnim skupnostim. Za prihodnje desetletje je ključno najti način, kako pridelati čim več kakovostne hrane, da ne bomo odvisni od uvoza in ekonomskih tveganj ter da bomo vse to dosegli tudi ob ekstremnih vremenskih razmerah. Ljudje imajo dovolj znanja, da se zaščitijo pred podnebnimi spremembami in jih upočasnijo, če je to v njihovi moči. 

Danes obiskovalce privablja bogat program dogajanja, ki poteka v znamenju dneva mladih kmetov in dneva oračev. Tekom pestrega dnevnega dogajanja je potekal tudi šahovski turnir za mlade za pokal Pomurskega sejma, tradicionalna svečana zasaditev drevesa v čast državi partnerici Indiji, slavnostno odprtje Kozolca podnebnih ciljev, ples maskot, tekmovanje v plesanju polke, povorka traktorjev ter predstavitev državnega tekmovanja oračev in tekmovanja za pokal Pomurskega sejma. 

Vsebinski poudarki sejma so letos na Mednarodnem letu prosa, mladih v kmetijstvu, inovacijah in digitalizaciji kmetijstva prihodnosti, podnebnih spremembah in vodnih virih, ekološkem kmetijstvu, hrani iz naše bližine, prehranski varnosti, krepitvi podeželskih območij, biotski raznovrstnosti, našem gozdnem in lesnem bogastvu, prehranski in energetski samooskrbi ter obnovitvenem kmetijstvu. Sejem bodo tudi letos spremljali številni strokovni posveti, predavanja in okrogle mize na aktualne tematike.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2023 ob 10:50 Karel K. gost

      Prišla je na AGRO, ni je pa se ji je zdelo pomembno priti na praznik Prekmurja, ko se je ta pokrajina spet vrnila k matičnemu etničnemu ozemlju. Seveda nima logike, kot te nimajo slovenski politiki, če se Prekmurje nebi vrnilo potem tudi AGRE nebi bilo. Misli, da je tu bila bolj v siju mednarodne medijske pozornosti in jo bodo zdaj častili kot mednarodno nepogrečjivo predsednico. Slovenski politiki le skrbijo za svojo promocijo in svoje karierne koristi, tudi poplave, ki so se nedavno zgodile v Sloveniji zlorabljajo v ta namen. Polna usta so jih pomoči, počasi pa luči ugašajo in oškodovanci ostajajo sami, bagri se selijo, delovnih brigad ni več, zdaj le gruntajo, kako na račun teh poplav iz državljanov iztržiti čimveč denarja za polnjenje državnega proračuna, da bodo spt privilegiranci, podjetniki, nevladniki, lenuhi spet lahko kradli.

      39 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 12:51 Kapitalisti miljonarji gost

        https://reporter.si/clanek/slovenija/poglejte-razkosno-jahto-za-sest-milijonov-s-katero-se-po-jadranu-prevaza-podjetnik-iz-koroske-foto

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 12:52 Kapitalisti miljonarji gost

        https://reporter.si/clanek/slovenija/poglejte-razkosno-jahto-za-sest-milijonov-s-katero-se-po-jadranu-prevaza-podjetnik-iz-koroske-foto

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 14:47 Poslije Tita Karči! gost

        Hej komunjara Karč A še ti vedno ni jasno, kao nepomembni ste? Sprijazni se že enkrat in ti bo dosti lażje. Največ pa je pokradel tvoj idol JJ. Ker pa te niso spustili h koriti, sedaj pljuvaš po njem. Ubožec…

        19 20 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 16:20 prekmurec gost

        Nej je bilo ker je imela cvek iz zemljepisa, mislila je ka je Hotiza na Vogrskon, ker pa Vogrski ne vej se je bojala ka se lahko zgibij !?

        8 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 18:38 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 22:28 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 22:44 ruski politiki bi vojno gost

        https://www.oe24.at/oesterreich/politik/oevp-russen-general-stocker-schiesst-gegen-fpoe-chef-kickl-bleibt-gefahr-fuer-innere-sicherheit

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 23:19 Rusi zahtevaju odstop gost

        https://insajder.com/slovenija/madzarska-obnovila-spomenik-sovjetskim-vojakom-slovenija-pa-moskvi-znova-prst-v-oko https://insajder.com/svet/medvedjev-povedal-salo-o-cem-se-pogovarjata-dva-finca

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2023 ob 11:22 gost

      VELIKA SRAMOTA OD NASTAVLJENE "PREDSEDNICE" SRAM NAJ JO BO NA TO STRAN MURE VEČ NI DOBRODOŠLA.

      28 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 3:00 Pomagaj kmetom gost

        https://www.24ur.com/novice/slovenija/brez-vsega-ostali-tudi-kmetje-ne-vem-kako-naprej

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2023 ob 11:32 Lendavčan gost

      Na volitvah je imela v prekmurju zelo slabo podporo in zato je tak.

