https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtec Gaberje kmalu bogatejši za prizidek

24.08.2023 ob 12:15  

V prostorih mestne hiše sta župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja Zidarstvo Maučec d.o.o Viljem Maučec podpisala pogodbo za prizidavo k vrtcu v Gaberju.


K obstoječemu objektu vrtca v Gaberju se bosta v sklopu investicije prizidala garderoba in sanitarije ter izvedel nadstrešek, v skupni tlorisni velikosti 5,95 m x 8,45 m. Prizidek bo pritlične izvedbe in zgrajen na jugozahodnem delu objekta, nadstrešek pa bo izveden kot podaljšek nove strehe do obstoječega objekta vrtca.

Izvajalec bo dela začel v začetku meseca septembra, tudi zaključek del bo predvidoma do konca septembra 2023.

Vrednost investicije znaša 73.371,38 evra in je ključnega pomena za zagotovitev potrebnih dodatnih prostorskih kapacitet za dejavnost vrtca v Gaberju.

»V veselje mi je, da sem danes lahko podpisal tudi pogodbo za prizidavo k vrtcu v Gaberju. Vrtec v Gaberju glede na številčnost otrok, ki ga obiskujejo nujno potrebuje dodatne prostore za svojo dejavnost.

Z dodatnimi prostori in izgrajeno telovadnico pri podružnični šoli v Gaberju (katere gradnja bo potekala sočasno), ki jo bodo lahko koristili tudi vrtčevski otroci, bodo vzpostavljeni odlični pogoji za razvoj in napredek naših otrok,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Občine.

Sofinancerska sredstva za izvedbo investicije zagotavlja Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost iz uspešne prijave ter pogodbe o sofinanciranju z Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, so sporočili iz Občine Lendava.

Foto: arhiv Pomurec, FB Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2023 ob 17:02 gost

      V gaberji se bo gradil prizidek za vrtec. Komu. Imajo 5 otrok pa 150 upokojencev.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2023 ob 17:10 test gost

      vozijo pa deco še iz kapce pa lakoša kcoj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2023 ob 17:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Fernandelu se smeje...ima SSDS volivce za sabo.Pripomba,to so tisti telci brezumni,tisti poscanci desni, tisti ,recimo,dre....k od ljudi.ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVEL PROLETARIAT.SMRT KAPITALISTOM.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.