https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ko podpremo naravo v sebi, nas narava podpre

29.08.2023 ob 11:40  

Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona že vrsto let izvaja študijske krožke, ki jih podpirata tako Andragoški center Slovenije (ACS) kot Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. 

Letos so pod mentorstvom Saše Bezjak, akademske slikarke in pedagoginje, izvedli študijski krožek z naslovom »Zvoki narave z nami in v nas«. Študijskega krožka so se udeležili varovanci VDC Murska Sobota iz Gornje Radgone.

Udeleženci so se predajali sproščujočim in zdravilnim zvokom gongov, koshi zvončkov, tibetanskih posod in drugih glasbil. Vsak zvok je prinesel svojo vibracijo in njene pozitivne učinke vsem udeležencem.

Vsi so se strinjali, da je zvočna kopel edinstvena, sprostitvena izkušnja, ki pripomore k bistrejšemu umu, umiritvi dihanja, izboljšanju razpoloženja, kot bi se vrnili k svoji prvobitni povezanosti z naravo.

Posebna izkušnja za udeležence je bilo doživetje zvokov vseh teh instrumentov v prijetnem, naravnem okolju Lisjakove struge. Dogodka so se kot gostje udeležili tudi varovanci iz Bad Radkesburga.

Foto: arhiv zavoda

    Fotogalerija