      12 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 18:54 123 gost

        Linde si bil v bližini ker veš da švica ,tebi v vednost da je to naravni pojav pri živih bitjih,ne sodi po svoji partnerki če jo sploh imaš

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2023 ob 12:25 gost

      Na zdravje vsem 🐔, ki jih vsak dan nategujem, da bi jih še dolgo nategoval. Vaš PV 🕊.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2023 ob 12:47 gost

      Zelo lep govor na kolturni ravni. Kot je samo ona lahko vsi vi komentarji se pa raje poglejte v ogledalo in vprašajte gdo je to budalo.

      11 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2023 ob 13:17 Saj pa spet ni prisla v prekmurje ! gost

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.08.2023 ob 13:45 gost

      Kaj bo v Prekmurju če niti Prekmurci sami ne hodijo na proslavo kera je njim namenjena.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 15:47 Karel K. gost

        Tudi na dan državnosti se proslave ne udeležijo vsi državljani Slovenije. Zato je ta pripomba le hudomušnost in hudobija komentatorja, da bi skril za zaveso nesposobnost Pirčeve in posredno tudi Goloba, ki sta zares programirano izvoljena in nastavljena s strani titoistične bande. Res je, ni prišla v Prekmurje! Lepobesedičenje sodi na praznovanje rojstni dni, obletnic poroke, na državnih proslavah, sejmih pa se govori strokovno v korist državljanov in razvoja države. Tovrstnega govora pa Musarjeva ne more sestaviti, saj ni strokovnjakinja na nobenem področju, morda za področje branja dnevnih novic. Če ima pripisan akademski naslov doktor, to ne pomeni, da je s tem vsestransko razgledana, doktorska naloga se opravi za določeno ozko raziskovalno področje. V Sloveniji pa obstajajo vsebinsko zelo vprašljivi doktorati, kjer so akterji le zapisali določene izjave v korist privilegiranih ljudi in so na ta način sebi pridobili doktorate.

        23 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 13:10 gost

        Karel, saj se sploh ne zavedaš kakšne neumnosti pišeš. Pojdi nazaj in še enkrat preberi kaj sem napisal. A kje pišem o komunizmu? Pišem o komunistih. Pa ja ne boš trdil, da jih/vas ni bilo? Sicer pa res nima smisla razpravljati s tabo, saj razen že stokrat prežvečenih populističnih fraz (kumrovška šola), kaj pametnega ne spraviš iz sebe. Ponavljaš se kot lajna, nas par bedakov pa ti naseda. Pa naj bo dovolj. Vroče je in mrzel bazen me čaka. Življenje je prekratko, da bi ga zapravljal za zagrenjene tipe kot si ti. Pa v senco se spravi, ker ti vročina že močno škodi!

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.08.2023 ob 15:58 gost

      SDS v prvi vrsti - kaj pa iščejo?

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 20:34 svoboda gost

        Kaj iščejo, če pogledaš zasedbo čakajo, da se presedejo, Predsednica Pirc Musar odprla 61. sejem AGRA in kot je videti niso najbolj zadovoljni z njo !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.08.2023 ob 18:39 Karel K. gost

      Ti (14,47) imaš težke probleme s tem Kačijem. Ali ta Karči dejansko obstaja, je uspešen, spoštovan in poznan v javnosti, kritizira tvojo titoistično bando v imenu kateri ti pišeš na tem portalu norosti in pravljice v korist svojih gospodarjev kateri te plačajo in se na ta način z družino vred preživljaš, ali pa je to le s tvoje strani namišljena oseba, s katero ti ponazarjaš svoje osebnostne lastnosti in jih prenašaš v javnost.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.08.2023 ob 18:39 lepec gost

      Pire musaka in v 1.vrstah tudi plastični Pišta s bronasto frizuro.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.08.2023 ob 18:40 lepec gost

      Pire musaka in v 1.vrstah tudi plastični Pišta s bronasto frizuro.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.08.2023 ob 18:57 lepec gost

      Baje je skočila pire musaka še malo do Lendave in jim je ves bograč požrla.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.08.2023 ob 20:25 Moj predlog gost

      Z moje strani le ta predlog: naj nekdo ze vendar obleče to "precednico", kakor se za njen položaj spodobi. Obupna majica, obupne hlače, pojava za umret!

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 20:34 lepec gost

        To ni glavni problem, ko se je nažrla bograča na skrivnem mestu je začela spuščati pline - prdeti, rigati fujjjjj nagravžna baba.

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2023 ob 22:08 Ali ste zaprisegli Rusiji gost

        https://www.zurnal24.si/svet/nova-putinova-poteza-po-prigozinovi-smrti

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 1:02 Zasegli budo rusku imovinu gost

        https://www.24ur.com/novice/tujina/putinova-igracka-ki-so-jo-resili-pred-sancijami-pluje-v

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.08.2023 ob 21:09 lepec gost

      V tem sakoju nič boljše ne izgleda kot beltinska rožica - Virag!!!!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.08.2023 ob 21:15 lepec gost

      A Črni domobranec bo začel kmetovati in se je udeležil Agre??? Kmetje pa se začnejo zanimati za jogo??? Pogrešam pa gospoda Čobo???

