https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z ministrom Šarcem proslavili 90. obletnico delovanja PGD Trdkova

25.08.2023 ob 11:50  

Prostovoljno gasilsko društvo Trdkova letos obeležuje 90. obletnico delovanja. Minulo soboto je v ta namen potekala slovesnost, slavnostni govornik je bil minister za obrambo Marjan Šarec.

Slovesnost je potekala minulo soboto z izvedbo gasilke parade, na kateri je sodelovalo dvanajst prijateljskih gasilskih društev. Eno od teh je bilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo z Gornjega Senika. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Marjan Šarec. Na sami slovesnosti so bili prisotni še drugi gostje in sicer poslanec v DZ, Jožef Horvat, namestnik poveljnika gasilske regije Pomurje, Andrej Trstenjak, predsednik Gasilske zveze občine Kuzma, Slavko Krpič in poveljnik Gasilske zveze občine Kuzma, Alojz Krpič.

Slovesnost so popestrili učenci OŠ Kuzma ter ženska pevska skupina iz Rogašovcev. Pri organizaciji slovesnosti in parade so sodelovali domači gasilci, vaščanke in vaščani Trdkove in drugi prijatelji gasilstva.

Dan pred slovesnostjo je potekala tudi svečana seja, na kateri so bila podeljena priznanja in zahvale posameznim članom društva za aktivno in dolgoletno delo v gasilstvu.

Na slovesnosti je bila podeljena listina o častnem članstvu za dolgoletno izjemno uspešno in aktivno delo ter v zahvalo za zelo pomemben osebni prispevek pri razvoju gasilstva, ki so jo prejeli Karel Emberšič, Jožef Žampar, Karel Lesic in Jožef Rogan.

Posebno zahvalo in kipec ob 90. letnici PGD Trdkova za dolgoletno delo v upravnem odboru PGD Trdkova in za krepitev medsebojnih odnosov v društvu in med društvi sta prejela Jožef Rogan in Jožef Žampar.

Namestnik poveljnika gasilske regije Pomurje, Andrej Trstenjak je podelil plamenico in odlikovanja Gasilske zveze Slovenije, kjer je gasilsko plamenico III. stopnje prejel Ivan Kuhar. Gasilko odlikovanje III. stopnje sta prejela Anton Andrejek in Stanislav Žampar. Gasilsko odlikovanje II. stopnje so prejeli Marjan Emberšič, Jože Kuhar in Anton Ropoša. Prostovoljno gasilko društvo Trdkova je ob 90. obletnici delovanja prejelo gasilsko plamenico I. stopnje.

Druženje je potekalo ob glasbenem nastopu Marine Huber iz Gornjih Slaveč ter glasbene skupine Donačka do jutranjih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: PGD Trdkova

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2023 ob 12:11 Prostovoljnost in dostojanstvo gost

      https://www.24ur.com/novice/slovenija/kaksna-pomoc-je-trenutno-na-voljo-tistim-ki-so-jih-prizadele-poplave

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2023 ob 18:35 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2023 ob 22:17 Ministra pozivamo gost

        24ur.com/novice/slovenija/obcine-brez-pitne-vode-ministra-pozivajo-h-hitrejsemu-ukrepanju

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2023 ob 12:24 Namestu na marini gost

      https://www.24sata.hr/vatrogasci-na-terenu-gliser-gori-u-marini-u-novom-vinodolskom-

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2023 ob 12:52 gost

      ka zrijma nej balou?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2023 ob 14:05 prekmurec gost

        Ka Zrijma nej balou? Pa Utroša tudi nej? Ne, nobenega od teh ni bilo, ne zmoreta toliko kot zmore komedijant !

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2023 ob 16:31 Gasilci su potrebni u politiki gost

      https://youtu.be/XbvQLtPBXfA https://youtu.be/joHjNHAVlSY https://youtu.be/yXIG3GVze4g https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/trem-obtozenim-odpravili-pripor-za-tozilko-povisali-stopnjo-ogrozenosti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.08.2023 ob 16:32 Gasilci su potrebni u politiki gost

      https://youtu.be/XbvQLtPBXfA https://youtu.be/joHjNHAVlSY https://youtu.be/yXIG3GVze4g https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/trem-obtozenim-odpravili-pripor-za-tozilko-povisali-stopnjo-ogrozenosti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.08.2023 ob 21:25 Z denarjem se da kupit gost

      https://www.zurnal24.si/slovenija/kavaski-klan-placali-5000-evrov-da-so-jih-izpustili-iz-pripora

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.