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.08.2023 ob 23:03 Gost gost

      Portal pomurec.če še ne boš ukinil komentarjev?vsi so jih že samo ti še ne.a vas ni sram portal pomurec.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 7:46 Karel K. gost

        Saj pa jaz ne pišem , da bi to brali funkcionalno nepismeni, frustrirani in umsko neuravnovešeni ljudje ter analfabeti, kot si ti, . Jaz pišem, da to berejo razumni, pismeni ljudje, katerim je mar za Slovenijo, za slovenski narod, katere skrbi, da zaradi vas titoističnih barab mladi ljudje bežijo iz Slovenije, kar botruje temu, da Slovenija razvojno zaostaja, da slovensko zdravstvo hira, ker ga finančno in kadrovsko izčrpljujete. Zdravniki in spremno osebje zapušča zdravstveni sistem, državo in si išče vsakdanji kruh v tujini. Na ta način, ko mora sposoben in zares izobražen slovenski narod bežati v tujini, te ljudi postavljate v vlogo hlapcev, čeprav so ti ljudje v tej vlogi bolj zadovoljni kot da bi delali za vas titoistično roparsko, krvosesno, lenuharsko bando.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 10:02 gost

        Pravičnik Karel K., pojdi se zdravit. Za tvoje dobro. Čeprav so po tvoje vsi dobri zdravniki odšli, se bo gotovo našel kdo, ki ti bo lahko pomagal. Mnogo komunistov se je spreobrnilo in lepo živijo naprej, le tebe tvoja partijska zgodovina žre in žre. Dokaz so tvoji bolni in maloumni komentarji. Takšni spreobrnjenci, kot si ti, ste največje dno in zlo naše družbe. P.S.: Nikoli nisem bil komunist, ne po prepričanju in ne po članstvu (za razliko od tebe).

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 11:19 Karel K. gost

        Če si ugotovil, da sem komunist, to ni nobena žaljivka za mene, saj komunizma še ni bilo na tem svetu kot političnega sistema. Ti s svojo votlo glavo si domišljaš, da je tisto kar je bilo v titovi Jugoslaviji komunizem, to je bil titoizem, in titoisti so komuniste in nas socialdemokrate socialdemokrate na različne načine ubijali, jih onemogočali. Jaz sem se socialdemokracije učil pri Bruno Krajskem. Torej komunisti se niso v ničesar spremenil, titoisti ste se spremenili, da bi skrili svoje zločinske kremplje, s katerimi zdaj pod firmo, demokratov še naprej ubijate pravične ljudi, resnicoljube, sposobne, zares izobražene. Da nisi bil nikoli komunist, lahko človek razbere iz vsebine tvojih komentarjev, tudi iz tega zadnjega gornjega. Iz tega izhaja, da si bil in si zapriseženi zločionski titoist, lenuh, neizobražen otesanec, pa četudi imaš akademski naziv doktor znanosti, si navaden butniglavec. Tako kot sem zapisal, da si bil in si zločinski titoist, ker komunizma ni bilo, si v zadnjem zmazku zapisal sam, ko si priznal, da nikoli nisi bil komunist, kot sem to jaz.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.08.2023 ob 7:51 L. gost

      7:46 Tako je Karel !

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.08.2023 ob 8:02 gost gost

      KA DE BRISAL VSAK LEJKO POVE SVOJE MNENJE SVOBODA VEJ SMO PA NEJ V 50 LEJTAJ POMALI SE SPRIJAZNITE KA STE NEJ SAMIJ V SLOVENIJI LEVAKI BOG ŽIVI SLOVENIJO

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2023 ob 21:51 Karel K. gost

        Seveda lahko pove vsak svojo resnico, vendar resnico govorimo samo eni, titoisti pa pravijo, da oni govorijo resnico, čeprav večina državljanov ve, da lažejo, da s pomočjo laži skrivajo svojo zločinsko preteklost in svojo zločinsko elito, ki se je spočela na Čebinah. Torej titoisti bi radi, da bi se objavljala samo njihova lažna "resnica".

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      27.08.2023 ob 8:06 gost

      Leva ki so vsi desni pederi z komunistično izkaznico pod vzglanikom. Samo se čaka dan ko se vse obrne nazaj v komunizem.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      27.08.2023 ob 8:10 gost

      Tak eden skrajno desni peder odranski cuzek je zdaj prišel v Turnišče predat o politiki. Kajti prejšnji patri niso turniske cerkve hoteli umazati z politiko zato je debeli štrunf poteral. Župnijski svet pa tega ni znal preprečiti.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.